Μιχάλης Μανιάς: Πότισε την επιτυχία του με δάκρυα και πολύ ιδρώτα

Μιχάλης Μανιάς: Πότισε την επιτυχία του με δάκρυα και πολύ ιδρώτα

bet365

Πέρασε δύσκολα, τίποτα δεν ήταν στρωμένο. Ξέσπασε σε δάκρυα και έμεινε σε δύο διαφορετικά δίμηνα... στεγνός. Ο Μιχάλης Μανιάς πάντα είχε τον τρόπο να... δροσίζεται και το Match Review στέκεται στη διαδρομή του πρώτου Έλληνα σκόρερ φορώντας την φανέλα του Αστέρα.

28/12/2016: Ο Αστέρας Τρίπολης ανακοινώνει την απόκτηση του Μιχάλη Μανιά για 2,5 χρόνια.

Σήμερα 1,5 χρόνο μετά την έναρξη της εν λόγω συνεργασίας, ο 28χρονος επιθετικός δικαιώνει απολύτως τους ανθρώπους τους Αρκάδες για την απόκτησή του.

Αφήνοντας την Βέστερλο και το Βέλγιο, ο Μανιάς έψαχνε να βρει το μέρος όπου τα πόδια του θα βγάζουν και πάλι... φωτιές.

Στην Τρίπολη, τελικά, βρήκε αυτό το μέρος.

Με τη φανέλα των «κιτρινομπλέ» μετρά σε 48 ματς 21 γκολ! Μάλιστα, είναι κι ο πιο... καυτός Ελληνας σκόρερ, μιας και είναι στην 5άδα των πρώτων σκόρερ με τους Γέντρισεκ, Κόντε, Ανσαριφάρντ και Πρίγιοβιτς να τον περνούν.

Επιστρέφοντας πέρυσι στον Αστέρα έπρεπε να δώσει λύση στο σκοράρισμα και να βοηθήσει την ομάδα σε μια δύσκολη φάση της. Τα πρώτα γκολ έρχονται ύστερα από έξι ματς... ξηρασίας. Σκοράρει δύο τέρματα στην ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-2 στην Τούμπα.

Περνούν 4 ματς, όπου μένει μακριά από την επαφή με τα δίχτυα αλλά... είναι εκεί στο εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό δίνοντας το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, ενώ σκοράρει και στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα την ακριβώς επόμενη αγωνιστική.

Στις 5/4/2017 κάνει σόου με την Λάρισα κι ο Αστέρας σφραγίζει ουσιαστικά την παραμονή του μέσα στον Κάμπο με το εμφατικό 4-1.

Γκολ στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ... ξηρασία και δάκρυα!

Τα τελευταία του περσινά τέρματα τα πετυχαίνει στη Βέροια. Ο Αστέρας χάνει 4-3 κι αυτός κλείνει τη σεζόν με 10 γκολ φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό τερμάτων αθόρυβα και με τον δικό του τρόπο.

Φέτος, η χρονιά είναι και πάλι περίεργη. Όπως για τον Αστέρα, έτσι και για τον ίδιο τίποτα δεν είναι εύκολο και στα σκαμπανεβάσματα αρκετά. Η ψυχολογία δεν ήταν πάντα στα... πάνω της. Ο Μανιάς, όμως, είχε και πάλι τον τρόπο να δείξει την κλάση του.

Ο Σάββας Παντελίδης κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας στις 16/9 στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό κι ο ίδιος ανοίγει λογαριασμό στο φετινό σκοράρισμα, με τους «κιτρινομπλέ» να φεύγουν από το Φάληρο με την ισοπαλία (1-1).

Βάζει την υπογραφή του στην πρώτη φετινή της ομάδας του κόντρα στην ΑΕΚ στο «Κολοκοτρώνης» με 2-0. Η χαρά και τα πανηγύρια του περνούν σε μια δύσκολη περίοδο. Για δύο μήνες δεν πανηγυρίζει κάποιο δικό του γκολ. Μένει στον πάγκο με Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό και αγωνίζεται για σχεδόν μία ώρα με την Κέρκυρα στις 2/12. Εκεί επιστρέφει στο σκοράρισμα πετυχαίνοντας 2 γκολ στο 4-0 του Αστέρα.

Ξεσπά σε δάκρυα και πέφτει στο έδαφος πιάνοντας το πρόσωπό του. Οι συμπαίκτες του, όπως Καλτσάς και Πασαλίδης τον αγκαλιάζουν μεταφέροντάς του την εμπιστοσύνη που του έχουν οι συμπαίκτες του. Παράλληλα, σ' αυτό το ματς γίνεται ο πρώτος Ελληνας σκόρερ για τον Αστέρα, μιας και έφτασε τα 14 γκολ αφήνοντας πίσω του τον Γιάννου που έχει 13.

Την ακριβώς επόμενη αγωνιστική, στην Ριζούπολη ο Αστέρας παίρνει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του με 3-1 και εκείνος σκοράρει ξανά.

Δύο τέρματα πετυχαίνει και κόντρα στην ΑΕΛ στη νίκη με 3-1 και μετά ακολουθεί άλλο ένα δίμηνο... μιας ακόμη ξηρασίας. Σ' αυτό το διάστημα, η ομάδα του ηττήθηκε από Λαμία, ΑΕΚ και Ατρόμητο και πήρε ισοπαλίες με Ολυμπιακό, Ξάνθη και Πανιώνιο ενώ θριαμβεύει και επί του ΠΑΟΚ στο συγκλονιστικότερο φετινό ματς του πρωταθλήματος.

Ο Μιχάλης... επιστρέφει την κατάλληλη στιγμή. Σκοράρει στη Λεωφόρο και παραλίγο να δώσει μια ακόμα τεράστια νίκη στην ομάδα του. Εκτός από τον ΠΑΟΚ, σκοράρει στους τρεις από τους τέσσερις «μεγάλους». Δίχτυα βρίσκει και με τον Πλατανιά, ενώ μετά το «break» στη Λιβαδειά πέτυχε δύο γκολ στην Κέρκυρα.

Εχει φτάσει φέτος ήδη τα 11 γκολ, ξεπέρασε τον περσινό του εαυτό και στα δύο εναπομείναντα ματς μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο τον αριθμό του κόντρα σε Απόλλωνα και Παναιτωλικό.

Ο Μιχάλης Μανιάς, όταν μείνει διψασμένος θα πάει μόνος του να βάλει νερό να πιει, δροσίζοντας όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την ομάδα του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα