Ο Ένγκελς έχασε τον σκόρερ και η άμυνα μετά... κατέρρευσε!

Ο Ένγκελς έχασε τον σκόρερ και η άμυνα μετά... κατέρρευσε!

Ο Ένγκελς έχασε τον σκόρερ και η άμυνα μετά... κατέρρευσε!

bet365

Η άμυνα και ο άξονας του Ολυμπιακού πήγαν πολύ άσχημα στα Ιωάννινα αλλά ο Μπιόρν Ένγκελς ήταν εκείνος που... πνίγηκε περισσότερο και το Gazzetta Match Review τον αναδεικνύει ως αδύναμο κρίκο.
Ήταν ένα βροχερό και εξαιρετικά κακό απόγευμα για τον Ολυμπιακό στα Ιωάννινα σε ένα κλείσιμο χρονιάς που τον αφήνει 3ο στο πρωτάθλημα. Τρία γκολ από τον ΠΑΣ και δύο δοκάρια. Με πολύ κακή εικόνα της άμυνας αλλά και του άξονά του και ουκ ολίγα προβλήματα...
Προφανώς και για ακόμα μία φορά το κέντρο δεν ήταν τόσο αποδοτικό από πλευράς πρέσινγκ, κλεψιμάτων και κατοχής μπάλας, ωστόσο και η άμυνα εξέπληξε αρνητικά εκ νέου... Από τους τέσσερις στα μετόπισθεν ο χειρότερος ήταν ο Μπιόρν Ένγκελς. Ο Βέλγος ύψους 1.94 μέτρων που δεν κατάφερε να σταματήσει τον ύψους 1.87 Τζημόπουλο μετά από κόρνερ. Η άμυνα των Πειραιωτών σε ακόμα μία περίπτωση φανέρωσε κάκιστη αντίδραση σε στημένη φάση. Απογοητευτική εικόνα και λάθη. Από την αδράνεια και την αδυναμία του Ένγκελς όμως να σταματήσει τον Τζημόπουλο που σχεδόν ανενόχλητος σκοράρει για το 1-0 ξεκινούν τα επόμενα... δεινά για τον Ολυμπιακό για να τελειώσει το ματς στο 3-0 και με τον ΠΑΣ να έχει και δύο δοκάρια! Για τον Ένγκελς η συνολικά του εικόνα προφανώς και δεν συνάδει με έναν στόπερ για τον οποίο δαπανήθηκαν 7 εκατ. ευρώ...
Η ΔΥΣΜΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΓΚΑΡΘΙΑ ΚΑΙ Η... ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ
Ήταν αρχές Απριλίου όταν γινόταν η σχετική συζήτηση και... διεργασία για τις κακές σχέσεις Γκαρθία - Ένγκελς και πως φτάσαμε εκεί. Ο Βέλγος έδειχνε πως παρέμενε σε... δυσμένεια ως προς τα πλάνα του Όσκαρ Γκαρθία, γεγονός που ξεκίνησε παραμονές της ρεβάνς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Κύπελλο στο ΟΑΚΑ. Ήταν εκείνο το διάστημα όπου ο Ένγκελς είχε έως ένα σημείο πιο καλή αμυντικά εικόνα από τον Παπέ Σισέ, όμως ο 2ος προτιμήθηκε για βασικός στο πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ο Βέλγος φάνηκε να μην είχε μείνει ευχαριστημένος από αυτήν την εξέλιξη.
Ακολούθησε ένας τραυματισμός του σε ένα χρονικό σημείο που ο Γκαρθία ετοίμαζε και ήθελε τον Ένγκελς για βασικό στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Ο Ένγκελς έβγαλε ενοχλήσεις με τον Ισπανό από την πλευρά του να περίμενε να βοηθήσει την ομάδα σε εκείνο το σημείο και να τα δώσει όλα για να προλάβει να είναι έτοιμος για το ματς. Εν τέλει ο διεθνής στόπερ τέθηκε εκτός για το πρόβλημά του τότε. Από εκείνη την χρονική περίοδο και μετά φάνηκε πως δεν υπήρχε η απαιτούμενη.... χημεία μεταξύ Ένγκελς και Ισπανού τεχνικού. Ο Ένγκελς μετά και την απόδοσή του κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη στο 1-1 που δεν άρεσε έμεινε εκτός πλάνων με Πλατανιά και Λεβαδειακό για να επιστρέψει μετά στο βασικό σχήμα για τα 4 τελευταία ματς της χρονιάς στην Super League. Πλην όμως η απόδοσή του στο τελευταίο διάστημα σίγουρα δεν ήταν όπως ξεκίνησε την χρονιά, δείχνοντας πεσμένος και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Ο υπηρεσιακός τεχνικός Χρήστος Κόντης του έδειξε παραπάνω πίστη όμως στον αγώνα με τον ΠΑΣ ο Ένγκελς τα έκανε... μούσκεμα ανασταλτικά αλλά και γενικότερα... Στο ΠΑΣ - Ολυμπιακός ο Βέλγος σε 94 λεπτά είχε 0/1 γεμίσματα, σχεδόν καθόλου βοήθεια στην μεταφορά της μπάλας, την λανθασμένη τοποθέτηση στο γκολ του Τζημόπουλου και 3 κλεψίματα και 2 επεμβάσεις.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΑΓΓΛΙΑ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ... ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
Ο διεθνής στόπερ από τον περασμένο Γενάρη είχε κατά νου μία ενδεχόμενη μεταγραφή στην Αγγλία. Παρά τις διαψεύσεις από μερους για πιθανή επιστροφή του στο Βέλγιο ή και για μεταγραφή ήταν κάτι που υπήρχε από τότε. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάποια ιδιαίτερη... κάψα να τον κρατήσει και τον παραχωρεί με το ανάλογο αντίτιμο. Ο Ένγκελς φέτος στο πρωτάθλημα είχε 16 αγώνες με 3 γκολ, 20 λάθη, 1 αυτογκόλ, 3 αποκρούσεις, 14 κλεψίματα, 30 επεμβάσεις, 14 φάουλ κατά και 9 κερδισμένα.
Η... ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ
Κλείνοντας θα πρέπει να τονιστεί και κάτι επί του σχεδιασμού. Από τους στόπερ που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι οι περισσότεροι ήταν ψηλά και βαριά κορμιά και σχεδόν... ίδια στο κέντρο της άμυνας. Γεγονός που επιφέρει πρόβλημα όταν έχεις δύο... ίδιους στόπερ. Στον βασικό σχεδιασμό δεν υπήρξε πρόβλεψη ή εισήγηση να έρθει ένας κεντρικός αμυντικός που ήταν πιο γρήγορος και με πιο καίριες αντιδράσεις. Αποτέλεσμα; Για παράδειγμα με τον ΠΑΣ έπαιζαν οι Ένγκελς και Παπέ Σισέ. Ο ένας με ύψος 1.94 μέτρα και ο άλλος, ο Σενεγαλέζος, με ύψος 1.97 μέτρα... Και όμως στα κόρνερ να μένουν ελεύθεροι παίκτες και να παίρνουν κεφαλιές ψηλά στον αέρα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα