Αλήθειες και ψέμματα για την 17η αγωνιστική

Βασίλης Μοιρώτσος
Αλήθειες και ψέμματα για την 17η αγωνιστική

bet365

Το Μatch Review του gazzetta.gr περνάει από... ανιχνευτή ψεύδους τα γεγονότα της αγωνιστικής και παρουσιάζει τις αλήθειες!

Ο Ολυμπιακός του Σίλβα είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό του Σόλιντ. Αλήθεια.

Έγινε μπόλικος ντόρος και μεγάλες συγκρίσεις λόγω του ρεκόρ. Οι 16 συνεχόμενες νίκες που κρατούσαν από την εποχή του Νορβηγού «έσπασαν» με τον Σίλβα στον πάγκο. Η νίκη επί του Λεβαδειακού έφερε το 17 στα 17 και μοιραία άρχισαν να μιλούν όλοι για το ποια από τις δύο ομάδες είναι η καλύτερη. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός του Σόλιντ είχε περισσότερα μεγάλα ονόματα (Ριβάλντο, Τουρέ), μα ο Σίλβα έχει φτιάξει ένα πιο δεμένο και σίγουρα πιο δυνατό σύνολο.

Οι οργανωμένοι του Παναιτωλικού γύρισαν στο γήπεδο. Ψέμα.

Πολλοί ήταν αυτοί που βλέποντας σε μια γωνία του γηπέδου τους «Guerreros» είπαν ότι... έλυσαν την αποχή τους κι επέστρεψαν στην εξέδρα για να βοηθήσουν την ομάδα. Τελικά οι οργανωμένοι της ομάδας του Αγρινίου με... έδρα την Αθήνα, σε μακροσκελή ανακοίνωση τους γνωστοποίησαν πως έδωσαν το παρών κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης μόνο και μόνο επειδή ήθελαν και στο γήπεδο του Παναιτωλικού να υπάρξει μια έμπρακτη διαμαρτυρία (σήκωσαν πανό) για την... κάρτα φιλάθλου. Έτσι τα επόμενα ματς θα τα δουν από την τηλεόραση.

O Λεβαδειακός χωρίς τον Μάντζιο χάνει το 50% της δύναμης του. Αλήθεια.

Όχι πως με τον Μάντζιο στη σύνθεσή του θα μπορούσε να φύγει με βαθμολογικό όφελος από το Καραϊσκάκη. Όμως ίσως να είχε γίνει περισσότερο απειλητικός, να μπορούσε να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα, να κερδίσει κάποια φάουλ που θα έδιναν ανάσες. Ο Μάντζιος είναι ο απόλυτος ηγέτης της συγκεκριμένης ομάδας. Κι όταν απουσιάζει, είναι σαν να χάνει τη μισή δύναμή της. Και δεν μπορεί να φέρει αντίσταση απέναντι σε μεγάλες ομάδες.

Τα 0-0 σε Βέροια και Περιστέρι ήρθαν δίκαια. Ψέμα.

Ιδιαίτερα στο Περιστέρι έχει γίνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με πολλές κλασικές ευκαιρίες και για τον Ατρόμητο και για τον Πλατανιά. Οι δύο αντίπαλοι είχαν από ένα δοκάρι και πρόσφεραν τα πάντα εκτός από γκολ σε όσους παρακολούθησαν το ματς. Ένα ματς που θα μπορούσε μέχρι και… over να έχει έρθει, έμεινε στο 0-0. Άδικο για τη Βέροια το ίδιο αποτέλεσμα που ήρθε στο παιχνίδι της με τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Ημαθίας είχε καταιγισμό φάσεων, άξιζε να φύγει νικήτρια, αλλά τύχη και απροσεξία στην τελική προσπάθεια της στέρησαν τη νίκη.

Ο καλύτερος ΠΑΟΚ των τελευταίων τριών μηνών. Αλήθεια

Για την ακρίβεια, από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τη νίκη του με 3-1 στις 25 Οκτωβρίου στην Τούμπα είχαμε να τον δούμε να έχει τόσο καλή απόδοση. Καθηλωτικός και απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πιεστικός από το πρώτο λεπτό, έκοψε τον… βήχα του ΠΑΣ και δεν τον άφησε να σκεφτεί πως μπορεί να απειλήσει. Σημείωσε τρία γκολ, πρόσφερε θέαμα και ο – λιγοστός – κόσμος του έφυγε με το χαμόγελο από το γήπεδο έπειτα από πολύ καιρό.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε στη Μυτιλήνη. Ψέμα

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να τελείωσε χωρίς σκορ και με τον Παναθηναϊκό να μην απειλεί, αλλά αυτό συνέβη – κυρίως – λόγω του πολύ δυνατού ανέμου, που ευνοούσε την Καλλονή. Η οποία δεν το εκμεταλλεύτηκε σε κανένα σημείο. Το περίμενες πως ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο θα έφτανε στη νίκη και μάλιστα άνετα. Έτσι κι έγινε. Προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Καλτσά, έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» και εν τέλει έβαλε το κερασάκι στην τούρτα ο Μπουμάλ λίγο πριν το φινάλε.

Ήταν η αγωνιστική με τα περισσότερα όμορφα γκολ. Αλήθεια

Από τα 17 γκολ που σημειώθηκαν συνολικά, υπάρχουν εφτά που δυσκολεύεσαι να επιλέξεις ποιο είναι καλύτερο απ’ το άλλο. Στην Τούμπα ο Χαρίσης και ο Ζάιρο σημειώνουν γκολ στην κίνηση, «εκτελώντας» τον Βελλίδη ο πρώτος από μακρινή και ο δεύτερος από κοντινή απόσταση. Στο Καραϊσκάκη, ο Τσόρι μαζεύει υπέροχα τη μπάλα και ξεπερνάει τον τερματοφύλακα στο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Στο ΟΑΚΑ ο Μπαρμπόσα και ο Σολτάνι με μονοκόμματο σουτ πρόσφεραν θεαματικά γκολ Στη Μυτιλήνη ο Καλτσάς κάνει κίνηση… πίβοτ και εκτελεί καταπληκτικά, ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Το καλύτερο όλων όμως ήρθε στο Αγρίνιο. Και το κάνει πανέμορφο η απίστευτη ασίστ του Βιγιαφάνες, που έβγαλε μόνο του τον Ρουκουγέδα για το 1-0 του Παναιτωλικού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα