Νάπολι: Ζώντας τις εποχές Μαραντόνα! (pics)

Νάπολι: Ζώντας τις εποχές Μαραντόνα! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Νάπολι: Ζώντας τις εποχές Μαραντόνα! (pics)

bet365

Η Νάπολι πέρασε από το Τορίνο και είναι έτοιμη να κλέψει το πρωτάθλημα από την Γιουβέντους, και το Match Review του Gazzetta γράφει για την ομάδα του Σάρι που δείχνει έτοιμη να βάλει ξανά φωτιά στον ιταλικό Νότο.

«Θα ήταν βλασφημία να αλλάζαμε το στιλ παιχνιδιού που μας έφερε μέχρι εδώ για να αντιμετωπίσουμε την Γιουβέντους. Ευτυχώς, δεν διαβάζω εφημερίδες και δεν βλέπω τηλεόραση για να ακούσω τις όποιες προτάσεις από τους ειδήμονες. Η μόνο άποψη που παίρνω στα σοβαρά είναι αυτή του ανιψιού μου», ανέφερε ο Μαουρίσιο Σάρι μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με την Γιουβέντους που έβαλε ξανά τη Νάπολι στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ευτυχώς για τους απανταχού «παρτενοπέι», ο Σάρι ακούει μόνο τον ανιψιό του και δεν παραδόθηκε στις απόψεις των ειδικών που τον προέτρεπαν πριν το ματς με τους «μπιανκονέρι» να κάνει την επανάσταση στην ομάδα αφήνοντας εκτός τον captain Χάμσικ, αλλά και τον άσφαιρο Μέρτενς, αλλάζοντας μάλιστα και τον τακτικό σχηματισμό της ομάδας. Η αλήθεια ότι μέχρι το 90' φαινόταν πως η εμμονή του Ναπολιτάνου τεχνικού στα δικά του πιστεύω θα κόστιζε για άλλη μια χρονιά το πρωτάθλημα στην ομάδα του. Οι δύο σερί απογοητευτικές ισοπαλίες με Σασουόλο και Μίλαν φανέρωναν πως για άλλη μια χρονιά η η Νάπολι κατέρρεε από την πίεση στην πιο κρίσιμη στιγμή.

Μάλιστα, μεσοβδόμαδα κόντρα στην Ουντινέζε η πίεση αυτή παραλίγο να της στοιχίσει αφού βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και παραλίγο να απολέσει και τις τελευταίες της ελπίδες για την πρώτη θέση. Η αναιμική εμφάνιση και η γκέλα της Γιουβέντους με την Κροτόνε, όμως άνοιξε ξανά την μάχη του πρωταθλήματος. Ο Αλέγκρι, φοβούμενος και την κούραση αλλά και τις απουσίες που έφεραν οι συνθήκες του ματς (αναγκαστική αλλαγή ο Κιελίνι από νωρίς), αποφάσισε να παίξει για την ισοπαλία, και τιμωρήθηκε έστω και στο τέλος με την κεφαλιά του Κουλιμπαλί.

Μια κεφαλιά κι ένα γκολ που άνοιξε ξανά την μάχη του πρωταθλήματος, δίνοντας την κατάλληλη ώθηση στους παίκτες του Σάρι να είναι εκεί μέχρι το τέλος και να παραμονεύουν βάζοντας απίστευτη πίεση στην Γιουβέντους. Και αυτό είναι τώρα που θα πρέπει να δείξουν οι «παρτενοπέι», χαρακτήρα. Χαρακτήρα πως δεν θα λυγίσουν από την απίστευτη πίεση που θα τους βάλει μια ολόκληρη πόλη που ζει και αναπνέει για ένα scudetto.

Και όπως οι αποτυχίες του παρελθόντος δεν σήμαιναν επ' ουδενί πως το πρωτάθλημα τελείωσε, έτσι και η χθεσινή νίκη-όσο σπουδαία και να ήταν-δεν σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα κατέβει στο Νότο. Η Γιουβέντους παραμένει φαβορί, ακόμα και με δυσκολότερο πρόγραμμα (ταξίδια σε Μιλάνο και Ρώμη), αλλά τουλάχιστον το μήνυμα το πήρε.

Η Νάπολι είναι εδώ και πιο έτοιμη από ποτέ να γκρεμίσει από την κορυφή τους «μπιανκονέρι», και το όνειρο να μπουν δίπλα στον Ντιέγκο Μαραντόνα το απόλυτο είδωλο των Ναπολιτάνων, προκαλώντας μια τέτοια γιορτή η οποία θα συγκρίνεται μόνο με αυτή της 10ης Μαΐου του 1987.


 

SERIE A Τελευταία Νέα