Ο Φορτούνης σε... beast mode! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Φορτούνης σε... beast mode! (vids)

bet365

Οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στα μεγάλα ματς και ο Κώστας Φορτούνης το απέδειξε αυτό ξανά! Το Gazzetta Match Review καταγράφει τα δεδομένα και έναν νέο ρόλο!

Η αλήθεια είναι πως εάν κανείς κοιτάξει τα πεπραγμένα του στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος θα διαπιστώσει μετά μεγάλης ευκολίας ότι ουδέποτε... κρύφτηκε! Πάντα έβγαινε μπροστά και ως ηγέτης σε αυτά τα ματς, πάντα ξεχώριζε και πάντα προσέφερε. Στο 4-0 με ΑΕΚ έχει δύο γκολ, στο 0-2 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ από τα δικά του πόδια προήλθαν και τα δύο τέρματα του Ολυμπιακού. Δύο ασίστ και δύο γκολ σε δύο ντέρμπι που ήταν... κολλητά χρονικά. Δεν τα λες και άσχημα...

Και στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο 3-1 του β' γύρου όμως ήταν εκεί με μεγάλη προσπάθεια και ασίστ. Φέτος τα δεδομένα για τον Κώστα Φορτούνη λίγο έως πολύ είναι γνωστά. Μέχρι και πριν την... μάχη με την ΑΕΚ είχε περάσει μία περίοδο που είχε μπει προσωρινά σε αγωνιστική... καραντίνα και που είχε προβλήματα τραυματισμών αλλά και αγωνιστικού προσώπου. Κόντρα στην ΑΕΚ έκανε το κορυφαίο του ματς για φέτος με την φανέλα των Πειραιωτών. Απέδειξε πως όταν είναι αυτός καλά και σε... beast mode είναι και ο Ολυμπιακός καλά. Με αντίπαλο την ομάδα του Κετσπάγια ήταν το πρώτο του σπουδαίο παιχνίδι για φέτος. Είναι μέσα στο πρώτο γκολ, βάζει το τρίτο αλλά είναι παντού. Τρέχει παντού, πιέζει, κλέβει μπάλες και δίνει έναν απίστευτο ρυθμό στους «ερυθρόλευκους». Το τρίτο γκολ δε προέρχεται καθαρά από την δική του πίεση ψηλά και την μεγάλη προσπάθεια ασχέτως το εάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και λίγο τυχερό.

Παίζοντας ως δεκάρι σε ελεύθερο ρόλο, ο Φορτούνης είχε πίσω του τους Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς, με τους οποίους συνέθεσε μία εξαιρετική δημιουργική, επιθετική αλλά και αμυντική εικόνα για τους πρωταθλητές. Δικαίως ο Πάουλο Μπέντο τον αποθέωσε μετά. Για την... ιστορία και για να βάζουμε και τα πράγματα στη θέση του ο Πορτογάλος τον έχει μέσα στην τριάδα των κορυφαίων και πιο ποιοτικών παικτών της ομάδας του! Η εκτίμησή του στο πρόσωπό του παρά τις όποιες διαφορές είχαν σε θέματα δουλειάς και στρατηγικής, είναι δεδομένη και πολύ μεγάλη.

Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΕΡΗ... ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΝΤΕΓΕ

Ο Μπέντο εκτός από πλάγιο επιθετικό έχει κάνει και το εξής τρικ με τον Φορτούνη. Είτε στο 4-4-2 είτε στο 4-2-3-1 τον δοκιμάζει ως δεύτερο επιθετικό. Τον βάζει δηλαδή πιο ψηλά και κοντά στον φορ όπου και εκεί έχει δείξει πως λειτουργεί ιδιαίτερα καλά, διατηρώντας την ελευθερία στις κινήσεις του.

Ως εξτρέμ ο Φορτούνης δεν μπορεί να αποδώσει τόσο καλά. Ως δεύτερος επιθετικός και ως δεκάρι φυσικά έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει για τα καλά την διαφορά. Στο δε φιλικό με τον Απόλλωνα στον Ρέντη ο Ίβηρας τον είχε βάλει και σε ρόλο καθαρού επιθετικού. Σε εκείνο το ματς λοιπόν ο Φορτούνης ήταν μέσα και στα δύο γκολ του Πασιένσια με μία ασίστ αλλά και συνδρομή στο άλλο τέρμα. Ο Μπέντο έχει... τσεκάρει τον «Φορτού» για αυτήν την θέση και σε επίσημα ματς φυσικά, όπως γράψαμε και πιο πάνω. Ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και μεγάλο προσόν του 24χρονου είναι και η κίνησή του χωρίς την μπάλα και πως μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση και να αποπροσανατολίσει τον αντίπαλο. Εκτός των άλλων - όπως ίσχυε με Ντουρμάζ - ο Φορτούνης έχει και τρομερό αγωνιστικό δέσιμο και... χημεία και με τον Ιντέγε, κάτι που φαίνεται έντονα στο γήπεδο.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Ο Σάββας Θεοδωρίδης - για όσους δεν τον ξέρουν - θεωρεί - και με διαφορά - τον Φορτούνη τον καλύτερο Έλληνα παίκτη και έναν εκ των κορυφαίων γηγενών που έχουν φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού εξάλλου είναι λάτρης των Ελλήνων παικτών και στο παρελθόν είχε αδυναμία σε παίκτες όπως οι Σάμαρης, Μανωλάς, Αβραάμ και Σιόβας. Και ο "Φόρτου" όμως του έχει μεγάλη συμπάθεια και εκτίμηση διότι τον έχει στηρίξει πολύ. Έτσι - με αφορμή ένα πρόσφατο πρόβλημα υγείας του Θεοδωρίδη - έσπευσε για άλλη μία φορά να τον αγκαλιάσει και να του αφιερώσει το γκολ του.

ΜΑΡΤΙΝΣ, Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΦΕΤΙΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ!

Το γράψαμε και μετά το ντέρμπι, και το έχουμε τονίσει και από το Gazzetta Match Review καιρό τώρα με σχετική ανάλυση. Ο Αντρέ Μάρτινς αποδεικνύει διαρκώς το πως είναι η κορυφαία φετινή προσθήκη του Ολυμπιακού.

Ένας μικρόσωμος... Μάγος στον αγωνιστικό χώρο με τρομερή δεξιοτεχνία, εξυπνάδα και γρήγορες αντιδράσεις, σούπερ τεχνική κατάρτιση και εξαιρετικές κάθετες μπαλιές. Που ξέρει το πως να κρατάει μπάλα και να ανοίγει το παιχνίδι της ομάδας του. Με έναν πολύ δυναμικό αμυντικό χαφ δίπλα του είναι ικανός να κάνει... Παπάδες. Και επειδή ακριβώς ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς ήταν πολύ καλός με την ΑΕΚ, αυτό το είδαμε στο γήπεδο. Από την άλλη η παρουσία του Φορτούνη που έβγαλε άκρως θετικό πρόσημο, λειτούργησε ευεργετικά με τον Μάρτινς μέσα στο ματς. "Τραβώντας" παίκτες πάνω του ο Φορτούνης, τον βοήθησε σημαντικά ώστε να κινείται καλύτερα στον χώρο του άξονα αλλά και να συγκλίνει προς τα πλάγια όποτε χρειάζεται και ενώ είχαν και πολύ καλή συνεργασία στο δημιουργικό, οργανωτικό και επιθετικό κομμάτι. Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος με την παρουσία του τον απελευθέρωσε.

Στο πρώτο γκολ η φάση ξεκινάει από τον Μάρτινς. Πασάρει στον Ελιουνούσι εκείνος αμέσως σε Φορτούνη, ο οποίος "σπάει" την μπάλα σε Σεμπά για να βγάλει ο Βραζιλιάνος την κάθετη και την ασίστ στον Ιντέγε. Στο 2-0 που ο Μάρτινς κλέβει την μπάλα και σκοράρει ο Φορτούνης είναι πλάγια και αρκετά κοντά του έχοντας αναγκάσει παίκτες της ΑΕΚ να βρεθούν σε εκείνο το σημείο για να τον καλύψουν. Στο τρίτο γκολ ο Φιγκέιρας πιέζει, ο Μάρτινς παίρνει την μπάλα και την βγάζει προς τον Φορτούνη και από εκεί από την κάκιστη προσπάθεια του Λαμπρόπουλου να διώξει και την επιμονή και το σουτ του "Φόρτου" γίνεται το 3-0.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 4-0.

ΕΔΩ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2.

ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌ.

ΕΔΩ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 3-0.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα