Γιακουμάκης: «Μαθαίνω πολλά από τον Μάντζιο»! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Γιακουμάκης: «Μαθαίνω πολλά από τον Μάντζιο»! (vid)

bet365

Ο Πέτρος Γιακουμάκης σκόραρε για πρώτη φορά 2 γκολ σε ένα ματς και μιλάει στο Match Review του Gazzetta.gr για την καριέρα του και την επιρροή του Βαγγέλη Μάντζιου.

Στα 23 του χρόνια ο Γιακουμάκης είναι ένας μεσοεπιθετικός που ξεχωρίζει και στον Λεβαδειακό και στην Super League. Προερχόμενος από έναν ιστορικό σύλλογο του Ηρακλείου σε μία προσφυγική γειτονιά, το Ατσαλένιο και τον ΠΟΑ, έχει μεγαλώσει και σε μία ποδοσφαιρική οικογένεια.

Οι Βοιωτοί από το 2014 και μετά του έδωσαν την δυνατότητα να παίξει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Φέτος παρά τις ατυχίες του με τραυματισμούς επιβραβεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπιστοσύνη των δύο Μάντζιων. Του προπονητή του Άκη και του συμπαίκτη του και φορ Βαγγέλη που κατά κάποιον τρόπο τον έχει και ως πρότυπο αφού θεωρεί πως έχει όλο το... πακέτο. Στο ματς με τον Πανιώνιο έκανε για τα καλά την διαφορά με τα τέρματά του.

Απλό παιδί, χαμηλών τόνων και... εργασιομανής. Η ατάκα του στο Gazzetta.gr και το Match Review τα λέει όλα: «Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να τελειώνει την προπόνηση! Έχω όμως και τον προπονητή μου που πάντα μου βάζει κάτι έξτρα για να δουλέψω και ενώ και για την επιστροφή μου δούλεψα πάρα πολύ»!

Η συζήτησή μας φυσικά δεν γινόταν να μην αρχίσει από τα 2 γκολ κατά του Πανιωνίου που αποτελεί κορυφαία προσωπική επίδοση: «Ναι πρώτη φορά βάζω 2 γκολ σε ένα ματς. Σίγουρα είναι δύσκολο το να γυρίζεις από τραυματισμό ή τραυματισμούς. Τι είναι το γκολ για μένα; Η... ζωή και η αναπνοή του επιθετικού. Ο επιθετικός ζει για το γκολ. Εγώ είμαι χαρούμενος που μπορώ και βοηθάω την ομάδα. Τα γκολ για έναν επιθετικό σημαίνουν πολλά. Και εγώ έχω θέσει σαν στόχο να βάλω όσα πιο πολλά μπορώ και να συμβάλλω ώστε η ομάδα μου να πάει όσο πιο καλά και όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ποιά είναι όμως η σχέση του με τον Βαγγέλη Μάντζιο και πόσο έχει επιδράσει στο παιχνίδι του; «Σίγουρα με έμπειρους παίκτες μαθαίνεις και παίρνεις πράγματα. Και εγώ μαθαίνω από τον Μάντζιο. Δουλεύω πολύ στα τελειώματά μου. Με τον τραυματισμό μου χρειάστηκε να δουλέψω ακόμα πιο πολύ. Πραγματικά όπως σου είπα και πριν δεν μου αρέσει να τελειώνει η προπόνηση. Δεν το θέλω. Δίνω βάρος στις σωστές επαφές με την μπάλα και στα τρεξίματά μου.
Ο Βαγγέλης είναι ένας πολύ έμπειρος και ικανός παίκτης. Παρακολουθώ τα τελειώματα και τις επαφές του με την μπάλα. Πιστεύω πως τα έχει όλα! Όλο το... πακέτο. Δυνατός είναι, γρήγορος είναι με ή χωρίς την μπάλα, καλά πόδια έχει, κεφάλι έχει και φυσικά μεγάλη αντίληψη. Παίρνω πολλά από τον Βαγγέλη και με έχει βοηθήσει γενικά πολύ, όπως και ο προπονητής μου», ξεκαθαρίζει.
Έχει ενδιαφέρον όμως το πως βλέπει ο ίδιος το μέλλον του: «Από μικρός ήθελα να κάνω το μεγάλο βήμα. Από τον Λεβαδειακό να ανέβω ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Να πάω σε μία πιο καλή ομάδα και από εκεί σε καλύτερη. Σιγά σιγά. Ένα ένα τα βήματα. Κάθε χρόνο θα γίνω και καλύτερος».
ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

Σε 23 φετινές του εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Γιακουμάκης έχει σκοράρει 7 φορές και έχει και 1 ασίστ. Πως τον περιγράφουν και τον κρίνουν οι συμπαίκτες του; Ως ένα παιδί με πολύ καλό χαρακτήρα. Που δουλεύει πολύ και προσπαθεί διαρκώς και βελτιώνεται συνέχεια.

Το μεγάλο του προσόν είναι το πόσο... εργατικός είναι ενώ έχει σε τρομερό επίδεδο την φυσική του κατάσταση. Ξέρει να αξιοποιεί τις φάσεις και ακόμα και αυτές που μοιάζουν... χαμένες και είναι παίκτης... μπουκαδόρος. Ο Άκης Μάντζιος και του έχει δώσει πολλές ευκαιρίες και τον έχει από κοντά, όμως και ο Βαγγέλης που του δείχνει συνεχώς πράγματα και κινήσεις. Δουλεύει πολύ στα τελειώματά του ενώ σε σχεδόν καθημερινή βάση κάνει έξτρα προγράμμα. Αρκετές φορές μετά από υπόδειξη του τεχνικού επιτελείου ενώ είναι κάτι που το επιδιώκει και ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα