Τι μας άφησε η 23η αγωνιστική

Βασίλης Μοιρώτσος
Τι μας άφησε η 23η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 23η αγωνιστική της Superleague

1. Είδαμε το πρώτο γκολ του Πέκχαρτ

Δεν έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση ο φορ της ΑΕΚ. Δύσκολο να κάνεις κάτι καλό σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο όπως αυτόν που είχε το Καυτατζόγλειο. Αλλά ήταν στο σωστό σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Εκμεταλλεύτηκε την… καραμπόλα και με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή. Το κορμί του και το ύψος του θα βοηθήσουν την ΑΕΚ εντός περιοχής.

2. Θαυμάσαμε τα… νιάτα του ΠΑΟΚ

Χατζηισαϊας ετών 24. Τσίμιροτ ετών 24. Μυστακίδης ετών 22. Κίτσιου ετών 23. Πέλκας ετών 23. Χαρίσης ετών 21. Ολοι τους εμφανίστηκαν στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Τα… νιάτα του ΠΑΟΚ αντέδρασαν σαν έμπειροι. Σαν άντρες. Σαν μπαρουτοκαπνισμένοι σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Γύρισαν από το 2-0 στο 2-2. Πρόσθεσαν ένα σπουδαίο παράσημο.



3. Είδαμε τον Παναθηναϊκό να μην κερδίζει και πάλι στη Λεωφόρο.

Πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» που ο Παναθηναϊκός μένει μακριά από τις νίκες. Δίχως νίκη από τις 4 Ιανουαρίου και το 4-2 με τον Παναιτωλικό, ακολούθησαν τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μπορεί να σκόραρε αυτή τη φορά, κάτι που δεν είχε κάνει τις τέσσερις προηγούμενες, αλλά το 2-2 με τον ΠΑΟΚ μοιάζει με… ήττα με τον τρόπο που ήρθε.

4. Αναρωτηθήκαμε που είναι ο Βιγιαφάνιες

Για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Αργεντινός δεν αγωνίστηκε καθόλου. Στο ματς στα Γιάννενα δεν ήταν στην αποστολή, σε αυτό με τον ΠΑΟΚ βρέθηκε στη 18αδα, αλλά ο Στραματσόνι προτίμησε να μην τον χρησιμοποιήσει καθόλου. Το γήπεδο… αναρωτιόταν γιατί δεν μπαίνει ο Βιγιαφάνιες, αλλά ο Στραματσόνι αποφάσισε να βάλει τους Εβαντζελίστα, Κλωναρίδη και Μαμούτε. Χωρίς να τον δικαιώσει κανένας τους.



5. Ακούσαμε για πρώτη φορά αποδοκιμασίες στον Στραματσόνι

Όταν δεν κερδίζεις στην έδρα σου για πέμπτο σερί ματς και μάλιστα δεν κερδίζεις ένα ματς στο οποίο είχες προηγηθεί με 2-0, λογικό κι επόμενο είναι ο κόσμος να ξεσπάσει. Μόνο που αυτή τη φορά στο στόχαστρο δεν βρέθηκαν μόνο οι παίκτες, αλλά και ο προπονητής. Ο Αντρέα Στραματσόνι άκουσε τον κόσμο να τον αποδοκιμάζει στο φινάλε και ένιωσε την πίεση στο πρόσωπό του να αυξάνεται.

6. Είδαμε τους Τσόρι και Καμπιάσο να «φωνάζουν» πως είναι απαραίτητοι εν όψει Άντερλεχτ.

Ο πρώτος σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ, που ήταν και το πλέον καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, ανοίγοντας νωρίς το σκορ. Ο δεύτερος έδειξε ορεξάτος και με διάθεση να τρέξει, να απλώσει το παιχνίδι, να μαρκάρει. Οι δυο τους «φώναξαν» πως την Πέμπτη η παρουσία τους και η προσωπικότητά τους απέναντι στην Άντερλεχτ είναι απαραίτητα στοιχεία. Άκουσε ο Σίλβα;



7. Μάθαμε πως ο Βαγγέλης Μάντζιος προσπαθεί να… φτάσει τον Λάγιος Ντέταρι.

Στις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι εννοούμε. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού με το πέναλτι απέναντι στην Καλλονή έφτασε τα 11 εύστοχα σε ισάριθμες εκτελέσεις στην καριέρα του και έφτασε τον Μίλος Κλάεβιτς. Ο Λεωνίδας Πάνου, που είχε αγωνιστεί στην Ξάνθη, είναι στη δεύτερη θέση με 13 στα 13, ενώ 14 στα 14 και το απόλυτο ρεκόρ το έχει ο Λάγιος Ντέταρι στη διετία 1988-1990.

8. Επιβεβαιώσαμε το επιθετικό πρόβλημα του Αστέρα Τρίπολης

Για μια ομάδα σαν τον Αστέρα που μας έχει συνηθίσει σε άλλα… στάνταρ τα τελευταία χρόνια, το να μένει για τρία συνεχόμενα ματς δίχως γκολ στο ενεργητικό, είναι είδηση. Που προβληματίζει ιδιαίτερα τους Αρκάδες, οι οποίοι μόνο σίγουροι δεν μπορούν να νιώθουν για την πεντάδα. Πλατανιάς (ήττα στα Χανιά με 2-0), Ξάνθη (0-0 στα Πηγάδια) και τώρα ΠΑΣ Γιάννινα (0-0). Πρόβλημα που δύσκολα λύνεται στη μέση της χρονιάς.



9. Είδαμε τον Παναιτωλικό να παίρνει την 7η κόκκινη στο πρωτάθλημα

Αυτή τη φορά ήταν ο Μουνιός που αποβλήθηκε μόλις στο 50’ του αγώνα με τον Πλατανιά στην 7η κόκκινη που είδε έως τώρα στον πρωτάθλημα παίκτης των «κυανοκίτρινων». Κάποιες από αυτές ήταν... εφευρέσεις. Αυτή στα Χανιά, είναι σωστή ως 2η κίτρινη σε ένα αχρείαστο μαρκάρισμα. Πάντως ο Παναιτωλικός είναι από τις ομάδες που... δέχονται εύκολα κάρτες και αυτό ανάγκασε τον προπονητή του να κάνει λόγο για «μπασκετικά σφυρίγματα».

10. Είδαμε τις ομάδες από τη 2η μέχρι την 8η θέση να έρχονται όλες ισόπαλες

Εξαιρετικά σπάνιο. Από την πρώτη 8άδα, μόνο ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός κατάφερε να βγει νικητής από την 23η αγωνιστική. Οι υπόλοιποι εφτά έφεραν όλοι ισοπαλίες. Η 2η ΑΕΚ με τον 8ο Ηρακλή, ο 3ος Παναθηναϊκός με τον 5ο ΠΑΟΚ, ο 4ος Πανιώνιος με τη Βέροια, ο 6ος Αστέρας Τρίπολης με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο 7ος Παναιτωλικός με τον Πλατανιά. Εντυπωσιακό, όσο και σπάνιο, στατιστικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα