Κελέτσι Ιεανάτσο: Ένα όνομα, μια υπόσχεση...

Κελέτσι Ιεανάτσο: Ένα όνομα, μια υπόσχεση...

Κώστας Ζάλιαρης
Κελέτσι Ιεανάτσο: Ένα όνομα, μια υπόσχεση...

bet365

Το μεσαία του όνομα, μεταφράζεται σε «υποσχέσεις για το μέλλον». Το Match Review του gazzetta.gr «ξεψαχνίζει» τον Κελέτσι Ιεανάτσο που πέτυχε χατ-τρικ με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Κύπελλο Αγγλίας.

Κλασσική περίπτωση ποδοσφαιριστή... remember the name. Όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και για την ιδιαιτερότητα του ονόματός του.

Ο νεαρός Νιγηριανός επιθετικός πήρε φανέλα βασικού από τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στο παιχνίδι του 4ου γύρου του FA Cup απέναντι στην Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ κι όχι απλά έπαιξε καλά, ή έδειξε στοιχεία του παιχνιδιού του που αφήνουν υποσχέσεις, αλλά σκόραρε τρεις φορές!

Ο 19χρονος άσος έκανε τους οπαδούς της Σίτι να τραγουδούν τ' όνομά τους στις εξέδρες του «Βίλα Παρκ», κάτι για το οποίο δήλωσε περήφανος, αλλά ταπεινός, λίγο μετά το παιχνίδι με τους «χωριάτες», ενώ αποκάλυψε και το... μυστικό του.

«Δεν είναι εύκολο να προφέρεις το όνομα... Είναι παραδοσιακό της Αφρικής. Θα μπορούσε να ειπωθεί και Ίαν Άτσο», είπε και αμέσως αποκάλυψε ότι το μεσαίο όνομά του, είναι... Promise, δηλαδή υπόσχεση για κάτι το οποίο όχι απλά προσμένεις, αλλά επιδιώκεις να καταφέρεις.

Αυτός, λοιπόν, είναι ο στόχος του νεαρού άσου των «πολιτών». Να κυνηγήσει όσα θέλει, να πετύχει πράγματα, να δείξει όσα μπορεί να προσφέρει όντας στο χορτάρι, φυσικά με... γνώμονα πως πρόκειται για ένα 19χρονο παιδί που έχει ακόμα τρομερά περιθώρια βελτίωσης, ωριμότητας στο παιχνίδι και τον χαρακτήρα του, αλλά και ανάγκη για να τον εμπιστευθούν ώστε ν' ανοίξει τα φτερά του.

Το φετινό story του Κελέτσι Ιεανάτσο, τον θέλει όποτε σκοράρει για τη Σίτι, να χαρίζει νίκες στην ομάδα του. Φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς στο παιχνίδι Κυπέλλου του περασμένο Σαββάτου από τη στιγμή που πέτυχε χατ-τρικ και η ομάδα του Ρεμί Γκαρντ έχει πολύ πιο ζόρικα προβλήματα να λύσει στο πρωτάθλημα με την προσπάθεια επιβίωσης στην Πρέμιερ Λιγκ, παρά ν' ασχοληθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή με το FA Cup σε αυτή την κατάσταση.

Έχει πετύχει να σημειώνει γκολ κάθε... 63 λεπτά συμμετοχής (!) για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, ενώ, έχει και τέσσερις ασίστ, πράγμα που σημαίνει συμμετοχή του σε γκολ για τον σύλλογο του Μάντσεστερ κάθε 44 λεπτά!

Ο Ιεανάτσο, ανέλαβε... μεγάλη ευθύνη με την παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης στο παιχνίδι με τη Βίλα. Ο Χιλιανός προπονητής της ομάδας, πήρε την απόφαση να τον τοποθετήσει μόνο μπροστά, με στηρίγματα τους Νάβας, Φερναντίνιο και Στέρλινγκ, οι οποίοι ναι μεν από την μεριά τους προσπάθησαν πολύ να τον βοηθήσουν και να τον τροφοδοτούν σωστά, αλλά αυτό που προκάλεσε πραγματικά μεγάλη εντύπωση, είναι πως ο Ιεανάτσο είχε την εκτελεστική δεινότητα και την απόλυτη ψυχραιμία στις φάσης που βρέθηκε για να πετύχει το γκολ. Στο πρώτο του, είναι μέσα στη φάση, παρακολουθεί την πορεία της μπάλας και περιμένει μέχρι να «χτυπήσει». Στο δεύτερο, εκτελεί άψογα το πέναλτι δίχως αμφιβολία για την πορεία της μπάλας, φανερώνοντας τη σιγουριά του για το... ψάρεμα του Μπραντ Γκουζάν, ενώ στην ολοκλήρωση του χατ-τρικ και έχοντας βγει μόνος απέναντι από τον γκολκίπερ της Βίλα, ήταν... στυγνός «εκτελεστής» για να κάνει μοναδικό την ημέρα του, το απόγευμα του Σαββάτου.

Όταν ο Ιεανάτσο βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα, οι επίδοξοι πρωταθλητές από τη... γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, πάντοτε παίρνουν τη νίκη. Και μπορεί να μιλάμε για τρία παιχνίδια, αλλά πέρα από αυτό του Κυπέλλου, ο νεαρός στράικερ από τη Νιγηρία έχει χαρίσει τρομερά σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του, στα παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και τη Σουόνσι.

Την 5η αγωνιστική, πίσω στον Σεπτέμβρη, ο 19χρονος μπαίνει στο 90' στη θέση του Γουίλφριντ Μπονί, στο «Selhurst Park» σε ένα πολύ δύσκολο ματς και βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα 54 δευτερόλεπτα αφότου πατάει το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο, χαρίζοντας το «τρίποντο» στη Σίτι! Ανάλογη περίπτωση και στην αναμέτρηση με τη Σουόνσι στο «Etihad», στις 12 Δεκεμβρίου για τη 16η «στροφή» της Πρέμιερ Λιγκ, όπου άθελά του στις καθυστερήσεις (είχε μπει στο 46') από σουτ που δοκίμασε ο Τουρέ, ο Ιεανάτσο προσπάθησε να σκύψει για να μη βρεθεί στην πορεία της μπάλας, αλλά... ευτυχώς για τον ίδιο και για την ομάδα του, η κόντρα «κρέμασε» τον πορτιέρο των «κύκνων» για να έρθει μια νίκη που στο 90' με την ισοφάριση του Γκομίς, φάνταζε... άπιαστο όνειρο.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, είναι ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Σίτι μετά τους Μίκα Ρίτσαρντς και Ντάνιελ Στάριτζ, έπειτα από εκείνο το γκολ απέναντι στην Πάλας, ενώ, με το χατ-τρικ του Κυπέλλου, έγινε ο νεότερος στα χρονικά του συλλόγου που στέλνει τη μπάλα τρεις φορές στα δίχτυα, έπειτα από τον Τζο Χέις, που το είχε κάνει τον Μάρτιο του 1955!

«Είναι ακόμα μικρός και έχει να μάθει και να κάνει πράγματα. Είναι όμως ο λόγος για τον οποίο δεν πήραμε επιθετικό όταν έφυγε ο Τζέκο για τη Ρόμα. Τον πιστεύω και δεν ήθελα να φέρουμε κάποιον άλλον. Θα έχει τις ευκαιρίες του, έδειξε πολλά από το καλοκαίρι και θα είναι σημαντικότατο στέλεχος της ομάδας για το μέλλον» έχει πει για τον ποδοσφαιριστή ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, που βλέπει ότι η επένδυση που έγινε το 2014 από την ακαδημία Taye της Νιγηρίας (έχοντας υπογράψει προσύμφωνο έναν χρόνο νωρίτερα, ώστε να μετακινηθεί στην Αγγλία τον Οκτώβριο του '14, όταν θα είχε κλείσει πλέον τα 18 του έτη), αποδίδει καρπούς με τη σωστή δουλειά και διαχείριση...

Σε διεθνές επίπεδο, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει παίξει με την εθνική ομάδα κ-17 της Νιγηρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του αντίστοιχου ηλικιακού τμήματος και μάλιστα, το 2013, είχε αναδειχθεί το «πιο πολλά υποσχόμενο ταλέντο» της Αφρικής!

Μοιράζει υποσχέσεις... Καθόλου τυχαίο το Promise...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα