Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 29η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 29η αγωνιστική!

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε στην 29η αγωνιστική της Superleague Σουρωτή.

Μπέτις - Μάλαγα με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και δυνατότητα cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Χωρίς άγχος η ΑΕΚ

Με το… στέμμα να είναι το μόνο που της λείπει για την ανακήρυξη, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ ταξίδεψε στην Κέρκυρα για να κάνει τα τυπικά, όπερ και εγένετο. Αλλαγές, ροτέισον και δοκιμές έδωσαν τη θέση τους στη «μαχητική» εικόνα που εμφάνιζε η Ένωση, όσο ήταν ακόμη στη μάχη του τίτλου, εφόσον πλέον όλα έχουν κριθεί και η προσοχή της ομάδας έχει δοθεί στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου που πλησιάζει. Κανείς δεν θα θυμάται το παιχνίδι μετά από λίγο καιρό, αφού τα σπουδαία είτε συνέβησαν, είτε ακολουθούν, αφού η φιέστα της απονομής του τίτλου πλησιάζει.

«Πριγιο-γκολ» και στη Λεωφόρο

Ο ΠΑΟΚ ήταν όσο επιβλητικός συνηθίζει τελευταία, περνώντας σαν «σίφουνας» από τη Λεωφόρο και κάνοντας επίδειξη δύναμης στο -τύποις- ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Πρίγιοβιτς έκανε όσα συνηθίζει φέτος, με τη γνωστή αποτελεσματικότητα και στον Παναθηναϊκό έμεινε μόνο η προσπάθεια να αντιδράσει, αφού κατά τ’ άλλα δεν μπορούσε να κοντράρει την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ξανά επιθετικά κέφια στο Καραϊσκάκη

Μετά την «πεντάρα» επί της Κέρκυρας πριν δυο εβδομάδες, ήρθε η «τεσσάρα» επί του Παναιτωλικού, που αποδεικνύει την άνεση που έχει ο μέτριος φέτος Ολυμπιακός να σκοράρει πολύ και να νικάει εύκολα στο Φάληρο. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έδωσε πάλι «show» αποτελεσματικότητας και οι «ερυθρόλευκοι» υπέταξαν με ευκολία την ομάδα του Δέλλα, που μπορεί να προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να σταθεί στο επίπεδο των απαιτήσεων.

«Κανόνια» μέχρι τέλους!

Πρίγιοβιτς και Ανσφαριφάρντ θα «κονταροχτυπηθούν» μέχρι τέλους για την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της φετινής σεζόν της Superleague Σουρωτή! Σκοράροντας από δυο γκολ απέναντι σε Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό αντίστοιχα, θα πάνε «χέρι-χέρι» με 17 γκολ μέχρι την τελευταία αγωνιστική, όπου θα προσπαθήσουν να ξεχωρίσουν και να πάρουν το βραβείο! Ο Πέδρο Κόντε έχει χάσει έδαφος (13) κι αν δεν κάνει… όργια, θα αφήσει το πεδίο στους δυο παίκτες να διεκδικήσουν την πρωτιά.

«Διπλός» Ατρόμητος

Η ομάδα του Κάναντι συνέχισε με «διπλό» στη Λιβαδειά κι ετοιμάζεται για ένα θετικό φινάλε μιας αξέχαστης σεζόν. Έστω κι αν έπρεπε να φτάσει ως το 87’ για να πάρει τη νίκη, χάρις στο γκολ του Μάντσον, ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη κι έδειξε την ποιότητά του, σ’ ένα κατά τ’ άλλα αδιάφορο παιχνίδι.

Ο Καλτσάς κράτησε «ζωντανή» την Ευρώπη για τον Αστέρα!

Στην Τρίπολη παίχθηκε το μεγαλύτερο «δράμα» της αγωνιστικής, που θα συνεχιστεί και την επόμενη, αφού η «μάχη» της 5ης θέσης είναι και το μόνο «μέτωπο» που μένει ανοικτό ως το φινάλε! Ο Τσουκαλάς με το σπουδαίο του γκολ «πάγωσε» τον Αστέρα, που είδε τους κόπους μιας σεζόν να κινδυνεύον να χαθούν. Με αξιοζήλευτη αντίδραση όμως και μάλιστα μέσα σε 2’ και μετά το 80ο λεπτό, πήρε τη νίκη, χάρις στα γκολ του Κώτσιρα και του Καλτσά, που γύρισαν το παιχνίδι «τούμπα» και διατήρησαν τους Αρκάδες πάνω από την Ξάνθη!

Στη «μάχη» μέχρι τέλους η Ξάνθη!

Οι Ακρίτες «άκουσαν» τα καλά νέα από την Τρίπολη, όπου ο Απόλλων πήρε το προβάδισμα απέναντι στον ανταγωνιστή για την 5η θέση Αστέρα, αλλά οι ίδιοι δεν τα κατάφερναν απέναντι στην αδιάφορη ΑΕΛ. Τελικά, ο Κασάδο έδωσε τη λύση στο 80’ κι έστω κι αν η ομάδα του Παντελίδη «γύρισε» το παιχνίδι, η Ξάνθη βρήκε τον τρόπο να μείνει «ζωντανή» στην κούρσα! Όλα θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία «στροφή», που αναμένεται με αγωνία…

Ο Πίτι ξέρει «καντάρια» μπάλα…

Το πρώτο γκολ της Λαμίας στο ΔΑΚ, απέναντι στον ΠΑΣ, είναι συνοπτικά «όλη» η σεζόν των νεοφώτιστων φέτος. Ο Πίτι δεν έχει να επιδείξει αντίστοιχης ομορφιάς γκολ, αλλά η κλάση που έδειξε στο γκολ που πέτυχε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση «συμπυκνώνει» την κλάση του κι έναν εκ των βασικών λόγων που η Λαμία πέτυχε τελικά στη φετινή της δοκιμασία, παραμένοντας στην κατηγορία. Οι Φθιωτοί πήραν τη νίκη και την οφείλουν στον Ισπανό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τεχνίτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρώτάθλημα.

Διπλό μετά από 16 αγωνιστικές ο Πανιώνιος

Τελευταία εκτός έδρας νίκη για τον «Ιστορικό» ήταν αυτή στη Λεωφόρο, στη 13η αγωνιστική! Έκτοτε ο Πανιώνιος δεν πανηγύρισε μακριά από τη Νέα Σμύρνη κι αν ο Πλατανιάς του έβαλε δύσκολα, τελικά δεν κατάφερε να τον κάνει να φύγει απογοητευμένος από τα Χανιά. Στα θετικά η επιστροφή του Σπιριντόνοβιτς στα γκολ, που σε άλλο ένα παιχνίδι, μετά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο (2-2), σκοράρει «ντομπλέτα» και… καθαρίζει για τον Γρηγορίου.

«Χάλια» στο φινάλε ο ΠΑΣ

Μαζί με τον Πλατανιά, που πάντως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε κανένα σχεδόν σημείο της σεζόν, ο ΠΑΣ αποτελεί την πιο ντεφορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Κόντε έχει μείνει εδώ και 7 παιχνίδια μακριά από τα γκολ, όσα και οι Ηπειρώτες μακριά από τις νίκες και κάπως έτσι εξηγείται η όποια καλή πορεία του συνόλου του Πετράκη στη Superleague και η τεράστια επιρροή των καλών επιδόσεων του Ισπανού στο παιχνίδι του. Η βαθμολογική αδιαφορία του ΠΑΣ στο τέλος του πρωταθλήματος και τα κακά αποτελέσματα χαλάνε τις εντυπώσεις που άφησε φέτος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα