Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο (νέος) Βασιλιάς

Θοδωρής Βασίλης
Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο (νέος) Βασιλιάς

bet365

Μετά από μια πετυχημένη πενταετία με αποκορύφωμα την έξοδο στην Ευρώπη, ο κύκλος του ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε και το Match Review του Gazzetta στέκεται στην δημιουργία της νέας ομάδας, η οποία βάζει τις βάσεις για ένα νέο πετυχημένο κύκλο.

Το φετινό καλοκαίρι στα Γιάννενα δεν ήταν όπως τα άλλα των τελευταίων ετών. Το καμάρι της πόλης, ο ΠΑΣ Γιάννινα, πανηγύριζε την παρθενική του συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκτός όμως από την έξοδο στην Ευρώπη, οι Ηπειρώτες και συγκεκριμένα η διοίκηση πανηγύριζε για κάτι εξίσου σημαντικό, ίσως και πιο σημαντικό και από την ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Αυτή η πολύτιμη άδεια

Συγκεκριμένα μετά από τέσσερα άγονα χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλιζε άδεια για τη νέα σεζόν αλλά και το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές ενόψει της νέας σεζόν. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την διοίκηση είχε εξαφανιστεί. Πλέον, ο Γιώργος Χριστοβασίλης και οι συνεργάτες του θα μπορούσαν να βάλουν μπρος τα πλάνα τους για την δημιουργία μιας νέας ομάδας η οποία θα συνέχιζε στον ίδιο πετυχημένο δρόμο με την τωρινή.

Στα Γιάννενα είχαν καταλάβει ότι η ομάδα που χτίστηκε το 2012 κι έφτασε στο απόγειο της δόξας της με τις δύο εξόδους στην Ευρώπη (οι οποίες δεν συντελέστηκαν λόγω μη αδειοδότησης της ομάδας) αλλά και με την περσινή 6η θέση είχε κάνει τον κύκλο της.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Βελλίδης, ο Τσάβες, ο Μανιάς, ο Χαρίσης, ο Κοροβέσης, αλλά παλιότεροι όπως ο Κολοβέτσιος, ο Οικονόμου και ο Ντε Βινσέντι είχαν εξαργυρώσει την πολύ καλή τους παρουσία με μεταγραφή. Σιγά σιγά η ομάδα άρχιζε κι έχανε το μεγάλο της όπλο που δεν ήταν άλλο από την συνοχή της απόρροια του γεγονότος ότι οι ίδιοι παίκτες ήταν μέλη της ομάδας για πολλά χρόνια.

Όπως το 2009

Έτσι, στον ΠΑΣ ήξεραν καλά ότι το καλοκαίρι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να μπουν ξανά οι βάσεις για την αντικατάσταση της ομάδας αυτής με μια νέα η οποία θα συνεχίσει στα ίδια βήματα με την προηγούμενη. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν κινήσεις που θυμίζουν πολύ τις πρώτες κινήσεις της εποχής Χριστοβασίλη. Πρώτος και καλύτερος ο Ιγκόρ Βιδάλ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει εντυπωσιάσει όλους με την τεχνική του, βγάζει μάτια σε φιλικά και προπονήσεις και πολλοί κάνουν λόγο για τον νέο Ντε Βινσέντι ο οποίος θα είναι ο επόμενος που θα φέρει λεφτά στα ταμεία της ομάδας.

Στην ίδια λογική αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι μέσω του ΠΑΣ σε ένα-δύο χρόνια μπορούν να κάνουν το παραπάνω βήμα. Παίκτες όπως ο Καρανίκας και ο Κοζορώνης οι οποίοι πλέον λογίζονται ως βασικές μονάδες θυμίζοντας κατά πολύ τους Χαρίση και Κοροβέση. Ίδια λογική και στην θέση του τερματοφύλακα.

Ο Βελλίδης ο οποίος μέσω του ΠΑΣ άνοιξε την πόρτα της Εθνικής αλλά και του ΠΑΟΚ αποτελεί παρελθόν και στην θέση του ήρθαν δύο τερματοφύλακες οι Περιστερίδης και Πασχαλάκης οι οποίοι στις ομάδες τους ήταν δεύτερες επιλογές και στα Γιάννενα βγάζουν μάτια. Παράλληλα με τους νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, αποκτήθηκαν και ποδοσφαιριστές οι οποίοι με την εμπειρία τους και τις παραστάσεις τους θα μπορέσουν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Παίκτες όπως ο Μαμπουλού και ο Ζάιρο που κουβαλάνε αγώνες σε υψηλότατο επίπεδο, θα αποτελέσουν την ειδοποιό διαφορά και με την παρουσία τους θα συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους παίκτες.

Με αυτά και αυτά ο ΠΑΣ Γιάννινα όχι απλά δεν δείχνει να έχει χάσει την δυναμική του ως ομάδα, αλλά πλέον βάζει τις βάσεις ώστε τα επόμενα χρόνια να συνεχίσει να βρίσκεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο έχοντας αλλάξει πλέον οριστικά το αγωνιστικό του στάτους προς το καλύτερο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα