Μανιάς, ο ΠΑΣάς των Ζωσιμάδων! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Μανιάς, ο ΠΑΣάς των Ζωσιμάδων! (pics)

bet365

Ο Μιχάλης Μανιάς συνεχίζει το βιολί του να σκοράρει και να δίνει νίκες στον ΠΑΣ Γιάννινα και το gazzetta.gr σας θυμίζει την πορεία του στα Γιάννενα.

Ο άνθρωπος είναι ένα ρεκόρ από μόνος του. Από την ημέρα που έγινε κάτοικος Ιωαννίνων δεν σταματήσει να σκοράρει. Αυτό από μόνο του τον κάνει άνθρωπο-ρεκόρ; Ναι αν σκεφτεί κανείς ότι όταν σκοράρει ο ΠΑΣ Γιάννινα φτάνει στη νίκη. Ο 26χρονος επιθετικός την φετινή σεζόν έχει ματώσει επτά φορές τα αντίπαλα και τα γκολ του έχουν συνδυαστεί με 18 βαθμούς για τους Ηπειρώτες. Έξι νίκες σε επτά ματς. Not bad at all.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μόλις είχε ολοκληρώσει μια απογοητευτική χρονιά. Η ομάδα που την προηγούμενη χρονιά είχε αγγίξει το ευρωπαϊκό όνειρο, έφτασε στο σημείο να κινδυνέψει ακόμα και με υποβιβασμό. Παντελίδης, Τσιώλης και Πετράκης αντικατέστησαν ο ένας τον άλλον με τον τελευταίο να ολοκληρώνει την χρονιά.

Το καλοκαίρι εκείνο πρώτη εισήγηση του Ρεθυμνιώτη τεχνικού ήταν η απόκτηση ενός επιθετικού ο οποίος θα είχε το εύκολο γκολ. Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Ροδίτη επιθετικού ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον Άρη που μόλις είχε υποβιβαστεί. Ο 24χρονος-τότε- επιθετικός δεν βρισκόταν στα καλύτερά του και αυτό γιατί τα επτά του γκολ δεν ήταν αρκετά για να σώσουν τους «κίτρινους», αλλά κυρίως επειδή ένας σοβαρός τραυματισμός τον είχε βάλει στα πιτς όλο το καλοκαίρι κάτι που σήμαινε ότι ανέβαινε ο βαθμός δυσκολίας για την εύρεση του επόμενου σταθμού στην καριέρα του.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης όμως δεν δίστασε να ρισκάρει παρά τον τραυματισμό του και να τον φέρει στα Γιάννενα υπογράφοντας μαζί του διετές συμβόλαιο. Οι πρώτοι μήνες της προσαρμογής είναι δύσκολοι. Στην αρχή μένει στον πάγκο αφού δεν είναι απόλυτα έτοιμος και η ενσωμάτωση στην ομάδα γίνεται σταδιακά. Το ντεμπούτο έρχεται την δεύτερη αγωνιστική στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό μπαίνοντας αλλαγή στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Σιγά σιγά ο χρόνος συμμετοχής του αυξάνεται και το πρώτο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Κόντρα στη Νίκη Βόλου (4-0) σπάει το ρόδι και στη συνέχεια δεν βλέπει πίσω. Γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ, για να ακολουθήσουν Κέρκυρα, Βέροια, Λεβαδειακός και Πανθρακικός (2 γκολ).

Το γκολ με τον Ολυμπιακό και το ενδιαφέρον
Από το επιθετικό του κρεσέντο δεν γλίτωσε ούτε ο Ολυμπιακός. Στις 4 Απριλίου ο ΠΑΣ δίνει μια τρομερή ποδοσφαιρική παράσταση κόντρα στους πρωταθλητές τους οποίους υποχρεώνει σε ήττα με 3-1 με τον Μανιά να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ. Οι εμφανίσεις του δεν περνάνε απαρατήρητες στο λιμάνι και το περασμένο καλοκαίρι καθημερινά είναι τα δημοσιεύματα που θέλουν τους «ερυθρόλευκους» να τον κατεβάζουν στο λιμάνι.

Τελικά ο Μανιάς παραμένει και ξεκινάει την φετινή σεζόν εντυπωσιακά. Ανοίγει λογαριασμό την 2η αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ με τις Καλλονή (2 φορές), Βέροια, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο να ακολουθούν, πριν σκοράρει ξανά την Κυριακή κόντρα στον Πανθρακικό.

Το συμβόλαιο που λήγει και η Γερμανία

Το καλοκαίρι η συνεργασία του με τους Γιαννιώτες ολοκληρώνεται. Το όνομα του βρίσκεται στις λίστες ομάδων από την Γερμανία, την Ρωσία, αλλά και του MLS. Τον Ιανουάριο γερμανικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για το Ανόβερο, το οποίο όμως δεν μετουσίωσε ποτέ σε επίσημη πρόταση το ενδιαφέρον αυτό.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα η επιθυμία για παραμονή είναι δεδομένη και μάλιστα ήδη έχουν γίνει κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις με τις εξελίξεις να μετατίθενται μόλις ο ΠΑΣ πάρει τον πολυπόθητη άδεια συμμετοχής για τη νέα σεζόν. Ο ίδιος θέλει να εξαργυρώσει τις δύο τελευταίες χρονιές με ένα καλό συμβόλαιο είτε στους Ζωσιμάδες είτε κάπου άλλου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το καλοκαίρι αναμένεται καυτό για τον επιθετικό από την Ρόδο ο οποίος δικαίωσε απόλυτα τους Πετράκη και Χριστοβασίλη για την επιμονή τους να τον φέρουν στην Ήπειρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα