Τι μας άφησε η 25η αγωνιστική

Τι μας άφησε η 25η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 24η αγωνιστική της Superleague

1. Είδαμε τον Λούκας Βιγιαφάνιες να γίνεται… ηγέτης του Παναθηναϊκού

Σαν τέτοιος αγωνίστηκε στο ματς με τον Ατρόμητο. Έπαιξε σε θέση επιθετικού χαφ. «Δεκάρι» με λίγα λόγια. Και τα έκανε όλα. Δημιούργησε, σκόραρε, ντρίπλαρε, πάσαρε, μάρκαρε, έτρεξε. Ήταν χάρμα οφθαλμών με τη μπάλα στα πόδια του και υπήρξαν στιγμές που μάταια οι αντίπαλοί του προσπαθούσαν να του την κλέψουν. Έδειξε πως μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού.

2. Ακούσαμε τον Ιγκόρ Τούντορ σε ακόμα ένα ξέσπασμα

Κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ δεν φέρνει καλό αποτέλεσμα, ο Κροάτης ξεσπά στη συνέντευξη Τύπου. Φωνάζει. Κουνάει τα χέρια του. Τα βάζει με όλους και με όλα. Εκτός από τον εαυτό του. Ο Τούντορ κάνει λάθη, αλλά δεν τα παραδέχεται. Και δεν δείχνει να μην μαθαίνει απ’ αυτά. Η ερώτηση… γνωστή. Χρειάζεσαι προπονητή για να κερδίσεις τον Πανθρακικό; Ναι, χρειάζεσαι…

3. Θυμηθήκαμε τον παλιό – κακό – Τζιμπούρ

Μπήκε στο γήπεδο αντί του Γιόχανσον στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και δεν κατάφερε να κάνει το παραμικρό. Δεν απείλησε την αντίπαλη εστία, ήταν αργός σε κάθε του κίνηση και στο φινάλε παραλίγο να «κρεμάσει» την ΑΕΚ. Έκανε κατάχρηση μπάλας στο κέντρο, την έχασε, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να βγάλει αντεπίθεση. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.

4. Είδαμε τον Αστέρα Τρίπολης να μην σκοράρει για πέμπτο σερί ματς

Υπάρχει πρόβλημα. Και μάλιστα μεγάλο. Ο Αστέρας Τρίπολης εξακολουθεί να μην θυμίζει την ομάδα που ξέραμε. Που έμοιαζε με… παραδοσιακή δύναμη. Για πέμπτο σερί ματς δεν κατάφερε να κερδίσει, για πέμπτο σερί ματς δεν κατάφερε να σκοράρει. Με τον Μάκη Χάβο να κάνει το ντεμπούτο του, ο Αστέρας ήταν ακίνδυνος σε όλο το ματς απέναντι στην ΑΕΚ. Δεν απείλησε, δεν πίεσε, δεν έκανε την ΑΕΚ να τον αισθανθεί.

5. Μάθαμε πως ο Ούμπιδες… εξελίσσεται στα 34 του

Όταν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο θα τον θυμόμαστε ως έναν από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα. Το αποδεικνύει ακόμα και τώρα. Στα 34 του. Σε μια θέση διαφορετική. Και σίγουρα πιο απαιτητική. Ο Δέλλας τον έχει καθιερώσει σε έναν ρόλο «εξαριού» που θα οργανώνει το παιχνίδι από πιο πίσω. Που θα παίρνει την πρώτη μπάλα. Που θα αποτελεί τον ιθύνων νου ολόκληρης της ομάδας. Και ο «Ούμπι» τα καταφέρνει με επιτυχία. Το έκανε και απέναντι στον Παναθηναϊκό που ήταν από τους κορυφαίους.

6. Ακούσαμε τη δήλωση της χρονιάς απ’ τον Λουτσέσκου

Γνωρίζαμε πως είναι εκρηκτική η προσωπικότητα του Ρουμάνου προπονητή. Είχε δώσει πολλές αφορμές στο παρελθόν. Αλλά μετά το παιχνίδι με την Καλλονή ξεπέρασε και τον… εαυτό του. Στήθηκε στη συνέντευξη Τύπου και έκανε τη δήλωση της χρονιάς. «Παίξαμε σήμερα χωρίς φιλάθλους. Σαν να ήταν ένα θέατρο. Και δεν θα είχα πει τίποτα, αλλά οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού από την ώρα που «πατήσαμε» στο Αγρίνιο μας «γάμ…». Η δήλωση της χρονιάς…

7. Είδαμε και πάλι τον Σεμπάστιαν Λέτο

Ακόμα και τίποτα να μην είχε κάνει, η επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό φτάνει και περισσεύει για να αποτελέσει ένα από τα γεγονότα της αγωνιστικής. Ο Σεμπάστιαν Λέτο μπήκε στο «Απόστολος Νικολαϊδης» στο 67’ και γνώρισε την αποθέωσε από το κοινό. Τρία λεπτά αργότερα από δικό του σουτ ο Μπάρκας δεν έδιωξε καλά τη μπάλα και ο Βιγιαφάνιες σκόραρε. Λίγο πριν το τέλος είχε χαμένο τετ α τετ. Όχι κι άσχημα για 25 λεπτά μπάλας.

8. Μάθαμε πως είναι να παλεύεις μέχρι τέλους

Και μας το έχουν μάθει ο Πανθρακικός και η Καλλονή. Μήνες τώρα ο κόσμος όλος γνωρίζει πως οι δυο τους θα αποχαιρετήσουν χέρι – χέρι την κατηγορία. Εκείνοι, όμως, εκεί. Παλεύουν μέχρι το φινάλε, γνωρίζοντας πως ούτε ένα θαύμα δεν μπορεί να τους σώσει. Προσπαθούν να μαζέψουν πόντους, προσπαθούν να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά, ζώντας μια κατάσταση η οποία θα μπορούσε να τους είχε… διαλύσει. Ο Πανθρακικός έκανε τη νίκη της αγωνιστικής. 2-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ με ανατροπή. Η Καλλονή ήταν καλύτερη απέναντι στην Ξάνθη, είχε δύο δοκάρια και άξιζε το «διπλό». Έμεινε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

9. Είδαμε τον Λεβαδειακό να κρατά και πάλι το μηδέν

Και το αήττητο. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Μετά από εκείνη την ήττα από τον Παναιτωλικό στις 14 Φεβρουαρίου, οι Βοιτωτοί δεν έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται. Νίκη με 1-0 απέναντι στην Καλλονή, νίκη με 2-0 στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ισοπαλία 0-0 με αντίπαλο τη Βέροια. Και με καλό ποδόσφαιρο. Στους πέντε η διαφορά από την πέμπτη θέση…

10. Είδαμε τη σκηνή της αγωνιστικής με τον Αντι Λίλα και τον γιο του

Ο Άντι Λίλα είχε προκαλέσει όλο τον κόσμο με τον πανηγυρισμό του στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όταν σχημάτισε τη «Μεγάλη Αλβανία». Είχαν μπει σκέψεις ακόμα και στον ΠΑΣ Γιάννινα να του λύσει το συμβόλαιο. Εκείνο ήταν το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Το περασμένο Σάββατο ήρθε το δεύτερο. Και πάλι ασχολήθηκαν όλοι μαζί του. Αλλά για καλό – και αγνό – λόγο. Ήταν η πρώτη φορά που ο μικρός του γιος βρέθηκε στους «Ζωσιμάδες» για να παρακολουθήσει τον πατέρα του. Κι ο τελευταίος σημείωσε γκολ, του το αφιέρωσε και στο φινάλε τον έκανε βόλτα μέσα στο γήπεδο, κερδίζοντας το χειροκρότημα και χαρίζοντάς μας την πιο όμορφη στιγμή της αγωνιστικής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα