Σλούκας: «Πλέον είμαι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη»

Σλούκας: «Πλέον είμαι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη»

Gazzetta team
Σλούκας: «Πλέον είμαι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη»
Ο Έλληνας γκαρντ της Φενέρμπαχτσε μίλησε για την επιλογή του να μείνει στην Τουρκία καθώς επίσης και για την Εθνική Ελλάδας.

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα.

Αναλυτικά:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με την Φενέρμπαχτσε: «Ξεκάθαρα ήταν η καλύτερη επιλογή. Οι βασικοί λόγοι ήταν δύο, ο ένας ήταν ο προπονητής που θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και το δεύτερο ήταν το οικογενειακό κλίμα που είναι το καλύτερο για έναν επαγγελματία αθλητή. Φυσικά ο κόσμος είναι φανταστικός. Έχω υποφέρει πολλά χρόνια εκεί, ειδικά τον πρώτο χρόνο, και είμαι πολύ ευχαριστημένος πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στην οικογένεια της Φενέρμπαχτσε για τρία χρόνια».

Για τις προτάσεις που έγιναν προς το πρόσωπό του: «Έχω δουλέψει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά το απολαμβάνω και χαίρομαι για τη θέση που βρίσκομαι. Είμαι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, μπορώ να το πω πλέον. Και συνεχίζω να δουλεύω γιατί είμαι διψασμένος για ακόμα περισσότερους τίτλους».

Για την φετινή σεζόν της Φενέρμπαχτσε: «Ξεκάθαρα η χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη. Μέχρι τον Απρίλιο η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά έκανε την καλύτερη πορεία όλων των εποχών στη νέα Euroleague. Οι τραυματισμοί ήταν πάρα πολλοί και μας έβγαλαν εκτός στόχων. Παρ’ όλα αυτά παλέψαμε και δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Θεωρώ ότι είχαμε περισσότερες αποτυχίες από επιτυχίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Για την Εθνική ομάδα: «Πάντα ξεκινάμε με τις καλύτερες και πιο θετικές σκέψεις. Πάντα τα ίδια λέμε και πάντα αποτυγχάνουμε τα τελευταία χρόνια. Φέτος έχουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο και οι προσδοκίες είναι υψηλές. Φυσικά πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να βρούμε τη χημεία. Το υλικό είναι πάρα πολύ καλό και πιστεύω ότι φέτος θα κάνουμε κάτι καλό».

Για το αν είναι ευκαιρία να κατακτήσει η Εθνική ένα μετάλλιο: «Το σημαντικό είναι να μπούμε στην οκτάδα. Από εκεί και πέρα τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και όλα μπορούν να γίνουν. Από άποψη υλικό η ομάδα μας είναι από τις καλύτερες».

Για το αν είναι απωθημένο ένα μετάλλιο με την Εθνική Ανδρών: «Ξεκάθαρα είναι κάτι που μου λείπει από το παλμαρέ μου. Τα έχω όλα. Λείπει ένα μετάλλιο με την Εθνική και θέλω να πιστεύω πως φέτος θα κάνουμε κάτι καλό»

Για τον λόγο που διοργάνωσε το Camp: «Καταρχάς να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας έδωσαν τα γήπεδα και που οργάνωσαν όλο αυτό, το οποίο είχα σαν όνειρο το πρώτο SlouCamp. Η αλήθεια είναι ότι το αποφάσισα όταν έγινε όλο αυτό με τον πατέρα μου, Όπως γνωρίζεται είχε καρκίνο και έφυγε πριν από δύο εβδομάδες και τα έσοδα του Camp διατεθούν στην Λάμψη, σε μία οργάνωση στην Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια, τα μέλη είναι γονείς που τα παιδιά τους έχουν νοσήσει από καρκίνο και βοηθούν το προσωπικό και τα νοσοκομεία. Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για μένα και είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε από την δική μας πλευρά, αφού και εγώ έχω χάσει άτομο από την οικογένεια μου λόγω αυτής της αρρώστιας. Είναι πολύ μεγάλη χαρά που διοργανώνω αυτό το Camp στην Θεσσαλονίκη».

Για το Camp που διοργανώνει: «Σε αυτό το Camp θα έχουμε πολλούς καλεσμένους-εκπλήξεις, διάφορα παιχνίδια και το βασικό είναι να έρθουμε εδώ να προπονηθούμε, να μάθουμε τα βασικά και κυρίως να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Αγαπάμε το μπάσκετ, θέλουμε να μάθουμε γύρω από αυτό και είμαστε εδώ με τους κατάλληλους προπονητές και το κατάλληλο σταφ για να γίνει αυτό πράξη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.