Τι μας άφησε η 30η αγωνιστική

Βασίλης Μοιρώτσος
Τι μας άφησε η 30η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 30η αγωνιστική της Superleague

Οι αλλαγές έφεραν ανατροπή στην Τρίπολη

Φούντας και Τσάβες μπήκαν στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στη Βέροια και άλλαξαν όλη την εικόνα της ομάδας τους. Ο Αστέρας Τρίπολης έγινε πιο επιθετικός, περισσότερο πιεστικός, έκανε ευκαιρίες και με δύο γκολ του Ιωαννίδη κατάφερε να μετατρέψει το 0-1 σε 2-1 και να πάρει τη νίκη, που πάντως δεν έχει αντίκρισμα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δίκαια τερμάτισε έκτος

Εκλεισε το πρωτάθλημα με οχτώ σερί ματς χωρίς να γνωρίσει την ήττα. Ήταν εντυπωσιακός στα περισσότερα απ’ αυτά, αλλά ακόμα και στις μέρες που δεν έκανε πολλά πράγματα, είχε τον τρόπο για να παίρνει τα αποτελέσματα. Όπως απέναντι στην Ξάνθη, που ήταν μια άσχημη μέρα, αλλά πήρε τη νίκη που είναι πολύ πιθανό να τον οδηγήσει στα πλέι οφ.

Η φιέστα δεν αποπροσανατόλισε τον Ολυμπιακό

Όπως και στα προηγούμενα ματς και παρ’ όλο που οι παίκτες του Σίλβα ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι, κατάφεραν να βρουν κίνητρο στο ματς – φιέστα και πρόσφεραν ακόμα μια παράσταση στον κόσμο τους. Σημείωσαν πέντε γκολ, θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει ακόμα περισσότερα και έφτασαν σε ακόμα ένα μεγάλο σκορ.

«Βραχνάς» για την ΑΕΚ το πρόβλημα στο γκολ

Στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα δεν κατάφερε να σημειώσει γκολ. Κάτι που δεν είναι μονάχα… καμπανάκι εν όψει πλέι οφ, αλλά ολόκληρος συναγερμός. Η ΑΕΚ όχι μόνο έχασε τη διαφορά ασφαλείας, αλλά είναι πιθανό να μπει πλέον και με βαθμολογικό μειονέκτημα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό στο μίνι πρωτάθλημα. Και η επιθετική… ανομβρία είναι ο σημαντικότερος λόγος.

Το φινάλε του Ατρομήτου οδηγός για την επόμενη χρονιά

Αν στην αρχή της σεζόν είχε κάνει τα μισά απ’ όσα έκανε στο φινάλε της, σίγουρα θα είχε μείνει μέχρι το τέλος στο κυνήγι της πεντάδας και πιθανότατα θα τα είχε καταφέρει κιόλας. Η ομάδα του Δέλλα έβγαλε στο τέλος της σεζόν όλα τα καλά της στοιχεία και πλέον θέλει να συνεχίσει έτσι και στο Κύπελλο που θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό.

Λέτο και Μπεργκ συνεργάστηκαν σαν να παίζουν μαζί χρόνια

Η έλευση του Σεμπάστιαν Λέτο αποδεικνύεται ένα μεγάλο… δώρο για τον Μάρκους Μπεργκ. Οι δυο τους κάνουν απίστευτα πράγματα παίζοντας μαζί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Λέτο μάλιστα ήταν αυτός που «σέρβιρε» τα τρία από τα τέσσερα στον συμπαίκτη του, ο οποίος μίλησε ξανά με κολακευτικά λόγια για τον Αργεντινό.

Ο Χουχούμης αξίζει περισσότερες ευκαιρίες

Ο νεαρός αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού είδε σχεδόν όλη τη σεζόν τον Πράνιτς να αγωνίζεται ως βασικός, ενώ βλέπει και τον Νάνο μπροστά του. Ο Στραματσόνι τον χρησιμοποίησε σε όλο το ματς με τον Πανθρακικό και ο μικρός τα πήγε εξαιρετικά, αποδεικνύοντας πως αξίζει περισσότερες ευκαιρίες.

Η ατμόσφαιρα στην Ξάνθη ήταν υπέροχη

Όταν το ποδόσφαιρο διεξάγεται με οπαδούς και των δύο ομάδων στο γήπεδο και μένει μακριά από τις… καφρίλες, τότε είναι υπέροχο. Όπως ήταν η ατμόσφαιρα στην Ξάνθη, στο ματς της τοπικής ομάδας με τον ΠΑΣ. Οι οπαδοί των φιλοξενούμενων, που βλέπουν την Ευρώπη πιο κοντά από ποτέ, πήγαν να στηρίξουν την ομάδα τους και οι ιαχές τους έμειναν στ’ αυτιά όσων είδαν το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει εν όψει πλέι οφ

Αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό απ’ τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να μπει στη διαδικασία των πλέι οφ με διαφορετικό πρόσωπο. Να βελτιωθεί και να βρει ξανά κίνητρο. Οι παίκτες μοιάζουν να έχουν… αδειάσει και ο Ίβιτς πρέπει να βρει τον τρόπο να τους επαναφέρει.

Η δήλωση της αγωνιστικής από τον Στοϊνοβιτς

Απίστευτη δήλωση και… ειλικρίνεια από τον προπονητή του Πανθρακικού, Ζόραν Στοϊνοβιτς, μετά το τέλος του αγώνα στη Λεωφόρο. «Φοβόμουν όλη την εβδομάδα πως μπορεί να δεχτούμε πέντε και έξι γκολ. Και τελικά τα φάγαμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα