Ο Παπαδόπουλος και τα... παιδιά του

Απόστολος Παγώνης
Ο Παπαδόπουλος και τα... παιδιά του

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον... άθλο του Ηρακλή στην Τούμπα, τις βάσεις της ομάδας και για το πως ο Νίκος Παπαδόπουλος κρατά το καράβι σε ήρεμα νερά.

Το σύνθημα «Μια πόλη, μια ομάδα» από το βράδυ της Κυριακής (14/2) μας τελείωσε με το γκολ του Λεοζίνιο. Ο κόσμος του Ηρακλή μπορεί να περπατάει πλέον καμαρωτός στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και να κάνει την δική του... καζούρα στους ΠΑΟΚτσήδες. Ο Γηραιός δεν κέρδισε απλά τους τρεις βαθμούς της νίκης, κέρδισε τον ΠΑΟΚ των εκατομμυρίων ευρώ που έχει μπάτζετ πενταπλάσιο από την δική του ομάδα. Ο θρίαμβος της Τούμπα ανήκει δικαιωματικά στον Νίκο Παπαδόπουλο και στους παίκτες του. Αυτοί περισσότερο από κάθε άλλον έχουν το δικαίωμα να χαρούν το διπλό μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ. Οι λόγοι είναι αρκετοί και θα τους αναλύσουμε ευθύς αμέσως.

Πιστός εργάτης

Ο Νίκος Παπαδόπουλος θεωρείται από τους καλύτερους της γέας γενιάς προπονητών. Ένας τεχνικός που μπορεί να επενδύσει μια ομάδα πάνω του για πολλά χρόνια. Όσοι τον ξέρουν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά του, αλλά και για την ποιότητα που διαθέτει ως άνθρωπος. Μπορεί να είναι χαμηλών τόνων, όμως είναι ένας πιστός εργάτης που έχει ως κύριο μέλημα να μεταδώσει τις γνώσεις του στους παίκτες του. Την φετινή χρονιά ο Παπαδόπουλος δεν ασχολείται μόνο με το πως θα στήσει την ομάδα του σε κάθε παιχνίδι και ποιο θα είναι το πρόγραμμα εκγύμνασης των παικτών. Ασχολείται και με άλλα θέματα που δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία του και αυτό ίσως να τον φθείρει ως άνθρωπο. Όπως με τις πληρωμές, την αναζήτηση παικτών και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Όταν ο προπονητής του Ηρακλή έλεγε πως «αυτό που λείπει από την ομάδα είναι η οργάνωση» έστελνε το μήνυμα στον μεγαλομέτοχο πως το σωματείο θέλει ανθρώπους ικανούς που θα δώσουν λύσεις σε δεκάδες θέματα. Η διοίκηση του Σπύρου Παπαθανασάκη δεν έχει κάνει κάποια βήματα προόδου για να αποφορτισθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Μίκρα από το καλοκαίρι. Από τη νέα περίοδο, θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στον Παπαδόπουλο να λειτουργεί ως κανονικός προπονητής. Για όλες τις υπόλοιπες δουλειές, υπεύθυνοι πρέπει να είναι άλλοι, τους οποίους καλείται να εντοπίσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του σύντομα.

Οι βάσεις προϋπήρχαν

Ο Ηρακλής στις δύο μεταγραφικές περιόδους δεν ενισχύθηκε στις θέσεις που πονούσε η ομάδα. Δεν ήρθαν παίκτες ποιοτικοί που θα κάνουν την διαφορά. Οι Θεσσαλονικείς ουσιαστικά πορεύονται με το ρόστερ που είχαν στην Football League. Ο Νίκος Παπαδόπουλος όμως κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα που να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των παικτών του μέσα στα αποδυτήρια. Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή παίζουν και για τον προπονητή τους, πράγμα σπάνιο στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ηρακλής στην Τούμπα εμφανίστηκε διαβασμένος. Ο Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του μελέτησαν πολύ τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Τα δυνατά και αδύνατα σημεία του. Οι «κυανόλευκοι» κατέβηκαν με αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο και με πολύ καλό στήσιμο από τον προπονητή τους πήραν ένα παλικαρίσιο διπλό. Οι «κυανόλευκοι» στο ξεκίνημα του αγώνα έδωσαν χώρο στον Δικέφαλο κι όταν είδαν ότι δεν μπορούν να φτάσουν με ευκολία στα καρέ του Πέρνις άρχισαν να εφαρμόζουν το σχέδιο τους. Πίεση σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, κλέψιμο της μπάλας και γρήγορες επιθέσεις. Ο 45χρονος προπονητής είχε «φορτώσει» το κέντρο του μ' έναν επιπρόσθετο χαφ γνωρίζοντας ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος θα πιέσει από τον άξονα και όχι από τα άκρα του. Το γκολ του Λεοζίνιο ήρθε στο κατάλληλο timing, ενώ στη συνέχεια έγινε σωστή διαχείριση της κατάστασης μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Η επόμενη μέρα

Στον Ηρακλή αυτό που φοβούνται είναι η επόμενη μέρα μετά τον θρίαμβο της Τούμπας. Ανησυχούν μήπως η νίκη επί του ΠΑΟΚ αντί να δώσει μεγαλύτερη ώθηση φέρει εφησυχασμό. Ο Έλληνας τεχνικός όμως φρόντισε με την ομιλία του στα αποδυτήρια να κατεβάσει τους τόνους και να δώσει ένα κίνητρο στους παίκτες του για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Ηρακλής μετράει τρεις ισάριθμες ήττες από την Ένωση εκ' των οποίων οι δύο ήταν με βαρύ σκορ. «Να ξέρετε πως πολλές φορές τέτοιες νίκες στο μέλλον ίσως δημιουργήσουν προβλήματα. Θα το χαρούμε σήμερα και αύριο θα «προσγειωθούμε» και θα κοιτάξουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, που κατά την άποψή μου στα παιχνίδια εναντίον μας ήταν πολύ τυχερή και μας έβαλε πολλά γκολ. Πρέπει να την κερδίσουμε. Συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη και από αύριο κοιτάμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα