Λούκας Βιγιαφάνιες: Το standing ovation που του άξιζε

Αντώνης Σαούλης
Λούκας Βιγιαφάνιες: Το standing ovation που του άξιζε

bet365

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες αποχαιρέτησε το Αγρίνιο και οι φίλοι του Παναιτωλικού του έδωσαν να θυμάται μια υπέροχη ανάμνηση στον δρόμο για την Αθήνα.

Οχι ότι έκατσε πολύ στο Αγρίνιο. Μιάμιση σεζόν ήταν εκεί. Δεν είναι πολύ για ν' αγαπηθεί τόσο. Ομως του άξιζε. Ενα ωραίο αντίο.

Για όσα πρόλαβε να προσφέρει στην ομάδα του Παναιτωλικού αυτούς τους 18 μήνες αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεσή του.

Δίχως αμφιβολία η στιγμής της 20ης αγωνιστικής του match review είναι το αντίο του Λούκας Βιγιαφάνιες από το Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό.



Ο Γιάννης Ματζουράκης παρά το γεγονός ότι ματς παρέμενε ανοιχτό (ο Παναιτωλικός διατηρούσε το εύθραυστο 1-0 με την Καλλονή) αποφάσισε να τον αποσύρει για να περάσει στην θέση του τον νεαρό Βασιλούδη.

Οι φίλοι των «καναρινιών» δεν σκέφτηκαν να τον αποδοκιμάσουν επειδή ήθελε και ο ίδιος να πάρει την ευκαιρία του για έναν μεγαλύτερο σύλλογο. Αποφάσισαν να τον ευχαριστήσουν μ' ένα standing ovation για το τελευταίο αντίο. Αλλωστε ήδη η φανέλα με το νούμερο «10» έχει βρει κάτοχο...



Σε 18 μήνες λοιπόν ο Λούκας πρόλαβε στο Αγρίνιο να έχει 40 επίσημα παιχνίδια. Σε αυτά σκόραρε 12 φορές και μοίρασε άλλες τέσσερις ασίστ.

Ενας εξαιρετικός απολογισμός για ένα παιδί που άφησε την πατρίδα του για πρώτη φορά κι έπαιζε σε μια ομάδα που έψαχνε την δυναμική της.

Μαζί με τον Μαρτίνες ξεχώρισαν από την περσινή σεζόν. Ο συμπατριώτης του πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό (και δόθηκε δανεικός στην Ανόρθωση) και μετά από μία μεταγραφική περίοδο πήρε και ο ίδιος για τον Παναθηναϊκό.

Αγαπήθηκε κι αυτός στο Αγρίνιο. Για το λάτιν ταμπεραμέντο του που έβγαζε, για τα σημαντικά γκολ που σημείωσε αλλά και για την ποιότητά του ως άνθρωπος.

Βρήκε και κοπέλα από την πόλη και τώρα ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο του βήμα.

Θα έχει συντροφιά του το standing ovation των φιλάθλων του Παναιτωλικού. Σίγουρα στην διαδρομή Αγρίνιο-Αθήνα θα το σκεφτόταν και θα χαμογελούσε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα