Τα κουρέλια στην Καλλιθέα, ακόμα τραγουδούν! (pics&vid)

Τα κουρέλια στην Καλλιθέα, ακόμα τραγουδούν! (pics&vid)

Τα κουρέλια στην Καλλιθέα, ακόμα τραγουδούν! (pics&vid)

bet365

Η Καλλιθέα έχει βαλθεί να... τρελάνει την Football League και το gazzetta.gr παρουσιάζει την ομάδα-θαύμα της σεζόν.

Η Καλλιθέα πέτυχε ακόμα μία νίκη, έφτασε τους 24 βαθμούς και έδωσε συνέχεια στην μαγική της πορεία στην σεζόν. Παρόλο που κανείς δεν το περίμενε, οι Αθηναίοι «οργιάζουν» και κόντρα σε οικονομικά προβλήματα και προβλέψεις, καταφέρνουν να ελπίζουν ακόμα και για το... κόλπο γκρόσο και την άνοδο! Με αφορμή την επικράτηση κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, λοιπόν, το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την ομάδα-θαύμα της Football League που ανατρέπει κάθε πρόβλεψη και ζει το όνειρό της!

Πέρσι τα... θεμέλια!

Ακόμα και όσοι παρακολουθούν τακτικά την Β' Εθνική, δύσκολα θα μπορούσαν να προβλέψουν ότι λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου γύρου, η Καλλιθέα θα ήταν στην 5η θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, που πίστεψαν στους εαυτούς τους, δούλεψαν αθόρυβα και μέχρι στιγμής, η δικαίωση είναι πανηγυρική. Τίποτα, όμως, δε ξεκίνησε φέτος. Όπως μεταξύ τους «μουρμουράνε» στην Καλλιθέα, τα θεμέλια μπήκαν πέρσι και είναι, μάλιστα, ριζωμένα βαθιά!

Και πως να τους κατηγορήσεις; Αν κοιτάξεις πέρσι στην αρχή της σεζόν, η ομάδα πήγαινε... άπατη και το μέλλον έμοιαζε δυσοίωνο. Κάπου εκεί, έρχεται στο προσκήνιο ο Νίκος Παντέλης, που τα αλλάζει όλα. Οι μεταγραφές, αλλά και η παρουσία του έμπειρου προπονητή, αναγεννούν τον ιστορικό σύλλογο και με πορεία που θυμίζει ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, θα καταφέρει να μπει σε πλεονεκτική θέση στα πλέι άουτ και να σωθεί τελικά. Από τον 1 βαθμό σε 5 παιχνίδια όταν ο Παντελής ανέλαβε, θα τερματίσει με 33 σε 24 αναμετρήσεις!

Η ήρεμη δύναμη

Φέτος, η προσοχή έπεσε σε άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα η ΑΕΛ, που άλλαξε χέρια και ήθελε να χτυπήσει – επιτέλους – την άνοδο, αλλά και τον Απόλλων με την Κέρκυρα, που ήταν επίσης μεγάλα φαβορί για την επιστροφή τους στα "σαλόνια". Στο γήπεδο, όμως, υπήρξε μία ακόμα μεγάλη πρωταγωνίστρια. Αθόρυβα, παιχνίδι με παιχνίδι, η Καλλιθέα καθάριζε τρίποντα, έπαιρνε αποτελέσματα και έδειχνε αποφασισμένη για όλα. Όλοι θα περίμεναν πως σύντομα θα... ξεφουσκώσει, όμως η παρέα των Δυτικών προαστίων τους διέψευδε όλους. Ξανά και ξανά...

Κόντρα σε συνθήκες, προβλήματα και προβλέψεις

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Οι αντιξοότητες ήταν πολλές. Από τα οικονομικά προβλήματα, μέχρι το γηπεδικό, όλα κόντρα. Μπορεί η διοίκηση να το παλεύει, να έχει δουλέψει πάνω στο κομμάτι της οργάνωσης, όμως οι συνθήκες των καιρών έφεραν πολλά οικονομικά προβλήματα. Αντί, όμως, να προβληματίσει την ομάδα, αυτό την έδεσε. Αφού έκλεισε και το κεφάλαιο της «ξενιτιάς», όπου η Καλλιθέα έπαιζε στον Άγιο Δημήτριο μέχρι να είναι και πάλι έτοιμο το γήπεδο, όλα έγιναν λίγο πιο εύκολα. Μέχρι τότε, όμως, όλοι δεμένοι σα μία γροθιά, δεν λύγισαν, αλλά με όπλο το οικογενειακό κλίμα πάλεψαν και έμειναν όρθιοι.

Το ροτέισον και η εντυπωσιακή συνοχή

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο, το οποίο έχει βοηθήσει ιδιαίτερα την Καλλιθέα να πραγματοποιήσει αυτή την πορεία, είναι η συνοχή που έχει δείξει, παρά το ανοιχτό ροτέισον. Όποιος παίκτες κι αν πέσει στην μάχη, δείχνει έτοιμος από καιρό να σηκώσει το βάρος. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, 21 παίκτες μέχρι στιγμής έχουν παίξει και παρά τις μοιρασμένες ως επί πλείστον συμμετοχές, ποτέ δεν χάλασε η εικόνα ενός ομοιογενούς συνόλου, κάτι που σπάνια μπορούν να πετύχουν, ακόμα και οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Για να τα λέμε όλα, βέβαια, υπάρχουν και παίκτες που αποτέλεσαν μέχρι στιγμής τον κορμό και πήραν αρκετές φορές από το χέρι την Καλλιθέα. Οι πρωταγωνιστές που ξεχώρισαν και συνέβαλαν σε ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Τα αστέρια που έλαμψαν

Όπως είπαμε και πριν, υπάρχουν παίκτες που ξεχώρισαν. Σίγουρα όπλο είναι το σύνολο, όμως χωρίς την προσωπικότητα δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις. Όλα, φυσικά, ξεκινάνε από το τέρμα, όπου ο Σάκης Κατσούλης έχει κατεβάσει ρολά και εμπνέει την απαραίτητη ασφάλεια στην ομάδα του. Για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται την βοήθεια των συμπαικτών του, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στο gazzetta.gr, αφού η αμυντική λειτουργία είναι στοιχείο που έρχεται μέσα από το σύνολο. Και όλα είναι πιο εύκολα, όταν μπροστά του έχει τον μαέστρο της οπισθοφυλακής, τον Πίκολο, την παλιοσειρά της ομάδας, που εδώ και τέσσερα χρόνια αποτελεί στον στυλοβάτη της άμυνας του συλλόγου.

Κι επειδή μόνο με άμυνα, δεν έρχεται η νίκη, το φίδι από την τρύπα βγάζουν δύο από τους πιο χαρισματικούς παίκτες του ρόστερ, ο Φράγκος με τον Αρναρέλλη. Με 4 γκολ έκαστος, έχουν χαρίσει τους περισσότερους βαθμούς της Καλλιθέας. Τέλος, υπάρχει και ο... μπαλαντέρ, ο παίκτης που έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις, ακόμα και ως τερματοφύλακας όταν χρειάστηκε, ενώ με το πρώτο του τέρμα κλείδωσε την νίκη κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, η οποία έδωσε και την αφορμή για το συγκεκριμένο αφιέρωμα.

Ο μεγάλος απών, το μεγάλο μυστήριο και ο άξιος διάδοχος

Όπως αναφέραμε από την αρχή, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές όλων αυτών των επιτευγμάτων, είναι ο Νίκος Παντέλης, ο προπονητής που ήρθε στα δύσκολα, έβγαλε τα... κάστανα από την φωτιά και έχτισε αυτό το εκπληκτικό δημιούργημα που μεγαλουργεί. Όμως, δυστυχώς, πλέον θαυμάζει τα «παιδιά» του από μακριά, αφού ένα πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να αφήσει την θέση του και να παραδώσει την σκυτάλη στον Λουκά Καραδήμο. Η ανακοίνωση της αντικατάστασης, προκάλεσε έκπληξη, αφού ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει όλο το γεγονός. Κανείς δεν έμαθε, άλλωστε, περισσότερες λεπτομέρειες, πέρα από την... λιτή γνωστοποίηση πως ο κόουτς δε μπορεί να συνεχίσει.

Ο Καραδήμος, πάντως, κινήθηκε πολύ έξυπνα και κατάφερε να δώσει συνέχεια σε αυτό που παρέλαβα. Αν και έδωσε την δική του πινελιά, έχοντας την εμπειρία από την ποδοσφαιρική του καριέρα, φρόντισε να μην προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, κρατώντας, έτσι, την συνοχή που προ”υπήρχε στην Καλλιθέα. Όπως παραδέχονται οι παίκτες του, πολλούς από τους οποίους γνωρίζει εδώ και χρόνια, τους κέρδισε και έκανε να θέλουν να πέσουν στην μάχη για αυτόν.

Τα... σημεία και οι επισημάνσεις εκ των έσω

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αξιοσημείωτα στοιχεία στο παιχνίδι της Καλλιθέας, είναι η αμυντική της λειτουργία και το πόσες φορές έχει καταφέρει να μην δεχτεί γκολ. Τρία είναι τα... σερί ματς που ο Κατσούλης κατέβασε ρολά, ενώ άλλα δύο πριν την ενδιάμεση «τριάρα» από τον Απόλλωνα. Όπως είπε ο ίδιος, όμως, στο gazzetta.gr «αυτό είναι ομαδικό και για να κρατήσω ανέπαφη την εστία μου χρειάζομαι την βοήθεια όλης της ομάδας και των συμπαικτών μου». Και μπορεί να μην ζητάει τα φώτα της δημοσιότητας και να... μοιράζεται με όλη την ομάδα αυτό το ρεκόρ, όμως ο κίπερ της Καλλιθέας δεν κρύβει και το παράπονό του. «Το μόνο που δε πρέπει να είναι έτσι όπως θα έπρεπε, είναι η αντιμετώπιση που έχουμε από τον κόσμο. Αν και εκπροσωπούμε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής και κάνουμε καλή πορεία, δεν μας έχει... αγκαλιάσει. Αυτό μας στενοχωρεί, θέλουμε την στήριξή τους και όλοι ελπίζουμε να καταφέρουμε να τους κερδίσουμε».

Κάτι ακόμα που θα μείνει, είναι και το εντυπωσιακό τέρμα του Φράγκου που χάρισε την νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Ροδίτης μεσοεπιθετικός είναι γνωστός για τα σπάνιας ομορφιάς τέρματα που πετυχαίνει και κόντρα στους «ερυθρόλευκους» φρόντισε να μας το θυμίσει. Τα τέρματα που πετυχαίνει, βέβαια, δεν προσφέρουν μόνο θέαμα, αλλά και βαθμούς. Σε τρία ματς βρήκε δίχτυα, όλα νίκες για την Καλλιθέα. Και όπως τονίζει ο ίδιος στο gazzetta.gr «είμαι πολύ χαρούμενος που σκοράρω και βοηθάω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου να κάνουμε μία τόσο καλή πορεία. Προσπαθώ να δουλεύω σκληρά και μέσα από αυτό ελπίζω να πραγματοποιήσω το μεγάλο μου όνειρο, να παίξω στην πρώτη κατηγορία».

Τέλος, ιδιαίτερη στιγμή που αξίζει να αναφέρουμε, ήταν ο Ηλίας Σταύρου πήρε τα γάντια του φίλου και συμπαίκτη του, Σάκη Κατσούλη, καθώς αυτός είχε αντικρίσει κόκκινη κάρτα. Όπως φαίνεται και στο... στιγμιότυπο παρακάτω, του έδωσε το «χρίσμα», όμως ο Φουρτάδο τον νίκησε από την άσπρη βούλα (η αποβολή ήρθε μαζί με τον καταλογισμό του πέναλτι) με τον Πανσσεραϊκό να στερεί στους Αθηναίους ένα ακόμα τρίποντο. «Ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή, κάποιος έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη, το έκανα εγώ, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να το πιάσω το πέναλτι. Ήταν η μόνη θέση που δεν είχα παίξει στην καριέρα μου, τώρα το έζησα κι αυτό. Μαζί με γκολ κόντρα στον Αγροτικό, είναι δύο από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές μου στην σεζόν. Χάρηκα που ξαναβρήκα δίχτυα μετά από καιρό, με την ομάδα στην οποία ανδρώθηκα, αλλά πάντα κοιτάω μπροστά» σχολίασε στο gazzetta.gr ο πολύτιμος «μπαλαντέρ» της Καλλιθέας.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα