Δεκάρι. Κλασικό. Αλήτικο. Αλανιάρικο. (El) Loco...

Βασίλης Μοιρώτσος
Δεκάρι. Κλασικό. Αλήτικο. Αλανιάρικο. (El) Loco...

bet365

Στα παιδικά του χρόνια τον φώναζαν “El Negro”. Αργότερα του κόλλησαν το “El Loco”. Του ταιριάζει. Για τις ντρίπλες του εντός γηπέδου. Για τα τερτίπια του έξω απ' αυτό. O Κριστιάν Τσάβες είναι στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ και το Match Review του gazzetta ασχολείται μαζί του.

Δεν είναι ότι έκανε κάτι το special στην αγωνιστική που πέρασε. Μπορεί να κάνει όμως κάτι το ξεχωριστό στην ομάδα, η οποία στην 20η στροφή του Πρωταθλήματος πέταξε ξανά βαθμούς στην έδρα της και βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στην κρίση. Τον ΠΑΟΚ.

Το παρουσιαστικό του φέρνει σε... Κάρλος Τέβες. Κοντός , με σκούρα επιδερμίδα, με... χαμηλό κέντρο βάρους. 1.71 ο ένας, 1.73 ο άλλος. “Απάτσι” το παρατσούκλι του Τέβες λόγω – και – του παρουσιαστικού του. “El Negro” το πρώτο παρατσούκλι του Τσάβες, λόγω του παρουσιαστικού του. Με τα χρόνια... μετονόμαστηκε. Το “El Negro” έγινε “El Loco”. Όταν ακόμα έπαιζε στη Σαν Λορέντσο και... ξάπλωνε τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλον, οι συμπατριώτες του αποφάσισαν να τον πουν “τρελό”.

Την κράτησε αυτή την τρέλα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Όταν βλέπει τον αντίπαλο θέλει να τον ντριπλάρει. Να κάνει το... περιττό, που είναι και όμορφο. Να δώσει παραπάνω λόγους στον κόσμο για να πάει και την επόμενη φορά και να πληρώσει εισιτήριο για πάρτη του. Αυτό που λέμε “αλήτικο δεκάρι”. Παλιάς κοπής. Δεν κράτησε μονάχα την ποδοσφαιρική τρέλα όμως. Στα Γιάννενα έμαθαν και την... άλλη του. Έμαθαν τα κουσούρια του. Το πείσμα του. Άπαξ και στυλώσει τα πόδια, δύσκολα του αλλάζεις γνώμη. Το έζησαν για πρώτη φορά στον ΠΑΣ μόλις έξι μήνες μετά την έλευσή του στην ομάδα.

Γενάρης του 2014 και ο Τσάβες έχει φύγει για ολιγοήμερες διακοπές στην Αργεντινή. Η επιστροφή στις προπονήσεις είναι προγραμματισμένη για τις 7 Γενάρη. Όλοι παρόντες, πλην ενός. Ο Αργεντινός δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Μια μέρα αργότερα τηλεφωνεί σε άνθρωπο της ομάδας: “Μην με περιμένετε, δεν γυρίζω πίσω. Έχω μιλήσει με την Κίλμες και τα έχω βρει μαζί τους. Βρείτε τα κι εσείς”, η “κοφτή” ατάκα του. “250.000 ευρώ ακατέβατα”, η απαίτηση του ΠΑΣ, την ώρα που η Κίλμες δεν έδινε περισσότερα από 50.000 ευρώ. Χαώδης η διαφορά, την ώρα που καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε διάθεση να βάλει νερό στο κρασί της. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Τσάβες καταλαβαίνει πως υπάρχει κίνδυνος να μείνει έξι μήνες χωρίς ποδόσφαιρο, τα μαζεύει και γυρίζει άρον – άρον στα Γιάννενα. Κι όταν φτάνει, κάνει και μια δήλωση... μετάνοιας.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κύριο Χριστοβασίλη και τον προπονητή μου που με δέχθηκαν πάλι στην ομάδα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους ανθρώπους της ομάδας και όλοι μου συμπεριφέρονται πάντα άψογα. Είχα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και με ανάγκασαν να φύγω, γιατί η απόσταση από τους δικούς μου είναι μεγάλη και δεν ήταν δυνατόν να τα λύσω από το τηλέφωνο. Πλέον όμως όλα είναι εντάξει και επέστρεψα. Επέστρεψα για να μείνω. Η μόνη ομάδα που με ενδιαφέρει είναι ο ΠΑΣ”. Η αλήθεια; Κάπου στη μέση.

Ο Τσάβες είχε ένα πρόβλημα με την κόρη του (την έχει από τον πρώτο του γάμο, έχει και έναν γιο από τον δεύτερο), πήγε για να το λύσει και κατά τη διάρκεια της παραμονής του συμφώνησε με την Κίλμες. Παράλληλα, η τότε κοπέλα του – και νυν σύζυγός του – δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα. Ο φόβος για την καριέρα του τον έκανε να επιστρέψει, ενημερώνοντας μέσω... facebook πως “μπαίνω στο αεροπλάνο με χαρά. Επιστροφή στην Ελλάδα”. Η κόρη του παραμένει στην Αργεντινή, μαζί με την πρώτη γυναίκα του. Η νυν γυναίκα του ήρθε λίγους μήνες αργότερα στην Ελλάδα.

Δύο χρόνια αργότερα, ξανά Γενάρη μήνα, ο Τσάβες θυμάται τα παλιά. Πριν από είκοσι μέρες, στις 11 Ιανουαρίου, προπονείται για τελευταία φορά με τον ΠΑΣ. Πηγαίνει στο σπίτι του και λίγο πριν τα μεσάνυχτα “χτυπάει” μέσω twitter. Καταφέρεται εναντίον του Γιώργου Χριστοβασίλη και του Δημήτρη Νιαρχάκου και ενημερώνει πως έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην Αργεντινή. “Γράφω αυτά τα λόγια για να ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα, διότι λέγονται πολλά ψέματα αναφορικά με τις πράξεις μου και το πρόσωπο μου. Καταρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω πως σε καμία στιγμή δεν ταξίδεψα στην Αθήνα και επ΄ ουδενί δεν έχω μιλήσει με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Είναι αλήθεια πως έκανα καταγγελία (βλ. προσφυγή) εναντίον του πρόεδρου και του διευθυντή ποδοσφαίρου, επειδή κουράστηκα από τόσα ψέματα και υποσχέσεις που μου είπαν κατά τη διάρκεια της παραμονής μου. Για να διεκδικήσω τα δικαιώματα μου κάποιοι με κρίνουν κακοπροαίρετα, χωρίς να γνωρίζουν καλά, καλά, τι στην πραγματικότητα συμβαίνει. Ζητώ κατανόηση από τον κόσμο του ΠΑΣ, αλλά κουράστηκα με τόσα πολλά ψέματα και υποσχέσεις του προέδρου και του διευθυντή ποδοσφαίρου. Ισως πολλοί να μην κατανοούν την θέση μου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να είμαι μακριά από την χώρα μου και ιδίως από την οικογένεια μου. Εκανα μεγάλες θυσίες με το να είμαι μακριά και πόσω μάλλον να μην εκπληρώνονται αυτά που μου αναλογούν. Είναι πολύ θλιβερό. Σήμερα νιώθω ότι μου λείπει η πατρίδα μου και η απόφαση μου είναι να επιστρέψω να παίξω στη χώρα μου. Ευχαριστώ πολύ”.

Στις 29 Ιανουαρίου ο Τσάβες δικαιώνεται, κερδίζοντας την προσφυγή κατά του ΠΑΣ και μένει ελεύθερος από τον ΠΑΣ, ο οποίος για να τον κρατήσει θα πρέπει να του καταβάλλει το διπλάσιο των αποδοχών του. Μία μέρα αργότερα εμφανίζονται δημοσιεύματα που αναφέρουν πως κλείνει στον ΠΑΟΚ και θα αποτελέσει το “δεκάρι” που τόσο επιτακτικά είχε ζητήσει ο Ιγκόρ Τούντορ από τη διοίκηση. Κι εδώ αρχίζει το μπέρδεμα. Απ' όλους και για όλους.

Ο Τούντορ είναι στον... αέρα, αφού το πρωί της Κυριακής έφευγε, το μεσημέρι έμενε, το απόγευμα έφευγε ξανά. Η μεταγραφή που το απόγευμα του Σαββάτου έμοιαζε δεδομένη, το μεσημέρι της Κυριακής βρισκόταν στον... αέρα και όχι μόνο λόγω Τούντορ, αλλά και λόγω Σαββίδη. Στη Θεσσαλονίκη μετέδιδαν πως ο μεγαλομέτοχος έχει βάλει “πάγο” στο θέμα. Την ίδια ώρα, ήρθε στην επιφάνεια το νέο συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Αργεντινός με τον ΠΑΣ, το οποίο έχει ισχύ από το καλοκαίρι του 2016 έως το καλοκαίρι του 2018. Άρα, ο Τσάβες είναι ελεύθερος μονάχα για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Χριστοβασίλης δήλωνε στο gazzetta.gr πως “από εσάς ακούω για ΠΑΟΚ και Τσάβες. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που τον αφήνει ελεύθερο και θα κυνηγήσουμε την υπόθεση μέχρι το τέλος, ειδικά μετά και τις νέες του δηλώσεις κατά της ομάδας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ο παίκτης από το καλοκαίρι του 2016 δεσμεύεται με νέο διετές συμβόλαιο με την ομάδα. Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσάβες συμπεριφέρεται έτσι στον ΠΑΣ και γι αυτό δεν το αφήσουμε να περάσει έτσι”, ενώ νέα σενάρια ήθελαν τον ΠΑΟΚ να αποζημιώνει τον ΠΑΣ Γιάννινα με 170.000 ευρώ για να λύσει από τώρα το συμβόλαιο που θα είναι σε ισχύ το... καλοκαίρι. Μύλος.

Δεκάρι. Ξεκάθαρα...

Λίγη ώρα μετά τα δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον Τσάβες να είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ξεκίνησαν και οι συζητήσεις για το αν ο Αργεντινός είναι το “δεκάρι” που ζητάει ο Τούντορ. Συζήτηση που ξεκίνησε λόγω της παρουσίας του παίκτη στον ΠΑΣ, όπου πολλές φορές έπαιζε ως εξτρέμ. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ο Τσάβες είναι “δεκάρι”. Κανονικό. Εξτρέμ “έγινε” επειδή στους πρώτους του μήνες στον ΠΑΣ έπρεπε να χωρέσει μαζί με τον συμπατριώτη του, Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο τελευταίος δεν... έφευγε από τον άξονα και ο “El Loco” μεταφέρθηκε στα πλάγια.

Το είχε δηλώσει και ο ίδιος κάποτε, πως η θέση του είναι αυτή του επιτελικού χαφ. Και μάλιστα, το είχε πει επειδή τον έβαζε στην άκρη ο Ντιέγκο Σιμεόνε, τον οποίο ο Τσάβες θεωρεί τον καλύτερο προπονητή που είχε ποτέ στην καριέρα του. “Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, έστω και αν δεν με έβαζε στη θέση μου. Ήθελε να παίζω εξτρέμ, δεν μου ήταν εύκολο γιατί θέλω έναν πιο επιτελικό ρόλο. Είναι πολύ απλός σαν άνθρωπος και σαν προπονητής. Αυτό που κάνει διαφορετικά από τους άλλους προπονητές και για το οποίο ξεχωρίζει είναι ότι οι προπονήσεις του, έχουν τη μορφή αναμετρήσεων. Δηλαδή είναι σαν να παίζεις κανονικό αγώνα, με την ίδια ένταση”.

Δεκάρι λοιπόν. Με εξαιρετική κάθετη πάσα, με καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, με κοφτή ντρίπλα, με φαντεζί ενέργειες, με καλά στημένα. Κλασικό. Αλήτικο. Αλανιάρικο. Τρελό. Όπως το παρατσούκλι που τον συνοδεύει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα