Αλήθειες και Ψέματα της 16ης αγωνιστικής!

Βασίλης Μοιρώτσος
Αλήθειες και Ψέματα της 16ης αγωνιστικής!

bet365

Το Μatch Review του gazzetta.gr περνάει από... ανιχνευτή ψεύδους τα γεγονότα της αγωνιστικής και παρουσιάζει τις αλήθειες!

Ο Πέτριτς αναδείχτηκε MVP του αγώνα Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός. Ψέμα.

Στην πραγματικότητα ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του αγώνα ήταν ο Μεχντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός έκανε τα πάντα. Κυριολεκτικά. Έτρεξε περισσότερο από τον καθένα, κάλυψε τους συμπαίκτες του, έβαλε τα πόδια του στη φωτιά, κουβάλησε μπάλα, κέρδισε φάουλ, έδωσε φαντασία, μόχθησε, πάλεψε, σκόραρε δύο φορές. Η πιο γεμάτη του εμφάνιση από τη μέρα που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και μία από τις καλύτερες ακόμα και αν βάλουμε μέσα την προηγούμενη θητεία του στους «πράσινους». Και ο Πέτριτς είχε μία εξαιρετική εμφάνιση, σκοράροντας και δύο τέρματα που έδωσαν προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Αμπέντ ήταν ο box to box που έχουν ανάγκη οι «πράσινοι». Αυτός για τον οποίο πλήρωσαν το καλοκαίρι για να τον κάνουν δικό τους.

Ο Παναιτωλικός άξιζε να φύγει με βαθμολογικό όφελος από τη Λεωφόρο. Αλήθεια.

Διότι ήταν μια ομάδα που μπήκε μέσα με ποδοσφαιρικό θράσος. Απείλησε στο πρώτο λεπτό και σκόραρε στο δεύτερο. Δεν φοβήθηκε ούτε δευτερόλεπτο, δούλεψε πολύ το ματς ακόμα κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ δεχόμενος δύο γκολ σε πέντε λεπτά. Ο προπονητής του άλλαξε το σχήμα από το αμυντικό 5-4-1 σε 4-2-3-1 με το που δέχτηκε το δεύτερο γκολ, ισοφάρισε αμέσως και ο Ουάρντα έχασε ευκαιρία σε κενό τέρμα στο πρώτο μέρος για το 3-2. Δεν πτοήθηκε ούτε όταν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς στο δεύτερο μέρος και έχασε την ευκαιρία του ματς στο 90’ για να πάρει τον βαθμό, όταν ο Βασιλείου είδε τον Ταυλαρίδη να του παίρνει τη μπουκιά (και την ισοπαλία) απ’ το στόμα.

Ο Πανιώνιος κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό. Ψέμα.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος του αγώνα. Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου είναι… μαγική εικόνα. Η ομάδα του Σίλβα έχει ένα δοκάρι με τον Κασάμι και δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και να απλοποιήσει τα πράγματα, την ώρα που ο Πανιώνιος δεν έβγαινε από την άμυνά του. Ακόμα και η ισοφάριση του Ρισβάνη έρχεται από στημένη φάση, ενώ μετά το 1-1 ο Ολυμπιακός έβαλε τη μπάλα κάτω και ήταν θέμα χρόνου να έρθει το δεύτερο γκολ. Και το τρίτο. Όπως κι έγινε. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 21 τελικές προσπάθειες και ο Πανιώνιος δεν κέρδισε ούτε ένα κόρνερ.

Το γκολ του Φούντα ήταν το πιο όμορφο του Αστέρα Τρίπολης. Ψέμα.

Ο Φούντας σκοράρει ένα καταπληκτικό τρόπο, αλλά με χαμηλό δείκτη δυσκολίας. Παίρνει τη μπάλα, βρίσκει το χώρο, την στρώνει στο αριστερό του και τη στέλνει με βολίδα στο παραθυράκι. Εξαιρετικό γκολ, αλλά… συνηθισμένο. Του Γιάννου, με το οποίο ανοίγει το σκορ, έχει σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Ο Έλληνας φορ κερδίζει στο σπριντ τον αντίπαλό του, αν και ξεκινάει με… μειονέκτημα, γιατί γυρίζει το κορμί του και ξεκινάει να σπριντάρει, «τσιμπάει» τη μπάλα από πάνω του τόσο όσο χρειάζεται και για να μην του την πάρει και για να μην του κάνει φάουλ και τελειώνει τη φάση και πάλι με πλασέ πάνω από τον τερματοφύλακα. Όλα αυτά σε… τέσσερα δευτερόλεπτα, κυριολεκτικά. Σκέφτεται και εκτελεί ταχύτατα και με αποτελεσματικότητα. Υπέροχο γκολ.

Το Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός ήταν το καλύτερο ματς του πρωταθλήματος. Αλήθεια.

Συναγωνίζεται με άλλα δύο για το… top 3 προς το παρόν. Το Ηρακλής – ΠΑΟΚ 3-3 και το ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 3-3. Η αλήθεια, όμως, είναι πως η μοναδική σύγκριση έχει να κάνει με το σασπένς και την αγωνία που είχαν όλα μέχρι φινάλε. Στο Ηρακλής – ΠΑΟΚ οι φιλοξενούμενοι δεν το καθαρίζουν, αν και ήταν καλύτεροι και χάνει πέναλτι ο Μπερμπάτοφ. Στο ΠΑΟΚ – Πανθρακικός όλα συμβαίνουν επειδή η ομάδα του Τούντορ είναι σε τραγική μέρα. Τη Δευτέρα στη Λεωφόρο είδαμε δύο ομάδες που έπαιξαν εξαιρετικά. Και οι δύο. Σημείωσαν συνολικά έξι γκολ, το ματς είχε ανατροπές, πολλές ευκαιρίες, πολλούς διακριθέντες και μέχρι το 90’ δεν γνώριζες αν θα μείνει η νίκη του Παναθηναϊκού. Και μόνο το γεγονός πως τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στα πρώτα 16 λεπτά, το φέρνει από μόνο του στην κορυφή.

Η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα στα Χανιά. Ψέμα.

Όχι πως δεν άξιζε να κερδίσει. Υπήρξε αποτελεσματική, σχεδόν… κυνική και εξαιρετική στην κόντρα επίθεση, από την οποία προήλθαν και τα τρία γκολ. Όμως ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στο 26’, είδε τον Πλατανιά να χάνει ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα και πέτυχε δεύτερο γκολ στην δεύτερη ευκαιρία της στο 31’. Με αποτελεσματικότητα στο 100% στις δύο πρώτες ευκαιρίες και τρία γκολ σε συνολικά εφτά τελικές, που δεν είναι και το πιο σύνηθες ποσοστό. Ωστόσο, το ματς ήταν πιο δύσκολο απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-0, ο Πλατανιάς θα μπορούσε να μειώσει σε 2-1 στο δεύτερο ημίχρονο, που έχασε 2-3 συνεχόμενες καλές ευκαιρίες και να βλέπαμε… άλλο παιχνίδι.

Η Βέροια άξιζε – τουλάχιστον – τον βαθμό της ισοπαλίας. Αλήθεια.

Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάνει ένα από τα καλύτερα φετινά της παιχνίδια. Από λάθος μένει πίσω στο σκορ μόλις στο 10’, αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου φτιάχνει τρεις μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσει, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που δεν είχε καμία. Στο δεύτερο μέρος και λίγο πριν το 2-0 του ΠΑΣ, χάνει δύο ακόμα μεγαλύτερες φάσεις για να ισοφαρίσει. Τελειώνει το ματς με 13 τελικές προσπάθειες, χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα και τελικά φεύγει από τα Γιάννενα χωρίς βαθμό. Άδικο.

Το Λεβαδειακός – Ατρόμητος ορθώς αναβλήθηκε. Αλήθεια.

Οποιαδήποτε διαφορετική απόφαση από τον διαιτητή θα έθετε σε κίνδυνο ακόμα και την σωματική ακεραιότητα όσον βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο. Όχι τόσο λόγω της βροχής και του γεγονότος πως η μπάλα κολλούσε σε πολλά σημεία, όσο κυρίως λόγω του σφοδρού ανέμου. Σήκωνε πινακίδες, έπαιρνε κώνους, δεν επέτρεπε ακόμα και στους ρεπόρτερς να μεταφέρουν το ρεπορτάζ. Γινόταν εύκολα αντιληπτό πως δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτό το ματς. Το αναφέρουμε, διότι έχουν υπάρξει κι άλλα ματς που δεν έπρεπε να ξεκινήσουν, αλλά ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ MATCH REVIEW TOY GAZZETTA.GR

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα