Football League: Ο απολογισμός του πρώτου γύρου

Football League: Ο απολογισμός του πρώτου γύρου

bet365

Ο πρώτος γύρος της Football League, ολοκληρώνεται και το Μatch Review του gazzetta.gr θυμάται ό,τι είδαμε, τι μας δικαίωσε, τι μας εντυπωσίασε και τι μας απογοήτευσε.

Από όλα έχει μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα της Football League, το πρώτο μισό του οποίου σήμερα (1/2) ολοκληρώθηκε με τον αγώνα της Κέρκυρας με τον Αγροτικό Αστέρα. Ευχάριστες εκπλήξεις, σταθερές αξίες, απογοητεύσεις, αναγεννήσεις και αρκετές ιστορικές ομάδες, για ακόμα μία χρονιά, που παλεύουν να επιστρέψουν στα παλιά τους μεγαλεία.

Στην κορυφή συναντάμε την ΑΕΛ, κάτι που δεν δημιουργεί και μεγάλη εντύπωση, αφού οι «βυσσινί» το καλοκαίρι έβαλαν στόχο να γυρίσουν σελίδα και να επιστρέψουν στα μεγάλα σαλόνια. Υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με πάρα πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και με ένα ρόστερ… οπλοστάσιο, η ομάδα της Λάρισας αποτελεί ό,τι πιο σταθερό έχει να παρουσιάσει το πρωτάθλημα και αυτός είναι ο λόγος που είναι στην κορυφή. Από κοντά και η Κέρκυρα, που βρέθηκε ξαφνικά στο… πουθενά με τον υποβιβασμό της και θέλει να αποκαταστήσει άμεσα την τάξη. Οι Φαίακες κράτησαν ένα σημαντικό κομμάτι του έμψυχου υλικού που προοριζόταν για την συμμετοχή της στην μεγάλη κατηγορία, ενώ με την έλευση Βοσνιάδη, δείχνουν να έχει βρει τον δρόμο τους.

Τα φαβορί για την άνοδο, πάντως, έχουν ακόμα δύο μεγάλους και δυνατούς διεκδικητές. Ο Απόλλων - κυρίως - που θέλει να εκμεταλλευτεί την δυναμική του και να «κλέψει» μία από τις δύο θέσεις. Αδυναμίες υπάρχουν, αυτό έχει φανεί και σε βάθος χρόνου, όμως η Ελαφρά Ταξιαρχία καταφέρνει να είναι από κοντά και πάντα μέσα στο κόλπο, ακόμα κι αν αρκετές φορές… αυτοκτονεί. Αντίθετα, την υπέρβαση των προσδοκιών έχει κάνει η ομάδα των Τρικάλων, που προερχόμενη από την Γ’ Εθνική και από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, μπορεί να ελπίζει στο όνειρο. Λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δεν ήξερε αν θα βρεθεί άνθρωπος να την αναλάβει και να την… τρέξει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και λίγο καιρό αργότερα, έχει κερδίσει την συμμετοχή της στους υποψήφιους για άνοδο. «Μελανό σημείο» η… περίεργη απομάκρυνση του Παναγόπουλου από τον πάγκο του συλλόγου, ενός προπονητή που βοήθησε ιδιαίτερα και είχε μεγάλο μερίδιο στην επιτυχημένη πορεία του ΑΟΤ.

Το επόμενο γκρουπ, αποτελείται από τρεις ομάδες. Πρώτη από αυτές, η τρομερή Καλλιθέα, που κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και τα πολύ δύσκολες συνθήκες, έχει καταφέρει να κάνει μία ξέφρενη πορεία. Τα οικονομικά προβλήματα είναι γεγονός, όμως η… παρέα των Νοτίων προαστίων της Αττικής δε «μασάει» και κλείνει τον πρώτο γύρο με 27 βαθμούς. Λίγο πιο κάτω, ακόμα ένα ωραίο ποδοσφαιρικό success story - πραγματικό, όχι όπως τα πολιτικά - αυτό του Κισσαμικού. Μία ομάδα από την Κρήτη, από τον Κίσαμο Χανίων συγκεκριμένα, που έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες. Ανέβηκε για να μείνει, όπως φαίνεται και με 25 βαθμούς απολαμβάνει την 6η θέση του πρωταθλήματος. Τέλος, ακόμα μία ομάδα με θετικό πρόσημο, είναι η Λαμία, που παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στην αρχή, έχει καταφέρει να βρει σε μεγάλο βαθμό τα πατήματά της και να παρουσιάζει μία σταθερότητα και αξιοπιστία.

Όσο πάμε προς τα κάτω, φυσιολογικό είναι να μην είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα. Στο επόμενο γκρουπ ομάδων, λοιπόν, ανήκουν ομάδες που, αν και είχαν κάποιες καλύτερες προσδοκίες από την χρονιά, δεν έχουν καταφέρει να τις επιβεβαιώσουν, χωρίς όμως να έχουν μείνει και εκτός στόχων. Η Αναγέννηση Καρδίτσας, για παράδειγμά, αν και έχει την στήριξη του κόσμου και ένα σφικτό σύνολο, παρά τα αρκετά καλά αποτελέσματα, δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Παρόλα αυτά, η εικόνα της είναι αξιοπρεπέστατη και έχει τα φόντα να ανέβει και πιο ψηλά στην βαθμολογία. Παρόμοια η κατάσταση και στο Μενίδι, όπου ο Αχαρναϊκός θα περίμενε να κάνει κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα, όταν το καλοκαίρι έδινε τα κλειδιά στον Γκόγκιτς, όμως δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Παρόλα αυτά, η πορεία δεν είναι και αρνητική, αφού πλέον η ομάδα έχει βρει τα πατήματά της και δύσκολα θα κινδυνέψει. Προσδοκίες, πάντως, είχαμε και στο Αίγιο, όταν το καλοκαίρι ξεκίνησε η συζήτηση για επενδυτές και παχιές αγελάδες. Μέχρι στιγμής, όλα αυτά είναι μία φούσκα, όχι όμως και η «Μαύρη Θύελλα», που μέσα από τα πολλά της προβλήματα βγάζει ζωή και καταφέρνει να κάνει μία συμπαθητική - για τα δεδομένα - πορεία.

Ακολουθεί η... μεγάλη απογοήτευση. Ομάδες που ξεκίνησαν με προσδοκίες και έπεσαν σε τοίχο, χτυπώντας, μάλιστα, το κεφάλι τους! Τα Χανιά, για παράδειγμα, τις δύο προηγούμενες χρονιές έφτασαν μία ανάσα από το να διεκδικήσουν την άνοδο, όμως φέτος παλεύουν για να μείνουν πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Τους ίδιους στόχους έχουν - πλέον - και ο Πανσερραϊκός με την Παναχαϊκή, που το καλοκαίρι για διαφορετικούς λόγους είχαν ανεβάσει των πήχη των προσδοκιών, αλλά στο χορτάρι δεν επιβεβαίωσαν ποτέ ότι άξιζαν κάτι παραπάνω. Κάπως έτσι και η Ζάκυνθος, που με την έλευση του Ζαϊρί, αλλά και οδηγό την προηγούμενη σεζόν, είχε δημιουργήσει απαιτήσεις. Από κοντά και ο Αγροτικός Αστέρας, που έχει διαρκώς σκαμπανεβάσματα και έτσι παίζει με την φωτιά, αν και θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη... μοίρα.

Κλείνοντας, θα αναφερθούμε σε τρεις ομάδες, την μία που απέδειξε πως υπάρχει... ζωή και τις άλλες δύο που βίωσαν το αντίθετο. Η Ελευσίνα, που στην αρχή του πρωταθλήματος αποτέλεσε το «θύμα» κάθε ομάδας, πλέον έχει βρει τον δρόμο της και από... καμένο χαρτί, έχει μαζέψει βαθμούς και δείχνει ικανή να διεκδικήσει την παραμονή. Αντίθετα, πρόωρο ήταν το τέλος για τον Εργοτέλη - αρχικά - και τον Ολυμπιακό Βόλου - στην συνέχεια - που πλέον δεν συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Δύο ομάδες με ιστορία, με παρουσία και διακρίσεις ακόμα και στην μεγάλη κατηγορία, που, όμως, λύγισαν οριστικά κάτω από τον ζυγό της οικονομικής κρίσης και των αμέτρητων προβλημάτων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα