Τσουκαλάς: «Κούμπωσε ιδανικά το νέο σύστημα» (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Τσουκαλάς: «Κούμπωσε ιδανικά το νέο σύστημα» (pics)

bet365

Ο Σταύρος Τσουκαλάς μιλάει στο gazzetta.gr για τη νίκη επί του Παναιτωλικού, το μίνι σερί και την αλλαγή του συστήματος που έφερε τις νίκες, ενώ δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του όταν μιλάει για τη νεογέννητη κόρη του.

Για άλλη μια σεζόν είναι από τους κορυφαίους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Η επιστροφή του στην βασική ενδεκάδα συνδυάστηκε με την αναγέννηση της ομάδας η οποία έχει επτά βαθμούς στα τρία τελευταία ματς. Ο Σταύρος Τσουκαλάς άνοιξε την καρδιά του στο gazzetta.gr και αναφέρθηκε στη νίκη επί του Παναιτωλικού, την αλλαγή του συστήματος που οδήγησε στο μίνι σερί, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για την Εθνική, αλλά και για το πως αισθάνεται που πλέον είναι πατέρας.

Σταύρο ο ΠΑΣ επικράτησε στο ντέρμπι επί του Παναιτωλικού, μια νίκη που συνδυάστηκε και με ωραίο ποδόσφαιρο.

«Ήταν σημαντικό το συγκεκριμένο ματς. Βρισκόμασταν σε αγωνιστική άνοδο, προερχόμασταν από δύο εκτός έδρας θετικά αποτελέσματα με Αστέρα και Πανθρακικό και θέλαμε να δώσουμε συνέχεια στο σερί. Η ομάδα μπήκε από το πρώτο λεπτό αποφασισμένη, είχε την πρωτοβουλία και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο έφτασε στη νίκη».

Δεν αφήσατε περιθώρια αντίδρασης στον Παναιτωλικό.

«Είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα στο πως θα αντιμετωπίσουμε τον Παναιτωλικό. Στόχος μας ήταν να μπούμε από την αρχή δυνατά, να πιέσουμε να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να γίνει απειλητικός. Νομίζω τα πήγαμε άριστα σε όλους τους τομείς και η νίκη μας ήταν δίκαιη».

Φαίνεται πως και η αλλαγή του συστήματος σας βοήθησε.

«Νομίζω ότι ίσως αυτό το σύστημα (3-5-2) μας ταιριάζει περισσότερο από όλα. Όπως φαίνεται κούμπωσε ιδανικά και μας βγάζει το καλύτερό μας πρόσωπο. Πρώτη φορά φέτος κάναμε δύο σερί νίκες και αυτό θα μας δώσει άλλη ψυχολογία ενόψει όχι μόνο της Καλλονής αλλά και των υπόλοιπων αγώνων μέχρι το τέλος της σεζόν. Το καλό είναι ότι με το σύστημα αυτό η ομάδα βγάζει μια ισορροπία. Και στην άμυνα δεν δεχόμασταν φάσεις και στην επίθεση είμαστε ιδιαίτερα απειλητικοί έχοντας πετύχει έξι γκολ στα τρία αυτά ματς».

Τα γκολ όμως άργησαν να έρθουν λόγω Κυριακίδη.

«Πράγματι ο Κυριακίδης ήταν καταπληκτικός αφού έκανε σημαντικές επεμβάσεις και του αξίζουν μπράβο. Παρόλα αυτά ήμουν σίγουρος ότι όσο η πίεση αυξανόταν το γκολ θα ερχόταν».

Ο ΠΑΣ πλέον μετράει επτά βαθμούς στα τρία τελευταία ματς και δείχνει να έχει βρει τις σταθερές του παρουσιάζοντας το περσινό πρόσωπο που μας είχε εντυπωσιάσει.

«Φέτος ήταν μια περίεργη χρονιά για την ομάδα. Είχαμε θέματα με τραυματισμούς, βασικά στελέχη της ομάδας αποχώρησαν. Έτσι, από ένα σημείο και μετά χάσαμε το μεγάλο μας όπλο που ήταν η ομοιογένεια. Αν σε αυτό υπολογίσουμε ότι πλέον οι αντίπαλοί μας σέβονταν πολύ περισσότερο-κάτι που ως ομάδα είχαμε κερδίσει-αλλά και το πρόγραμμα με τα συνεχόμενα ντέρμπι με τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, συντέλεσε ώστε να μην δείξουμε το ίδιο καλό πρόσωπο. Πάντως, στα τρία τελευταία ματς έχουμε βρει ένα σχήμα, οι παίκτες βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερό τους εαυτό και νομίζω ότι αν συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος η ομάδα θα ανέβει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία.

Ακολουθεί η Καλλονή και πολλοί θεωρούν ότι έχετε ήδη τους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι σας.

«Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Είδαμε όλοι ότι η Καλλονή πήρε βαθμούς τόσο από τον Πανιώνιο όσο και από την Ξάνθη κάτι που σημαίνει ότι παλεύει όλα της τα παιχνίδια και παρότι είναι χαμηλά στην βαθμολογία δεν παραδίδεται. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, να μην εφησυχάσουμε και να πάμε στην Καλλονή και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν το κάνουμε νομίζω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε του τρεις βαθμούς».

Για πολλούς είσαι το βαρόμετρο του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού είσαι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

«Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, γιατί ο καθένας έχει επιλεχθεί για έναν συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα, και όταν τα πηγαίνει καλά, πάει καλά και η ομάδα. Εγώ αυτό που προσπαθώ είναι να δίνω τον καλύτερο εαυτό και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Πλέον στην Εθνική Ελλάδος υπάρχει ένας νέος προπονητή, ο Μίκαελ Σκίμπε. Ο ίδιος φαίνεται πως κοιτάει πολλούς παίκτες για την στελέχωση της Εθνικής. Πιστεύεις ότι μπορείς να διεκδικήσεις μια θέση στη νέα Εθνική;

«Η Εθνική είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή και δεν θα μπορούσε να μην είναι και δικό μου. Από κει και πέρα εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και θα ήταν μεγάλη τιμή να καταφέρω να φορέσω την φανέλα με το εθνόσημο».

Πρόσφατα έγινε και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού. Πες μου λίγο τα συναισθήματά σου, αλλάζει εντελώς η ζωή σου.

«Αυτό που μου έχει συμβεί είναι ευλογία από τον Θεό, είναι κάτι που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο στον κόσμο και πλέον έχει αλλάξει η ζωή μου με αυτό τον ερχομό. Και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που μου δίνει δύναμη στα παιχνίδια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα