Ποια ΔΕΝ θέλει να ανέβει;

Νίκος Μαρούδας
Ποια ΔΕΝ θέλει να ανέβει;

bet365

Λάρισα, Κέρκυρα και Απόλλων θα παλέψουν μέχρι το τέλος για τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην Σούπερ Λίγκ. Παρ' όλα αυτά, κάθε αγωνιστική κάποια ή κάποιες από τις τρεις δείχνουν πως δεν θέλουν να ανέβουν!

Έντεκα στροφές πριν το τέλος στην Football League και η μάχη για την άνοδο συνεχίζεται. ΑΕΛ 50, Κέρκυρα 49, Απόλλων Σμύρνης 46. Κάπως έτσι έχει η κατάσταση μετά το πέρας και της 23ης αγωνιστικής, με τον Απόλλωνα να αυτοκτονεί την Παρασκευή και την Κέρκυρα να τον κρατάει... ζωντανό μια μέρα μετά. Με λίγα λόγια είναι αυτό που λέμε, σου δίνουν την άνοδο και λες «ευχαριστώ, δεν θα πάρω».

Η Λάρισα την αρχή

Δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε αυτό την φετινή χρονιά στη Football League. Κατά καιρούς το έχουν κάνει όλες οι διεκδικήτριες του τίτλου. Πρώτη άρχισε η Λάρισα. Η ομάδα του κάμπου, βρισκόταν για πολύ καιρό στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας μάλιστα και μια διαφορά που θα μπορούσε από πολύ νωρίς να της έδινε την άνοδο. Αυτή όμως χάθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα την 20η αγωνιστική και μετά την ήττα από τον Παναιγιάλειο χάθηκε και για πρώτη φορά η κορυφή.

Η Λάρισα αφού έκανε τα... δώρα της και βρέθηκε στην τρίτη θέση για τρεις αγωνιστικές, ήρθαν τα ματς με Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου να της δώσουν έξι εύκολους βαθμούς. Πήρε και το ντέρμπι με τον Απόλλωνα και επέστρεψε στην κορυφή...

Πιστό αντίγραφο η Κέρκυρα!

Για να γίνει αυτό όμως έπρεπε να πάρει σειρά στις... αυτοκτονίες η Κέρκυρα! Οι «Φαίακες», βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην δεύτερη θέση, αλλά έχουν χάσει μια τεράστια ευκαιρία το Σάββατο στις Σέρρες. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, με διπλό κόντρα στον Πανσερραϊκό κράταγε για πάρτι της την κορυφή και έφευγε στο +5 από τον Απόλλωνα.

Όμως δεν ήθελε να γίνει το απόλυτο φαβορί για άνοδο. Θέλησε να κρατήσει το ενδιαφέρον στο... κόκκινο και για τη συνέχεια! Έτσι στο 92' πέταξε δύο βαθμούς, άφησε την πρώτη θέση για την ΑΕΛ και κράτησε στη... ζωή τον Απόλλωνα.

Πριν απ' αυτή την επιστροφή... δώρου, οι Επτανήσιοι είχαν επιστρέψει ακόμα ένα. Την αγωνιστική που και η ΑΕΛ και ο Απόλλων στραβοπάτησαν (με Λαμία και Ζάκυνθο αντίστοιχα), η Κέρκυρα δεν αύξησε την διαφορά και από τους δύο. Πήγε και έχασε από την Καλλιθέα με 2-0 στην ίσως χειρότερη φετινή της εμφάνιση στο πρωτάθλημα.

Ο... μεγαλόκαρδος Απόλλων

Βέβαια και η ομάδα της Ριζούπολης ξέρει πολύ καλά από δώρα και αυτοκτονίες... Μπορεί να μην έχει βρεθεί καθόλου στην κορυφή, όμως από την αρχή τη σεζόν δείχνει ένα σοβαρό πρόσωπο. Μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές. Όλα ξεκίνησαν στην... αυτοκτονία στο ματς με την Κέρκυρα, όπου το 1-0 έγινε 1-2 και κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Οι νίκες έρχονταν μετά από αυτή τη χαμένη ευκαιρία, όμως τα... δώρα επέστρεψαν λίγο πιο μετά.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήγε στο ντέρμπι με την ΑΕΛ για δύο αποτελέσματα. Τελικά ηττήθηκε με κάτω τα χέρια. Μετά από αυτό το ματς ήξερε πως είχε... τελικό με τον Παναιγιάλειο, που ήδη είχε κάνει ζημιά στη Λάρισα. Για ακόμα μια φορά όμως έδειξε πως δεν... θέλει την άνοδο, αφήνοντας ακόμα δύο βαθμούς! Όμως η Κέρκυρα την κράτησε «ζωντανή».

Η συνέχεια...

Το πρόγραμμα από εδώ και πέρα φαίνεται πιο εύκολο για Λάρισα και Απόλλων. Ο δεύτερος έχει δύο εύκολα τρίποντα στις επόμενες τρεις αγωνιστικές με Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου. Για την ΑΕΛ τα δύσκολα έχουν φύγει και έχουν μείνει μόνο οι επικίνδυνες έξοδοι σε Κέρκυρα και Τρίκαλα. Ενώ για την Κέρκυρα, τα... αγκάθια είναι πολλά. Έχει και τα δύο ντέρμπι, αλλά στο... σπίτι της, έχει έξοδο σε Λαμία και Αίγιο και ματς παγίδες με Ζάκυνθο μέσα και Χανιά έξω. Σε ότι αφορά τα εύκολα τρίποντα, αργούν πολύ για τους Επτανήσιους μιας και είναι μετά τα ντέρμπι με ΑΕΛ και Απόλλων.

Η μάχη λοιπόν, αναμένεται μεγάλη μέχρι τέλους. Το ποια ομάδα δεν θέλει να ανέβει θα φανεί στη συνέχεια... Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να πει πως Λάρισα και Κέρκυρα που αυτή τη στιγμή έχουν το πάνω χέρι θα είναι και αυτές που θα οδηγούν την κούρσα μέχρι τέλους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα