Γιούλιαν Μπραντ: Η ελπίδα της Λεβερκούζεν

Γιούλιαν Μπραντ: Η ελπίδα της Λεβερκούζεν

Δημήτρης Τομαράς
Γιούλιαν Μπραντ: Η ελπίδα της Λεβερκούζεν

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει τον 19χρονο Γιούλιαν Μπραντ, που εντυπωσιάζει και προσπαθεί να οδηγήσει την Λεβερκούζεν ξανά στο Champions League.

Ο Γιούλιαν Μπραντ εμφανίζεται στη μικτή ζώνη. Ο ιδρώτας στάζει, είναι εξουθενωμένος, όμως έχει ένα εκπληκτικό χαμόγελο ανακούφισης. Ο 19χρονος μέσος είχε οδηγήσει την Λεβερκούζεν σε μεγάλη νίκη με 3-0 επί της πρώην ομάδας του, Βόλφσμπουργκ. «Ήταν ωραίο συναίσθημα», ήταν η απάντησή του στην ερώτηση αν το ευχαριστήθηκε περισσότερο λόγω των ειδικών συνθηκών. «Το σημαντικότερο, όμως, ήταν ότι αυτό άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη».

Ο νεαρός άσος είχε αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Λύκους το 2014 και να αποδεχθεί την πρόταση της Μπάγερ. Ήταν μία απόφαση που δεν βασίστηκε στα χρήματα, ούτε στο συναίσθημα, αλλά στο ένστικτο, στην προοπτική. Ο Ρούντι Φέλερ τον είχε πείσει ότι το καλύτερο μέρος, για να εξελιχθεί και να αναδείξει το ταλέντο του ήταν το Λεβερκούζεν.

Ο πιτσιρικάς είχε προλάβει να φτιάξει το όνομά του και ας μην είχε κάνει ούτε μία εμφάνιση με την Βόλφσμπουργκ, κάτι για το οποίο ο Ντίτερ Χέκινγκ μάλλον θα πρέπει να έχει μετανιώσει. Από εκείνο το καλοκαίρι, όταν εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα της Μπάγερ μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα και ερωτηματικά. Κάποιοι παίκτες κάνουν αμέσως το μπαμ, όμως κάποιοι άλλοι χρειάζονται τον χρόνο τους. Σε έναν κόσμο, που όλα κινούνται πολύ γρήγορα, οι προσδοκίες για τον Μπραντ δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.

«Το μυστήριο με τον Μπραντ», ήταν ο τίτλος του Kicker στις αρχές του Φλεβάρη, καθώς υπήρχε η αίσθηση ότι θα έπρεπε να είχε ήδη κερδίσει φανέλα βασικού. Τότε, είχε να ξεκινήσει ματς από τον Δεκέμβριο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είχε κάνει τα καλύτερά του παιχνίδι ως «Joker», ως αλλαγή. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Σμιντ του έδωσε την ευκαιρία και ξεκίνησε στο ματς με την Ντάρμσταντ. Σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 77’ και ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του στη νίκη με 2-1.

Ο Μπραντ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Η αυτοπεποίθησή του ανέβηκε, η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Σμιντ τις επόμενες εβδομάδες αποδείχθηκε πολύ σημαντική και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ο 19χρονος προσφέρει στιγμές μαγείας. Δύο γκολ και μία ασίστ στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν, με την Λεβερκούζεν να κυνηγάει μία θέση στην 4άδα δεν είναι και εύκολο πράγμα.

«Του λέμε συνεχώς ότι θα πρέπει να είναι πιο εγωιστής. Ότι θα πρέπει να κυνηγάει τους διαδρόμους και δε θα πρέπει συνεχώς να κοιτάζει για την πάσα. Μπορεί να σουτάρει. Σήμερα ήταν εξαιρετικός», τόνισε ο Ρούντι Φέλερ, που βλέπει σιγά-σιγά την επένδυσή του να αποδίδει. Κάποιες μικρές αλλαγές του Σμιντ στην τακτική, τον έχουν φέρει στη θέση του Μεχμέντι και μαζί με τον Μπελαράμπι κάνουν πράγματα και θαύματα.

Η Λεβερκούζεν έχει 3 συνεχόμενες νίκες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη σεζόν, ενώ 4 συνεχόμενες έχει να κάνει από τον Απρίλιο του 2015. «Χαίρομαι που τα πηγαίνω καλά τελευταία, καθώς είναι πάντα δύσκολο να ξεπεράσεις μία περίοδο ντεφορμαρίσματος», σχολίασε ο ίδιος ο Μπραντ, του οποίου η ωριμότητα τον κρατάει προσγειωμένο.

Όσο και να ψάξετε, δε θα βρείτε ούτε μία συνέντευξή του, που να κάνει παράπονα για τον χρόνο συμμετοχής και για το γεγονός ότι υπάρχουν άλλοι πριν από εκείνον στην ιεραρχία. Το αντίθετο. «Όχι, προς Θεού!», απάντησε σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να τον θεωρούμε βασικό σε συνέντευξή του στο 11Freunde τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είχε κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις. «Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Ρωτήστε με πάλι σε κανέναν χρόνο».

Η αστάθειά του είναι ένα πρόβλημα, όμως στα τελευταία παιχνίδια ο Μπραντ όχι μόνο παίζει, αλλά κάνει και τη διαφορά. Πλέον, παίρνει προσπάθειες και δημιουργεί ρήγματα στα μεγάλα ματς. Και αυτό είναι που αφήνει τα πιο αισιόδοξα μηνύματα. Στην εκτός έδρας νίκη επί της Στουτγκάρδης με 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική και σκόραρε και έδωσε την ασίστ στον Μπελαράμπι. Οι δυο τους είναι το «Plan B» του Ρόγκερ Σμιντ, προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση, όπως είχε γράψει η Bild. Και πετυχαίνει.

Ο Μπραντ είναι απίστευτα ιδιοφυής, γρήγορος και εξαιρετικός στο ένας εναντίον εντός. Η μικρή ελευθερία που έχει στη Λεβερκούζεν, κάτι θαύματα τελευταία στους συνδυασμούς του με τον Τσαλχάνογλου και τον Μπελαράμπι. Είναι μόλις 19 ετών, όμως γνωρίζει καλά τις προσδοκίες από εκείνον. Έκανε υπομονή, δούλεψε και περίμενε την ευκαιρία του. «Ακόμη και εγώ έχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Πρέπει να κάνω το επόμενο βήμα», όπως είχε πει στα τέλη του 2015.

Οι φήμες θέλουν τον Μίχαελ Ρέσκε, που έχει αφήσει την Λεβερκούζεν για την Μπάγερν, να τον έχει μόνιμα ψηλά στη λίστα του και να περιμένει την πρώτη ευκαιρία, για να τον πείσει να μετακομίσει στο Μόναχο. Φυσικά, οι Βαυαροί δεν είναι οι μόνοι που παρακολουθούν την εξέλιξή του. Και αν συνεχίσει έτσι, τότε σύντομα θα είναι σε θέση να κάνει το επόμενο βήμα. Προς το παρόν, η μόνη του σκέψη είναι να ακούσει ξανά τον ύμνο του Champions League την επόμενη σεζόν με την Λεβερκούζεν.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα