Η καλύτερη επίθεση των τελευταίων 40 ετών

Η καλύτερη επίθεση των τελευταίων 40 ετών

Η καλύτερη επίθεση των τελευταίων 40 ετών

bet365

Το Gazzetta Match Review γράφει για την Τορίνο που έχει εξαιρετικό ξεκίνημα στην Serie A και επίθεση που... ξεσκονίζει τα βιβλία του calcio.

Μετά τη μεγάλη νίκη με 3-1 σε βάρος των Giallorossi και πριν την επίσκεψη της Φιορεντίνα, ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς δεν άφησε τα πράγματα να είναι χαλαρά. «Πρέπει να δείξουμε την ωριμότητά μας. Είναι ένα τελικό τεστ ύστερα από αυτό που περάσαμε με την Ρόμα. Ολοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους τέλεια σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο. Θέλω να δω μια συνέχεια στις εμφανίσεις μας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε». Και οι παίκτες του έκαναν αυτό που έπρεπε καθώς επιβλήθηκαν με 2-1 των Viola και ανάγκασαν τον allenatore να βάλει καλό βαθμό και να θυμίσει ότι «πάντα θέλουμε να είμαστε στην επίθεση». Υστερα από τις δύο σερί εντός έδρας νίκες η Granata έκανε άλμα στη βαθμολογία της Serie A και έπιασε επιδόσεις σκοραρίσματος που... ξεσκόνισαν τα βιβλία του calcio.

Με τα δύο που έβαλε στην Φιορεντίνα την Κυριακή (02/10) η Τορίνο έφτασε τα 13 γκολ ύστερα από 7 αγώνες στην Serie A, κάτι που είχε να συμβεί από το 1976-77 όταν τερμάτισε στην 2η θέση, πίσω μόνο από τη μισητή, Γιουβέντους, η οποία εκείνη τη σεζόν κατέκτησε και το Κύπελλο UEFA. Τα τέρματα της Granata την έχουν φέρει στην 4η θέση της σχετικής λίστας, κάτω από Γιούβε, Ρόμα (15) και Νάπολι (14) και μόλις στο -2 από τις Ρόμα, Μίλαν, Λάτσιο, Κιέβο, που έχουν 13 βαθμούς και βρίσκονται στην 3η θέση. Για να συμβούν όλα αυτά, δύο παίκτες είχαν τεράστια προσφορά σε αυτό που θέλει ο Μιχαΐλοβιτς, την επίθεση.

Ο Ιταλός επιθετικός, Αντρέα Μπελότι, έχει σκοράρει 6 φορές σε αυτό το διάστημα και θα μπορούσε να έχει 8 γκολ αφού έχει χάσει 2 πέναλτι, ενώ ο άλλος πρωταγωνιστής είναι εκείνος που καθάρισε ουσιαστικά τον αγώνα με την Φιορεντίνα. Ο Ισπανός εξτρέμ, Ιάγο Φαλκέ, που αγωνίζεται ως δανεικός από την Ρόμα (στο συμβόλαιό του υπάρχει option αγοράς), ήταν εξαιρετικός με τους Viola πετυχαίνοντας το πρώτο εκπληκτικό γκολ με κούρσα και πλασέ στη γωνία και έδωσε την ασίστ στον Μάρκο Μπενάσι για το 2-0 που χάρισε ουσιαστικά τους βαθμούς. Ο Σέρβος τεχνικός, που ποτέ δεν αποχωρίζεται το σύστημα με τους 3 επιθετικούς, έχει τη χαρά να βλέπει ότι το δικό του δίδυμο είναι το κορυφαίο της κατηγορίας με 10 τεμάχια.

Ο Μιχαΐλοβιτς πέρυσι απολύθηκε προς το τέλος της σεζόν από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τον οποίο είχε κόντρα-σίριαλ, όμως πρόλαβε να αφήσει στην Μίλαν τα τεράστια δώρα που ακούν στα ονόματα των Τζίτζιο Ντοναρούμα και Αλεσιο Ρομανιόλι. Για τον ίδιο σίγουρα θα αποτελεί ικανοποίηση ότι ο αντικαταστάτης του, Κριστιάν Μπρόκι, έχασε την Ευρώπη, κάτι που ο Σίνισα θέλει να κάνει φέτος με την Τορίνο.

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, κάτι τέτοιο θα φανεί, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, στα ματς που έρχονται μετά τη διακοπή, όταν 3/4 είναι μακριά από το Olimpico. Η Granata παίζει πρώτα με την Παλέρμο στην Σικελία και στη συνέχεια ακολουθούν τα δύσκολα τεστ με Λάτσιο (εντός) και Ιντερ (εκτός) ενώ ακολουθεί έξοδος στο Ούντινε. Οποιο και αν είναι πάντως το αποτέλεσμα, ο Μιχαΐλοβιτς έχει πλέον χτίσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. «Μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».

 

SERIE A Τελευταία Νέα