Ο Άρης, η ΑΕΚ κι η... μάχη της 3ης θέσης

Ο Άρης, η ΑΕΚ κι η... μάχη της 3ης θέσης

bet365

Ο Άρης επικράτησε για δεύτερη φορά της ΑΕΚ στη Basket Leauge, έγινε το... αφεντικό στη «μάχη» της 3ης θέσης, ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος! Το Match Review του gazzetta.gr αναλύει.

Ο Τζαμέλ Χάγκινς πήγε στη γραμμή και με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 77-76, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, καθώς ο Τορίν Γκριν αστόχησε στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ. Κάπως έτσι ο Άρης πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, η οποία ήρθε με συγκλονιστική ανατροπή κι ενώ η Ένωση ήταν εκείνη που είχε τα ηνία στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης!

Το ματς ήταν συναρπαστικό, είχε ένταση, «σημαδεύτηκε» από τις διαιτητικές αποφάσεις (σ.σ. μεταξύ άλλων αποβλήθηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με δύο τεχνικές ποινές στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου), ωστόσο το σημαντικό είναι πως πλέον Άρης έχει από κάτω την ΑΕΚ στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αμφότερες συνεχίζουν με ρεκόρ 16 νίκες και 5 ήττες, ωστόσο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει τη μεταξύ τους ισοβαθμία και πλέον είναι στο... χέρι της η τρίτη θέση. Έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει κάποια άλλη ομάδα από κάτω να «κυνηγάει» την ΑΕΚ και τον Άρη, με την 5η της βαθμολογίας Κηφισιά να συνεχίζει με ρεκόρ 10 νίκες αι 11 ήττες.

Η τρίτη θέση στο φινάλε της κανονικής περιόδου είναι εξαιρετικά σημαντική ενόψει των playoffs. Τόσο η ομάδα που θα βρεθεί 3η, όσο κι εκείνη που θα είναι 4η θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των playoffs, ωστόσο εκείνο που ενδιαφέρει στην προκειμένη είναι οι μεταξύ τους αναμετρήσεις. Τι θέλουμε να πούμε; Αν επικρατήσει η... λογική κι ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό «μονομαχήσουν» σε ακόμα μία σειρά Τελικών, τότε για την 3η θέση θα... παλέψουν ο Άρης κι ΑΕΚ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Εκτός φυσικά αν υπάρξει κάποια έκπληξη στον πρώτο γύρο.

Μέχρι τα playoffs, όμως, υπάρχει καιρός κι αυτό που ενδιαφέρει τους ανθρώπους του Άρη κι εκείνους της ΑΕΚ στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια. Ο Άρης έχει το προβάδισμα λόγω της ισοβαθμίας, ωστόσο καλό θα είναι να ρίξουμε μία ματιά στο πρόγραμμα που απομένει μέχρι το τέλος, προκειμένου να δούμε ποιος έχει τις πιο δύσκολες αποστολές και ποιος έχει -θεωρητικά- εύκολα ματς μπροστά του.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

​​

22η Αγωνιστική
Κηφισιά - Άρης
23η Αγωνιστική
Απόλλων Π. - Άρης
24η Αγωνιστική
Άρης - Ολυμπιακός
25η Αγωνιστική
Ρέθυμνο - Άρης
26η Αγωνιστική
Άρης - Κολοσσός

Μόνο εύκολο δεν το λες το πρόγραμμα της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη. Αφενός έχει να δώσει τρία μας μακριά από τη Θεσσαλονίκη κόντρα σε αντιπάλους που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Άρη και μάλιστα βαθμολογικά θα έχουν κίνητρο, ενώ από την άλλη, θα παίξει ακόμα δύο φορές εντός έδρας, με τη μία να είναι κόντρα στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο οποίος θα χρειάζεται πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να παραμείνει πρώτος και να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Ο Άρης, λοιπόν, είναι αρκετά πιθανό να χρειαστεί να... βγάλει μεγάλα «διπλά», αφού το προβάδισμα που έχει μετά το τέλος της 21ης αγωνιστικής λογικά δεν θα είναι αρκετό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

22η Αγωνιστική
ΑΕΚ - Ολυμπιακός
23η Αγωνιστική
Ρέθυμνο - ΑΕΚ
24η Αγωνιστική
ΑΕΚ - Κολοσσός
25η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
26η Αγωνιστική
ΑΕΚ - Αρκαδικός

Ούτε η ΑΕΚ έχει εύκολο πρόγραμμα. Δεν θα μπορούσαμε να το γράψουμε αυτό, όταν η Ένωση έχει να δώσει δύο ματς κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική (σ.σ. 13 Μαρτίου στις 17:00). Η Ένωση, όμως, έχει δύο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ -κόντρα σε Κολοσσός και Αρκαδικό- που θεωρητικά θα τα πάρει εύκολα ή δύσκολα, με την αναμέτρηση στην Κρήτη κόντρα στο Ρέθυμνο ν' αποτελεί «κλειδί» για την πορεία της ΑΕΚ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα