Το ανανεωμένο κέντρο που... ομορφαίνει την Κέρκυρα! (pics)

Νίκος Μαρούδας
Το ανανεωμένο κέντρο που... ομορφαίνει την Κέρκυρα! (pics)

bet365

Ένας από τους νευραλγικούς χώρους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι αυτός του κέντρου, με την Κέρκυρα να τον... ανανεώνει τον Ιανουάριο και να αλλάζει πρόσωπο. Το gazzetta.gr και οι Ανδρεόπουλος, Νίκιτς αναλύουν...

Μια πολύ περίεργη χρονιά είναι αυτή την οποία διανύει η Κέρκυρα. Οι Φαίακες, βρέθηκαν να φτιάχνουν δύο ομάδες σε διάστημα 2 μηνών. Μία για να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα και στη συνέχεια, μία για την Football League!

Όπως είναι λογικό οι κινήσεις που έγιναν για να δημιουργηθεί η ομάδα που θα κληθεί να επαναφέρει τους Επτανήσιους εκεί όπου άνηκαν και την φετινή περίοδο, ήταν αρκετά γρήγορες και με μεγάλο ρίσκο. Εκεί που υπήρξε μεγάλη... τρύπα και φάνηκε τους πρώτους έξι μήνες, ήταν ο χώρος του κέντρου.

Πολύ εμπειρία, λίγες ανάσες...

Αυτό που έβλεπες κοιτώντας τους διαθέσιμους παίκτες για τον χώρο του κέντρου ήταν πολύ εμπειρία, αλλά και λίγες ανάσες. Πως να γινόταν και διαφορετικά, όταν εκεί αγωνίζονταν οι Όμο και Καρντόσο 30 και 36 χρόνων αντίστοιχα, με τον νεαρό Κρητικό να μοιάζει με την μύγα μες το γάλα σε θέμα ταχύτητας και αντοχής, με τους δύο πρώτους να μην δίνουν σε μεγάλο ποσοστό και το καλό τους στοιχείο. Την εμπειρία.

Αυτή η... τρύπα λοιπόν έπρεπε να κλείσει και όπως φαίνεται μέχρι τώρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο! Ένας Βόσνιος και ένας παλιός γνώριμος, ήταν τα... κλειδιά για να αλλάξει άρδην η εικόνα στον χώρο του κέντρου. Νίκιτς και Ανδρεόπουλος, ομορφαίνουν την Κέρκυρα και φαίνονται ικανοί (μαζί και με τον ταλαντούχο Κρητικό) να συνδέσουν με τον καλύτερο τρόπο την άμυνα με την επίθεση.

Διαφορά με το... καλημέρα!

Από το πρώτο ματς φάνηκε η διαφορά στον άξονα για τους «Φαίακες» και μάλιστα σε ντέρμπι... Κόντρα στον Απόλλωνα, ο Αλέκος Βοσνιάδης έδωσε φανέλα βασικού στον Νίκιτς, με τον Κρητικό στο πλευρό του και το κέντρο έδειξε φρεσκάδα και αρκετή σταθερότητα ειδικά στην επανάληψη.

Η αποβολή του πρώτου, ανάγκασε τον Έλληνα τεχνικό να περιμένει λίγο ακόμα μέχρι να δει μαζί τον Βόσνιο με τον Ανδρεόπουλο. Ωστόσο κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, ο Κυριάκος έκανε το ντεμπούτο του με τον Κρητικό να παραμένει στη θέση του και να τα πηγαίνει περίφημα και δίπλα στον δανεικό από την ΑΕΚ μέσο, ο οποίος μάλιστα έβγαλε και ασίστ.

Τρίτη και φαρμακερή που λένε στην Κρήτη, με Νίκιτς και Ανδρεόπουλο να παίζουν για πρώτη φορά μαζί και να δένουν με το καλημέρα! Ο Βόσνιος πιο προσεκτικός στα αμυντικά καθήκοντα και ο «Κούλης», πιο δημιουργικός απ' ότι τον ξέραμε μέχρι να φύγει για την ΑΕΚ, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος στο gazzetta.gr. «Στην ΑΕΚ είχαμε συνέχεια την κατοχή και αυτό με βοήθησε να βελτιωθώ στο επιθετικό κομμάτι, μέσα από την προπόνηση. Είναι όμως και θέμα μυαλού και εμπειρίας, πλέον μπορώ να βελτιώσω πιο εύκολα στοιχεία στο παιχνίδι μου και ένα απ' αυτά είναι και το επιθετικό κομμάτι», τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι πρωταγωνιστές αναλύουν!

Δεν θα υπήρχαν καλύτεροι να μιλήσουν για την αλλαγή εικόνας της Κέρκυρας στα τρία τελευταία παιχνίδια από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Έτσι βάλαμε τους Νίκιτς και Ανδρεόπουλο να μιλήσουν ουσιαστικά για τον... εαυτό τους, αλλά όχι μόνο. «Οι μεταγραφές που έγιναν βοήθησαν, μπορεί ακόμα να μην κάνει κάποιος την διαφορά, αλλά η ψυχολογία της ομάδας έχει αλλάξει. Υπάρχει ποιότητα στο κέντρο και σίγουρα μεγαλώνοντας το ρόστερ ο προπονητής έχει περισσότερες επιλογές και αυτό μας κάνει όλους καλύτερους», λέει ο Έλληνας μέσος, με τον Βόσνιο να έρχεται και να προσθέτει την δική του άποψη πάνω στην αλλαγή της εικόνας που παρουσιάζει η Κέρκυρα.

«Καταλάβαμε πολύ γρήγορα που ήρθαμε. Είναι μεγάλη ομάδα η Κέρκυρα και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αυτό φάνηκε στα τρία πρώτα παιχνίδια που είμαι εδώ, στα αποτελέσματα, αλλά και στην εικόνα που παρουσίασε η ομάδα», τονίζει χαρακτηριστικά, πριν αναφερθεί στην πορεία των Φαιάκων και αν αδικούνται από την θέση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή «Δεν αδικείται μόνο από την θέση, θα έλεγα πως αδικείται και από το πρωτάθλημα που βρίσκεται. Είναι μια ομάδα που ανήκει στην Σούπερ Λίγκα, απ' όλους τους τομείς».

Από την πλευρά του ο Ανδρεόπουλος, έχει αντίθετη άποψη για το αν αδικείται από την τρίτη θέση, αλλά είναι σίγουρος πως θα κατακτήσει τον τίτλο: «Δεν αδικείται από την θέση. Η εικόνα δεν ήταν τόσο καλή, μετά απ' όσα έγιναν το καλοκαίρι, αλλά τα παιδιά πήραν τον χρόνο τους το ξεπέρασαν και τώρα θα αλλάξει η ψυχολογία. Προσωπικά πιστεύω ότι θα βγούμε πρώτοι. Έχουμε το καλύτερο ρόστερ και θα έρθουν τα αποτελέσματα που θα μας ανεβάσουν στην δυάδα και θα αλλάξει η ψυχολογία μας».

Μάχη για τρεις

Μετά τα... εσωτερικά της Κέρκυρας και το τι άλλαξε και έφερε την ομάδα ακόμα πιο κοντά στην κορυφή, η συζήτηση πήγε στην διαφορά από τις θέσεις που οδηγούν στη Σούπερ Λίγκα. Τόσο ο Ανδρεόπουλος, όσο και ο Νίκιτς, συμφώνησαν σε κάτι, πως θα κριθεί ανάμεσα σε Απόλλωνα, Λάρισα και Κέρκυρα.

«Η άνοδος θα παιχτεί στα μεταξύ μας παιχνίδια, δεν νομίζω πως κάποιος μπορεί να χάσει βαθμούς στα υπόλοιπα ματς», λέει ο 22χρονος μέσος, με τον Νίκιτς να θεωρεί πως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και ότι τα Τρίκαλα δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη: «Η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Πρόκειται για τρεις καλές ομάδες, αλλά εγώ κοιτάω πάντα την ομάδα μου και θεωρώ πως αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό θα βρεθούμε στις θέσεις που οδηγούν στη Σούπερ Λίγκα. Βέβαια τα Τρίκαλα θα παλέψουν μέχρι τέλους, έχουμε πολλά παιχνίδια και δεν έχουν μείνει πολύ πίσω».

Το πρωτάθλημα μπορεί να είναι άκρως ενδιαφέρον σε ότι αφορά τις πρώτες θέσεις, αλλά δεν έχει τόσο ενδιαφέρον από εκεί και πέρα.... Γι' αυτό μίλησαν οι δύο άσοι των Φαιάκων, με τον Βόσνιο, να αναφέρει πως «είναι δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά όχι τόσο ωραίο για να το παρακολουθήσεις. Έχει πολύ τρέξιμο και δύναμη. Παλεύουν όλες οι ομάδες και είναι δύσκολο να πάρεις τη νίκη και με τις ομάδες που είναι χαμηλά», ενώ ο Έλληνας άσος στάθηκε και στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην κατηγορία... «Είναι 4-5 πολύ καλές ομάδες, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλες ομάδες που να μπορούν το κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες με την διοργανώτρια αρχή να μην βοηθάει για να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες στους αγώνες. Δεν μιλάμε και για το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο...», μας λέει χαρακτηριστικά.

Πριν πάμε στο επόμενο και τελευταίο θέμα μας στην κουβέντα που είχαμε με τους δύο ποδοσφαιριστές, τους ζητήσαμε να μας πουν και ποια θεωρούν καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της Football League μέχρι τώρα. Καλά μαντέψατε και οι δύο είπαν την Κέρκυρα! «Δεν έχω δει πολύ το πρωτάθλημα, δεν έχω την καλύτερη άποψη, αλλά νομίζω πως εμείς την έχουμε και θα το δείξουμε και στη συνέχεια», λέει ο νεαρός Έλληνας άσος, για να έρθει ο 30χρονος αμυντικός μέσος να είναι πιο ξεκάθαρος. «Εννοείται η Κέρκυρα!», μας απαντάει με απόλυτη σιγουριά και τεκμηριώνει... «Έχουμε την καλύτερη οργάνωση, πολύ καλό προπονητή και τεχνικό επιτελείο και όλοι είναι σοβαροί από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο φροντιστή. Την θεωρώ την καλύτερη στην κατηγορία».

Οι δύο πρώην και η ελπίδα του Ανδρεόπουλου...

Δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε για τις δύο ομάδες από τις οποίες πήγαν στην Κέρκυρα οι δύο ποδοσφαιριστές. Ειδικά για τον άτυχο Ανδρεόπουλο, που το καλοκαίρι έκανε το μεγάλο βήμα με την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, αλλά τραυματίστηκε, η επιστροφή του στο νησί είναι μια ευκαιρία να πάρει λεπτά συμμετοχής και να δείξει για ακόμα μια φορά πως αξίζει την ευκαιρία του στην Ένωση όπου θα επιστρέψει το καλοκαίρι.

«Με ενδιαφέρει να πετύχω τον στόχο μου με την Κέρκυρα. Δεν ξέρω τι θα γίνει το καλοκαίρι. Ήμουν άτυχος το περασμένο καλοκαίρι με τον τραυματισμό στην προετοιμασία», μας λέει αρχικά και στη συνέχεια αναφέρεται και στους υπόλοιπους μήνες που πέρασε στην Ένωση, «μετά από 2 μήνες επέστρεψα, αλλά δεν μου δόθηκε κάποια ευκαιρία που είναι κάτι που δεν μπορώ να κρίνω εγώ». Δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς να πει πως «στόχος μου είναι να πάρω παιχνίδια στην Κέρκυρα και να δείξω πως αξίζω την ευκαιρία μου στην ΑΕΚ τη νέα χρονιά».

Από την πλευρά του ο προερχόμενος από την Ζάκυνθο, Νίκιτς, είχε μόνο καλά να θυμάται από τους γείτονες της Κέρκυρας...

«Πέρασα 5 πολύ καλούς μήνες στο νησί, προσπάθησα να βοηθήσω με την εμπειρία μου, σαν αρχηγός και ένας από τους μεγαλύτερους στην ομάδα. Η ομάδα μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, αλλά εγώ πιστεύω στα παιδιά που παίζουν εκεί, είναι καλοί ποδοσφαιριστές και είμαι σίγουρος πως θα μείνουν στην κατηγορία», τονίζει όλο υπερηφάνεια για την πρώην ομάδα του και κλείνοντας κάνει ιδιαίτερη μνεία στην πιο... άρρωστη φίλη της ομάδας, για την οποία μιλάει με τα καλύτερα λόγια... «Παρά τα προβλήματα όμως, υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πολύ αυτή την ομάδα και είναι δίπλα σε όλους. Όπως είναι η Μαρία Μπιαζή που με βοήθησε από την πρώτη μέρα στο νησί και πάντα ήταν δίπλα σε όλους ότι και αν χρειαζόμασταν. Της χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ», καταλήγει.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα