Τι μας άφησε η 22η αγωνιστική

Gazzetta team
Τι μας άφησε η 22η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 22η αγωνιστική της Superleague.

1. Θαυμάσαμε τον Ρομπέρτο

Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε μόνο σε αυτό που γράφει το «τιτλάκι». Δηλαδή «θαυμάσαμε τον Ρομπέρτο». Δίχως πολλές κουβέντες και περιττά λόγια. Άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει συνηθίσει να λέει πολλά. Αλλά να κάνει. Όπως έκανε στην… αναμπουμπούλα μετά το γκολ της ΑΕΚ στο ντέρμπι, όταν οι ιθύνοντες της ομάδας του είχαν μπει μέσα στο γήπεδο, το παιχνίδι καθυστερούσε κι εκείνος φώναζε «ας παίξουμε, ας παίξουμε». Κόσμημα για το ποδόσφαιρό μας.

2. Είδαμε την ΑΕΚ που... ήρθε

Το “μότο” της τα τελευταία χρόνια ήταν το “ερχόμαστε”. Πλέον μπορούν στην ΑΕΚ να το αλλάξουν και να το κάνουν “ήρθαμε”. Στον δεύτερο γύρο η “Ενωση” είναι εκείνη που έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς, έχοντας μία ήττα από τον Ατρόμητο και μόνο νίκες στα υπόλοιπα ματς. Και φυσικά, έγινε η ομάδα που έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε πιστέψει περισσότερο από ποτέ άλλοτε πως θα το κατακτήσει δίχως ήττα. Μέχρι το γκολ του Βάργκας.

3. Τρελαθήκαμε με όσα συνέβησαν μετά το ντέρμπι

Και όσα θα συμβούν ακόμα. Μια κανονική… παράνοια. Άσπρο από τη μία, μαύρο από την άλλη. Και μονάχα αυτά τα χρώματα. Δεν υπάρχει… γκρι πουθενά. Ή θα είσαι μαζί μας ή με τους άλλους. Δεν υπάρχει μέση λύση. Ή θα δεις καραμπινάτη κόκκινη ή θα δεις ανύπαρκτη. Ή θα είναι πέναλτι μαρς ή δεν θα είναι τίποτα. Ορκισμένος με τη μία ή την άλλη άποψη. Διαφορετικά… εχθρός.

4. Γνωρίσαμε τον σκόρερ Φαμπιάν Μουνιός

Ο Αργεντινός επιθετικός έκανε ντεμπούτο απέναντι στον Πανιώνιο, μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο της συνάντησης, με το ματς να έχει ουσιαστικά κριθεί. Απέναντι στον Λεβαδειακό, όμως, δεν είχε κριθεί τίποτα όταν πέρασε στο ματς. Ο Μαντζουράκης τον έβαλε στο ημίχρονο αντί του Αλεξίεβιτς, με το αποτέλεσμα στο 0-0 και ο Μουνιός τον δικαίωσε. Δύο γκολ που “υπέγραψαν” το τελικό 2-0 του Παναιτωλικο, με τον Μουνιός να... συστήνεται στο ελληνικό κοινό με τον καλύτερο τρόπο.

5. Είδαμε ξανά τον διαφορετικό “εκτός Αθήνας” Παναθηναϊκό

Είναι... φαινόμενο αυτό που συμβαίνει μέσα στο 2016 με τον Παναθηναϊκό. Δυσκολεύεται να κερδίσει στην έδρα του, δυσκολεύεται ακόμα και να σκοράρει, αλλά περνάει με... περίπατο σε όποια επαρχιακή έδρα έχει αγωνιστεί. Μετά το Κύπελλο, πέρασε και στο πρωτάθλημα από τα Γιάννενα, ενώ έχει σημειώσει νίκες και σε Χανιά, Μυτιλήνη, Λιβαδειά. Σε αυτά τα πέντε ματς, έχει πετύχει 12 γκολ. Ομάδα που μοιάζει καλύτερη όταν παίζει χωρίς την πίεση του “πρέπει”.

6. Απολαύσαμε έναν Ηρακλή απ' τα παλιά

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ομάδες όπως ο Ηρακλής. Χάρηκαν όλοι με την επιστροφή του στην κατηγορία. Χαίρονται ακόμα περισσότερο όταν τον βλέπουν να προοδεύει και να θυμίζει την ομάδα του παρελθόντος. Ο Ηρακλής έκανε ίσως την πιο πειστική εμφάνιση του και νίκη μέσα στη σεζόν. Μεγαλύτερη κι από εκείνη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν απειλήθηκε παρά ελάχιστα από τον ΠΑΟΚ και τον χτύπησε στην κόντρα επίθεση, εκτελώντας ένα άψογα σχεδιασμένο πλάνο.

7. Ακούσαμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να αποδοκιμάζει τον Σαββίδη

Μπορεί χωρίς τον Ιβάν Σαββίδη να υπήρχαν πολλά προβλήματα στον ΠΑΟΚ και τα οικονομικά να είχαν... πνίξει αυτή τη στιγμή την ομάδα. Όμως, όταν ένας σύλλογος αντιμετωπίζει τέτοια αγωνιστική κρίση, κάποια στιγμή οι αποδοκιμασίες θα χτυπήσουν και την πόρτα της... κεφαλής. Αυτό συνέβη στο ματς με τον Ηρακλή, όταν ο κόσμος ξέσπασε κατά πάντων. Και μέσα σ' αυτούς, ήταν και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας.

8. Είδαμε τον Βλαχοδήμο να σκοράρει μετά από δύο χρόνια

Μιλάμε φυσικά για το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού στο εξωτερικό είχε σκοράρει και πιο πρόσφατα. Αλλά στη Σούπερ Λίγκα, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος είναι να σημειώσει γκολ από τον Μάρτιο του 2014, όταν φορούσε τη φανέλα του Πλατανιά. Οπότε το τέρμα που πέτυχε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και με το οποίο άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό αποτελεί σίγουρα… είδηση. Ιδιαίτερα όταν έρχεται στο ντεμπούτο του 24χρονου στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

9. Είδαμε τον Ατρόμητο να «κολλάει» και πάλι στο Περιστέρι

Τέσσερα συνεχόμενα αποτελέσματα απέναντι σε μεγάλες ομάδες (δύο με Παναθηναϊκό για Κύπελλο, ένα με ΠΑΟΚ και ένα με ΑΕΚ) ήταν αρκετά για να πείσει ο Ατρόμητος πως αλλάζει προς το καλύτερο. Και πως μπορεί να ελπίζει ότι το… φίνις της σεζόν του. Στο ματς με τη Βέροια, όμως, οι πολλές αλλαγές του Τραϊανού Δέλλα έφεραν αναιμική εμφάνιση και «γκέλα». Ο Ατρόμητος πίεσε προς το φινάλε, έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά όσο εύκολο ήταν να σκοράρει, άλλο τόσο ήταν και να δεχτεί ένα γκολ και να χάσει το ματς.

10. Μάθαμε πως φεύγει ο Άρνεσεν

Γιατί, λέει, έκανε λάθος επιλογές και μία απ’ αυτές ήταν ο Τούντορ. Ο οποίος, όμως, παρ’ όλο που ήταν λάθος επιλογή του τεχνικού διευθυντή, μένει στη θέση του. Και για τον οποίο έχουν «απειληθεί» πως θα φύγουν κι άλλοι, αν πουν πως θα απολυθεί. Ο Άρνεσεν είναι ακόμα ένας που «πληρώνει» την κακή πορεία του ΠΑΟΚ και όλα όσα συμβαίνουν εντός της ομάδας. Κι ας έχει ένα πολύ «βαρύ» όνομα και ας έγινε η επιλογή μετά από μπόλικη μελέτη. ΠΑΟΚ είσαι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα