Γιαννόπουλος: «Παρασύραμε τον ΠΑΟΚ στον... γρήγορο ρυθμό»

Φάνης Παναγιώτου
Γιαννόπουλος: «Παρασύραμε τον ΠΑΟΚ στον... γρήγορο ρυθμό»

bet365

Το Ρέθυμνο επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ κι ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε η ομάδα της Κρήτης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνέχεια της σεζόν, τονίζοντας πως αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή που έκανε.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, μετακόμισε στον Ολυμπιακό κι εν συνεχεία έπαιξε σε Πανιώνιο & Περιστέρι πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό.

Ο λόγος για τον Χάρη Γιαννόπουλο (γενν. το 1989, ύψος 2.01μ.), ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 αποφάσισε να... ξενιτευτεί και πήγε στην Ισπανία. Φέτος, μετά από μία χρονιά στη Μανρέσα και μία στην Ομπραντόιρο, επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα συμφώνησε με το Ρέθυμνο.

Η ομάδα της Κρήτης πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής στην 18η... στροφή της Basket League, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ με το εντυπωσιακό 87-94. Ο Χάρης Γιαννόπουλος έμεινε στο παρκέ για 31:25 και με 14 πόντους (2/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, κανένα λάθος συνέβαλε τα μέγιστα στο σπουδαίο αποτέλεσμα που πανηγύρισε το Ρέθυμνο.

Η εμφάνιση αυτή αποτελεί συνέχεια τον πολύ θετικών που πραγματοποιεί φέτος ο 27χρονος φόργουορντ (8π., 4.9ρ.), ο οποίος μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ενώ ακόμα αναφέρθηκε στη συνέχεια της σεζόν, απάντησε στο ερώτημα αν αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή και -τέλος- σχολίασε τις βασικές διαφορές του ισπανικού μπάσκετ μ' αυτό στη χώρα μας...

Χάρη, αρχικά θέλουμε να μας μιλήσεις για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο coach είχε πει πως ήταν μία καλή ευκαιρία για εσάς κι εν τέλει την εκμεταλλευτήκατε. Πού θεωρείς ότι κρίθηκε η αναμέτρηση;
Θα συμφωνήσω με τον coach. Ήταν μία τεράστια ευκαιρία με βάση τις απουσίες που είχε ο ΠΑΟΚ, αλλά και την κούραση. Το ματς κρίθηκε στον ρυθμό που δώσαμε. Όλοι την εβδομάδα το κυνηγούσαμε αυτό. Δουλέψαμε, προκειμένου να δώσουμε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και να μην επιτρέψουμε στον ΠΑΟΚ να πάει πολλές φορές στο 5 εναντίον 5. Θέλαμε να βρούμε εύκολα καλάθια και καταφέραμε να το πετύχουμε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Επιβάλαμε τον ρυθμό μας κι αυτό φαίνεται κι αυτό το τελικό σκορ. Σπάνια ο ΠΑΟΚ κινείται σε αυτά τα επίπεδα...

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει το Ρέθυμνο φέτος;
Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να το πούμε αυτό. Το δεδομένο είναι πως αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες. Είναι καθαρά στο χέρι μας πόσο ψηλά θα φτάσουμε. Με αυτή τη νίκη που κάναμε, αλλά και με μερικά ακόμα εκτός έδρας παιχνίδια που χάσαμε στον πόντο φάνηκαν οι δυνατότητες μας. Αν κάνουμε μία-δύο ακόμα εκτός έδρας νίκες θα είναι μία άκρως επιτυχημένη χρονιά κι από εκεί και πέρα εξαρτάται από το χέρι μας πόσο ψηλά θα φτάσουμε.

Η έδρα θεωρείς πως είναι το μεγάλο σας «όπλο»;
Ναι, έτσι είναι. Μέσα στην έδρα μας δεν θέλουμε ν’ αφήσουμε κανέναν να περάσει εύκολα και μέχρι τώρα το έχουμε πετύχει. Δεν έχουμε κάνει μία «κακή» ήττα στο… σπίτι μας και πιστεύω ότι μπορούμε να το κρατήσουμε αυτό. Πρέπει να το κρατήσουμε, αν θέλουμε να μπούμε στα playoffs. Μέσα στην έδρα μας δεν θέλουμε ν’ αφήσουμε κανέναν να περάσει. δεν έχουμε κάνει καμία κακή ήττα ξκαι πιστεύωότι θα το κρατήσουμε και πρέπει να το κρατ΄ξησουμε αν θέουμε να μπούμε στα πλέι οφ.

Προσωπική ερώτηση τώρα. Αισθάνεσαι δικαιωμένος από την επιλογή σου να μετακομίσεις στην Κρήτη;
Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως πρόκειται για έναν σύλλογο που βγάζει υγεία. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, παρά το γεγονός ότι είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών στην αρχή. Για την ακρίβεια η ομάδα βρέθηκε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, ωστόσο την αντιμετωπίσαμε και πλέον είμαστε στο επίπεδο που θέλαμε. Επομένως… ναι, αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή που έκανε το περασμένο καλοκαίρι.

Τέλος, θέλουμε να μας πεις δύο λόγια για το μπάσκετ στην Ισπανία και αν μπορεί να γίνει σύγκριση με την οργάνωση που υπάρχει στη δικιά μας λίγκα…
Το σημείο που υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο λίγες είναι το μάρκετινγκ. Στην Ισπανία παίζει τεράστιο ρόλο κι άπαντες εργάζονται με στόχο να μεγαλώσουν την αγορά και να πουλήσουν το προϊόν τους. Εννοείται πως τα χρήματα είναι περισσότερα, καθώς υπάρχουν πιο πολλές ομάδες που… βάζουν λεφτά, ωστόσο το θέμα αφορά καθαρά το image. Βέβαια, παρατηρώ πως έχουν γίνει βήματα μπροστά στη χώρα μας κι η Basket League παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα