Αλήθειες και ψέματα από την πρεμιέρα

Θάνος Σαρρής
Αλήθειες και ψέματα από την πρεμιέρα

bet365

Το Μatch Review του gazzetta.gr περνάει από... ανιχνευτή ψεύδους τα γεγονότα της αγωνιστικής και παρουσιάζει τις αλήθειες!

Οι αντίπαλοι των «μεγάλων» ήταν πολύ αδύναμοι για ασφαλή συμπεράσματα. Αλήθεια.

Είναι σύνηθες φαινόμενο ο πρόωρος ενθουσιασμός από μια καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα, ή η απογοήτευση αν κάτι δεν πάει καλά. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με νίκη για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια και η αισιοδοξία είναι διάχυτη σε όλα τα στρατόπεδα. Κατανοητό. Ήταν όμως μια πρώτη αγωνιστική με ομάδες που είχαν χτυπητές αδυναμίες και με σαφώς χαμηλότερο επίπεδο ετοιμότητας, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των «μεγάλων». Επομένως, το κατά πόσο τα συμπεράσματα που βγήκαν από τα συγκεκριμένα ενενηντάλεπτα είναι σωστά, θα φανεί στη συνέχεια. Άλλωστε, το ζητούμενο πάντα είναι η διάρκεια.

Το μεγάλο πρόβλημα του Αστέρα ήταν η επίθεση. Ψέματα.

«Γνωρίζαμε ότι το μεγάλο όπλο του Πανιωνίου είναι η επίθεση και παρόλα αυτά κάναμε το λάθος, που βγήκε είτε από λάθος θέσεις μας είτε από έλλειψη πειθαρχίας». Τάδε έφη Μάκης Χάβος. Οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της άμυνας του Πανιωνίου και παρότι κατάφεραν να κρατήσουν στο πρώτο μέρος, στη συνέχεια αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από τους χώρους που άφηναν κοντά στην περιοχή και τις κακές συνεννοήσεις.

Ο ΠΑΟΚ αδικείται από το 2-1 με τον Παναιτωλικό. Αλήθεια.

Δημιούργησε 19 προσπάθειες για γκολ, μετουσιώνοντας μόνο τις δύο. Είχε πολύ υψηλά ποσοστά κατοχής, όμορφες κινήσεις χωρίς τη μπάλα και διαστήματα καθολικής υπεροψίας. Κι όμως, έφτασε σε σημείο να αγχωθεί στα τελευταία λεπτά. Τα γκολ θα έρθουν αν ο «δικέφαλος» συνεχίσει την καλή δουλειά και το 2-1 με τους Αγρινιώτες δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του αγώνα. Όπως, άλλωστε, είπε και ο Ματζουράκης, θα ήταν άδικο να μην κέρδιζε.

Ο Ηρακλής θα πετάξει λευκή πετσέτα λόγω των προβλημάτων. Ψέματα.

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης που έκλεισε την αγωνιστική. Όμως ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει τον βαθμό, εκμεταλλευόμενος τα λάθη των γηπεδούχων, αλλά και δείχνοντας ότι θα το παλέψει όσο μπορεί.

Τα new entries αλλάζουν προς το καλό τις ομάδες. Αλήθεια.

Είδαμε στην πρεμιέρα πολλούς νεοαποκτηθέντες που άφησαν εξαιρετικές υποσχέσεις. Λεντέσμα, Γουακάσο, Μάριν, Ελιουνούσι, Μπίσεσβαρ, Αλμέιδα, Τσιγκρίνσκι, Φούντας, Μπεν, Κόντε, Αβραάμ και αρκετοί ακόμα που δεν έκλεψαν τόσο την παράσταση όπως οι παραπάνω, κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη συνέχεια.

Ο Πλατανιάς είναι ομάδα της «ουράς» ψέμματα.

Το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πέρυσι, το δείχνει και φέτος από την πρεμιέρα. Ο Πλατανιάς έχει μειώσει την απόσταση από τις λεγόμενες «μεσαίες» του πρωταθλήματος, βαδίζει με σταθερά βήματα και με τον ίδιο προπονητή και μοιάζει να γνωρίζει καλά τα κατατόπια για τη γρήγορη παραμονή.

Αρχίζει να αλλάζει η καχυποψία ως προς τους διαιτητές. Αλήθεια.

Σίγουρα, ήταν μόνο η πρώτη αγωνιστική και βοήθησε το ότι δεν υπήρξε κάποια λανθασμένη απόφαση η οποία να κρίνει ένα ματς. Ωστόσο υπήρξε στον... αέρα μια διάθεση από τους περισσότερους άμεσα εμπλεκόμενους με το ελληνικό ποδόσφαιρο για διαφορετική αντιμετώπιση των διαιτητικών αποφάσεων. Με λιγότερη καχυποψία. Το αν αυτό θα συνεχιστεί στα δύσκολα και με την επόμενη μέρα στη διοίκηση της ΕΠΟ, θα το δείξει ο χρόνος...

 

Τελευταία Νέα