Τι μας άφησε η 28η αγωνιστική 

Βασίλης Μοιρώτσος
Τι μας άφησε η 28η αγωνιστική 

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 28η αγωνιστική της Superleague.

Θυμηθήκαμε τον σκόρερ Λέτο

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον είχε μετατρέψει από εξτρέμ σε σέντερ φορ και ο Σεμπάστιαν Λέτο είχε… βγάλει μάτια απ’ αυτή τη θέση. Ο Αντρέα Στραματσόνι το κάνει ξανά. Και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να βρει και πάλι δίχτυα ο Αργεντινός, ο οποίος με τα δύο πρώτα του γκολ από τη μέρα της επιστροφής του ανέτρεψε την κατάσταση κόντρα στη Βέροια και διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για τον Παναθηναϊκό.

Είδαμε τη Βέροια να παίζει στα ίσια τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε μια ομάδα στη Λεωφόρο με το επιθετικό 4-4-2, που δεν κλείστηκε σε καμία στιγμή του αγώνα και που διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο το αποτέλεσμα. Κατάφερε να φτάσει σε ανατροπή, μετατρέποντας το εις βάρος της 1-0 σε υπέρ της 2-1, αλλά λύγισε στο φινάλε των καθυστερήσεων, παρά το γεγονός πως παρατάχθηκε με πολλές απουσίες και 16 ετοίμους παίκτες.

Είδαμε τον Πουλίδο να σκοράρει ξανά ως βασικό

Κάθε φορά που ο Μεξικανός ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού σκοράρει. Βασικός απέναντι στην Ξάνθη, γκολ. βασικός απέναντι στη Βέροια, γκολ. Βασικός απέναντι στον Ατρόμητο, γκολ. Βασικός χθες κόντρα στον Πανθρακικό, πάλι γκολ. Κάτι παραπάνω από αξιόπιστος στην επαφή του με τα δίχτυα.

Επιβεβαιώσαμε πως η ΑΕΚ δεν… μπορεί εκτός έδρας.

Συμπληρώθηκαν περισσότεροι από 2,5 μήνες που η ΑΕΚ είναι χωρίς νίκη μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο. Εκείνο το 0-2 στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ ήταν η τελευταία νίκη της «Ενωσης» εκτός έδρας. Έκτοτε μετρά πέντε ματς χωρίς «τρίποντο» εκτός έδρας, με τελευταίο το χθεσινό παιχνίδι στη Μυτιλήνη απέναντι στην υποβιβασμένη Καλλονή. Πρόβλημα και μάλιστα σημαντικό εν όψει πλέι οφ.

Είδαμε τo Περιστέρι να γίνεται και πάλι έδρα

Ο τραγικός πρώτος γύρος ήταν εκείνος που στέρησε απ’ τον Ατρόμητο την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στη φετινή σεζόν. Και φυσικά η έδρα του Περιστερίου, που δεν θύμιζε σε τίποτα τα όσα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Στο δεύτερο μισό οι Περιστεριώτες βελτιώθηκαν γενικά και κυρίως μέσα στο σπίτι τους. Χθες πέτυχαν νέα νίκη, κόντρα στον Παναιτωλικό, συμπληρώνοντας πέντε σερί αήττητα στο Περιστέρι.

Είδαμε τον Πλατανιά να πετυχαίνει τρίτη σερί νίκη

Και να ονειρεύεται μέχρι και… πεντάδα. Μετά τις εκτός έδρας νίκες με Λεβαδειακό και Βέροια, η ομάδα του Παράσχου έριξε στο καναβάτσο και την Ξάνθη, επικρατώντας με 3-1 στα Πηγάδια, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Είναι αλήθεια πως ο Πλατανιάς παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και η πορεία του στον δεύτερο γύρο τον έχει φέρει στην υψηλότερη θέση της ιστορίας του.

Σιγουρέψαμε πως ο Πανιώνιος είναι η… ομάδα του πρωταθλήματος

Ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του πάνε με… σπασμένα τα φρένα. Και είναι ασταμάτητοι στη φετινή πορεία, που φαντάζει με όνειρο. Ο ΠΑΟΚ πήγε με την πλάτη στον τοίχο στη Νέα Σμύρνη, θέλοντας μόνο τη νίκη, αλλά ο Μπακασέτας και η παρέα του συνέχισαν να… τρελαίνουν όλη την Ελλάδα. Καταπληκτικό ποδόσφαιρο, υπέροχα γκολ και το τελικό 3-1 πέρα ως πέρα δίκαιο για την αρμάδα του Ουζουνίδη.

Είδαμε τον Παναθηναϊκό να… μπάζει στην άμυνα

Έπειτα από αρκετό διάστημα που οι «πράσινοι» είχαν βελτιώσει την αμυντικοί τους συμπεριφορά, κόντρα στη Βέροια τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά. Υπάρχουν ελαφρυντικά; Σαφώς. Τελάντερ και Σάντσεθ που έπαιξαν μαζί απουσίαζαν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν επηρεασμένοι. Κυρίως ο Δανός. Όπως και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, που έπαιξε για πρώτη φορά και είχε θέμα συνεννόησης με τους συμπαίκτες του.

Είδαμε τον Αστέρα να κερδίζει μετά από δύο μήνες

Έπειτα από εφτά σερί ματς χωρίς νίκη, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να πάρει νίκη και να μείνει «ζωντανός» στο… κόλπο της πεντάδας. Ο Νίκο Φερνάντεζ σκόραρε στο 24’ και το γκολ αυτό ήταν αρκετό για να χαρίσει ένα πολύτιμο «τρίποντο» που σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ φέρνει τους Αρκάδες στο -2 από την πέμπτη θέση.

Διαπιστώσαμε πως Λέτο και Μαμούτε δεν ταιριάζουν

Το κυριότερο είναι πως το διαπίστωσε ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος παραδέχτηκε πως έκανε λάθος στην επιλογή του. Κι αυτό διότι όπως εξήγησε, είναι δύο παίκτες με αρκετά όμοια χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να βγαίνουν και οι δύο από την περιοχή και να μην υπάρχει παίκτης μέσα σε αυτή σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Εξ ου και η αλλαγή του Βραζιλιάνου με τον Κλωναρίδη στο ημίχρονο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα