Γιάννης Ανέστης: Ονομα και πράμα

Αντώνης Σαούλης
Γιάννης Ανέστης: Ονομα και πράμα

bet365

Η προσωπική του... ανάσταση που βοηθάει την ΑΕΚ να έχει μπει πολύ δυναμικά μέσα στο 2016 αλλά και η δική του επίδοση.

Είναι δύσκολο για τον γκολκίπερ. Από βασικός την προηγούμενη σεζόν ξαφνικά να την βγάζεις στον πάγκο. Το γράφαμε και για τον Σωκράτη Διούδη ο οποίος ήταν ο πολυτιμότερος του Match Review για την 18η αγωνιστική.

Το εκπληκτικό είναι πως και για την 19η αγωνιστική ο MVP είναι πάλι γκολκίπερ. Ο λόγος για τον Γιάννη Ανέστη ο οποίος σ' ένα πολύ κλειστό ντέρμπι αντέδρασε σωστά στις τρεις φάσεις που έκανε ο ΠΑΟΚ και εν τέλει έδωσε και τη νίκη στην ομάδα του. Μία ακόμα μέσα στο 2016...

Σε μια αγωνιστική λοιπόν που μπήκαν μόλις εννιά γκολ σε οκτώ παιχνίδια είναι λογικό και πάλι ν' αναδειχθεί πολυτιμότερος ένας τερματοφύλακας.

Πόσω μάλλον όταν αγωνίστηκε σε ντέρμπι. Συνολικά πάντως ο Γιάννης Ανέστης ζει την δική του ανάσταση. Γιατί από τις περσινές 32 συμμετοχές που είχε με την ΑΕΚ στην Β' Εθνική (πρωτάθλημα και Κύπελλο) βρέθηκε στις... μηδέν μέχρι τον Δεκέμβρη.



Ο νεοαποκτηθείς Μπαρόχα πήρε γάντια βασικού κι έσπρωξε τον Ανέστη στον πάγκο. Κι αν θέλει κότσια και τσαγανό να επιστρέφεις βασικός θέλει ακόμα περισσότερα για να σταθείς όρθιος μετά την απίστευτη γκέλα που έκανε στο ματς με τον Λεβαδειακό και έδωσε την ευκαιρία στον Τριποτσέρη να ισοφαρίσει το παιχνίδι (και εν τέλει η ΑΕΚ να χάσει μέσα στο ΟΑΚΑ).

Παίξε στην Sportingbet με ακόμα καλύτερες αποδόσεις στον αγώνα της ημέρας μεταξύ της Λίβερπουλ και της Στόουκ.



Κι αυτό είναι το ένα από τα δύο ματς που έχει δεχτεί γκολ ο 25χρονος γκολκίπερ στα εννιά που έχει αγωνιστεί (5 στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο). Τρια γκολ (τα δύο από τον Λεβαδειακό) σε δύο παιχνίδια (το άλλο από την Ξάνθη).

Συνολικά λοιπόν 7 clean sheets σε 9 ματς! Οχι κι άσχημα για κάποιον που μέχρι τον Δεκέμβρη ζέσταινε τον πάγκο και τον Μπαρόχα πριν το ματς!

Ο Ανέστης λοιπόν έχει παίξει:
02/12 ΑΕΚ-Πανελευσινιακός 6-0 (Κύπελλο)
17/12 Λάρισα-ΑΕΚ 0-5 (Κύπελλο)
21/12 ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-2
03/01 Πλατανιάς-ΑΕΚ 0-3
06/01 Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο)
09/01 ΑΕΚ-Ξάνθη 2-1
13/01 ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-0
17/01 ΠΑΣ-ΑΕΚ 0-2
24/01 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0

Σε αυτά τα παιχνίδια έχει αποκρούσει και δύο πέναλτι. Στο ματς με την Ξάνθη κρατώντας το 2-1 και στα Γιάννενα κρατώντας το 0-1 (το οποίο έγινε αργότερα 0-2).





Οσο για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ; Κράτησε το 0-0 στο 18' με τον Ροντρίγκες να βγαίνει μόνος του απέναντί του και στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε το 1-0 στις φάσεις του Τζαβέλλα και στο μακρινό σουτ του Χαρίση στο 89'.



Το δικό του σερί (343 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ) είναι εξίσου εντυπωσιακό με αυτό της ΑΕΚ η οποία μετράει έξι νίκες μέσα στο 2016. Το λέω και ο τίτλος. Ανέστης όνομα και πράμα...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα