Σπανούλης: Ο παίκτης που λατρεύει να κρίνει παιχνίδια (vids)

Σπανούλης: Ο παίκτης που λατρεύει να κρίνει παιχνίδια (vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Σπανούλης: Ο παίκτης που λατρεύει να κρίνει παιχνίδια (vids)

bet365

Ακόμη και στην κακή του βραδιά, ο Βασίλης Σπανούλης, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr λατρεύει να έχει τη μπάλα στα χέρια του στα κρίσιμα σημεία ενός αγώνα και να τον κρίνει.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες παικτών, αλλά σίγουρα αυτή στην οποία ανήκει ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει πολλούς.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανήκει σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών μαζί με τους Διαμαντίδη, Ναβάρο, Φερνάντεθ και εσχάτως τον Ντιλέινι οι οποίοι παρά την ενδεχομένως κακή τους απόδοση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, στα τελευταία κρίσιμα λεπτά θέλουν και έχουν τη μπάλα στα χέρια τους, κρίνοντας το αποτέλεσμα.

Η ισχυρή τους προσωπικότητα, η αύρα που κουβαλούν, ο φόβος στα μάτια των αντίπαλων αμυντικών, όλα όσα έχουν πετύχει είναι στοιχεία που φέρνουν τη μπάλα στα χέρια τους στα κρίσιμα σημεία μίας αναμέτρησης.

Άλλοτε χαρίζουν τη νίκη στην ομάδα τους και άλλοτε όχι. Θα ήταν αδύνατο πάντα να χαμογελούν μετά από κλειστά παιχνίδια. Πάντοτε όμως είναι αυτοί οι οποίοι έχουν κρίνει το αποτέλεσμα.

Ο ηγέτης των Πρωταθλητών Ελλάδας λατρεύει να έχει τη μπάλα στα χέρια του τα τελευταία λεπτά των κρίσιμων αναμετρήσεων.

Ποτέ δεν κρύβεται… Ακόμη και στα παιχνίδια που δεν είναι καλή η απόδοσή του.

Ο Σπανούλης στα τελευταία 69’’ της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ και με το σκορ στο 75-74, πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους χωρίς να αστοχήσει σε προσπάθεια, μάζεψε δύο ριμπάουντ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Με αφορμή το συγκεκριμένο επίτευγμα το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τη στατιστική του «Kill Bill» στα τελευταία 5 λεπτά των αναμετρήσεων του Top 16 καθώς επίσης και στα δύο ελληνικά ντέρμπι.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 74-62

2 πόντους (1/1δ., 0/1τρ.), 3 ασίστ, ένα κερδισμένο φάουλ

ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 76-82

0/1δ., 0/1τρ., μία ασίστ κι ένα λάθος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ 72-77

7 πόντους (2/3δ., 1/3τρ.) και μία ασίστ

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75-55

0/1τρ. κι έγινε αλλαγή στο 38΄.

ΡΕΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-72

Δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο 5λεπτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΧΙΜΚΙ 89-77

5 πόντους (1/2δ., 1/1τρ.), μία ασίστ κι ένα λάθος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 80-66

1 πόντο (0/1τρ., 1/2β.), δύο ασίστ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 83-76

Μπήκε 2:42 πριν τη λήξη και είχε 8 πόντους (1/1δ., 1/1τρ., 3/3β.) και δύο ριμπάουντ.

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΡΥΘΜΟΥ

Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον Σπανούλη. Αφενός η κούραση από το Eurobasket 2015 και αφετέρου δύο τραυματισμοί (γόνατο με Αναντολού & βαρύ διάστρεμμα με Λαμποράλ) τον άφησαν εκτός δράσης για ένα μήνα (επέστρεψε παραμονή Χριστουγέννων στο ματς με τον Άρη).

Ο αρχηγός των Πειραιωτών σε αυτές τις 45 μέρες προσπαθεί να βρει ρυθμό. Άλλοτε το καταφέρνει και άλλοτε όχι. Συνέπεια δεν έχει ως προς την απόδοσή του, αλλά έχει ως προς την αγωνιστικότητα που παρουσιάζει στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων.

Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τον Ολυμπιακό για μονοδιάστατο τρόπο επίθεσης όταν έχει τη μπάλα ο Σπανούλης, αλλά αν δεν την έχει αυτός στα χέρια του τότε… ποιος;

Οι αντίπαλες άμυνες είναι προσαρμοσμένες πάνω του με δύο και πολλές φορές, τρεις παίκτες. Για να ξεμαρκαριστεί καταναλώνει μεγάλη ενέργεια και πολλές φορές όταν φτάνει η μπάλα στα χέρια του είναι ήδη κουρασμένος.

Για να καταλάβετε, για να ξεμαρκαριστεί ο Σπανούλης χρειάζεται να αλλάξει ρυθμό στην ταχύτητά του ώστε να απεμπλακεί από τον προσωπικό του αντίπαλο για κάποια εκατοστά, να τον «τσεκάρει» ο αντίπαλος ψηλός και ακολούθως να πάρει τη μπάλα.

Σίγουρα τα λάθη είναι συχνό φαινόμενο, ωστόσο όπως λένε και οι προπονητές, «όσο περισσότερο έχεις τη μπάλα στα χέρια σου, τόσα περισσότερα λάθη θα κάνεις».

Ο Σπανούλης θα πρέπει να βελτιώσει λίγο το πότε πασάρει στον συμπαίκτη του μετά από αντιμετώπιση hedge out. Κάποιες φορές ένα «κλικ» στην ταχύτητα της πάσας κάνει τη διαφορά.

Αν είναι σωστό, θα φύγει από τα χέρια του μία μαγική ασίστ.

Αν είναι λάθος, θα αυξηθούν οι πιθανότητες κακής πάσας.

Το σίγουρο είναι πως λατρεύει να έχει τη μπάλα στα χέρια του στα κρίσιμα σημεία μίας αναμέτρησης.

Λατρεύει να καθορίζει αυτός το αποτέλεσμα.

Αν όχι αυτός… ποιος;

 

Τελευταία Νέα