Τάσος Μπακασέτας: Αριστερό που... στάζει φαρμάκι!

Τάσος Μπακασέτας: Αριστερό που... στάζει φαρμάκι!

Δημήτρης Βέργος
Τάσος Μπακασέτας: Αριστερό που... στάζει φαρμάκι!

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας οδήγησε την ΑΕΚ με δύο δικά του γκολ στη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου και το Match Review του gazzetta.gr του δίνει τον τίτλο του MVP, τον οποίο αξίζει και για τη συνολική παρουσία του τη φετινή σεζόν.

10ο τζάκποτ στο Predictor*! Η ώρα του πρώτου γκολ χαρίζει μετρητά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Φυσικά, δεν χρειαζόταν να περιμένουμε το παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό για να καταλάβουμε την προσφορά του Τάσου Μπακασέτα στη φετινή ΑΕΚ. Τα δύο δικά του γκολ που οδήγησαν την Ένωση στη νίκη και στη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου ήταν γι' αυτόν... άλλη μια μέρα στο γήπεδο. Απλά, με την εικόνα του μπροστά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, έδωσε τη δυνατότητα στους φίλους της ΑΕΚ να απολαύσουν το μυαλωμένο παιχνίδι του και την ποιότητα που βγάζει στο χορτάρι από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός, όπως έγραφε τις προάλλες ο Γιώργος Τσακίρης είναι ο... Ντ'Αρτανιάν της ΑΕΚ, συμπληρώνοντας τους Σέρχιο Αραούχο, Μάρκο Λιβάια και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, οι οποίοι έβαλαν τις βάσεις μαζί με τους υπόλοιπους για να επιστρέψει η Ένωση μετά από 24 χρόνια στην κορυφή. Είναι ένα... πολυεργαλείο στα χέρια του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος μπορεί να τον χρησιμοποιήσει είτε στα πλάγια, είτε πίσω από τον επιθετικό για να κάνει οποιαδήποτε δουλειά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αυτό είναι το πραγματικό «κλειδί» στο παιχνίδι του Μπακασέτα. Το... φαρμακερό αριστερό του πόδι δημιουργεί και σκοράρει σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές του κινήσεις στον χώρο. Η εκτίναξη του Μπακασέτα τη φετινή σεζόν, μετά από διάφορες αυστηρές κριτικές που είχαν ακουστεί, είναι η καλύτερη απάντηση με τον 25χρονο Έλληνα διεθνή να ολοκληρώνει μια γεμάτη χρονιά με 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μπακασέτας μετράει οκτώ γκολ και εννιά ασίστ, έχοντας δηλαδή φοβερή συμμετοχή στο παραγωγικό κομμάτι της ομάδας, και όλα αυτά σε μία σεζόν που ξεκίνησε ζόρικα για τον ίδιο χάνοντας όλο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τα πρώτα σημαντικά ευρωπαϊκά ματς. Όμως αυτό δεν τον έβαλε κάτω. Δούλεψε και επέστρεψε δριμύτερος.

Παρατηρώντας, λοιπόν, το παιχνίδι του Μπακασέτα στο ματς με τον Λεβαδειακό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η εμφάνισή του ήταν μια... περίληψη της σεζόν που πραγματοποιεί. Αρχικά τα γκολ του, το ένα με χτύπημα πέναλτι και το άλλο με δυνατό σουτ, εκμεταλλευόμενος το εξαιρετικό αριστερό που διαθέτει. Μετά οι κινήσεις και οι ενέργειές του μέσα στο γήπεδο. Για άλλη μια φορά μπήκε με μπόλικη όρεξη στο γήπεδο δοκιμάζοντας το πόδι του με ένα σουτ και δημιουργώντας μια καλή φάση για τον Γιακουμάκη με μια γλυκιά σέντρα. Μάλιστα, ακριβώς πριν σκοράρει το πέναλτι, από μια όμορφη κίνηση και πάσα του Μπακασέτα στον Έλντερ Λόπες ξεκινάει η φάση στην οποία η ΑΕΚ καταφέρνει να μπει μπροστά στο σκορ.

Ο Τάσος Μπακασέτας αποτελεί μια μόνιμη πηγή κινδύνου για τον αντίπαλο. Δημιουργώντας, εκτελώντας, πατώντας περιοχή, χτυπώντας στημένα. Είναι κομβικός για τον ρυθμό της ΑΕΚ, με την μπάλα να περνάει συνεχώς από τα πόδια του. Ο τρόπος με τον οποίο «κουμπώνει» στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων και η χημεία με τους συμπαίκτες του «δένει» ουσιαστικά το... γλυκό. Είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα, ο Μπακασέτας προσφέρει το κάτι διαφορετικό που χρειάζεται στο παιχνίδι της η ΑΕΚ με ή χωρίς την μπάλα. Και η παρουσία του στο 2-0 επί του Λεβαδειακού περιείχε όλα εκείνα τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει, σε συνδυασμό πάντα με τον σεμνό και ταπεινό χαρακτήρα του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα