Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 28η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 28η αγωνιστική!

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε στην 28η αγωνιστική της Superleague Σουρωτή.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Λίβερπουλ - Ρόμα, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πρωτάθλημα «κιτρινόμαυρο» ξανά!

Οι συνθήκες ήταν παραπάνω από γιορτινές εξ ορισμού, μιας και ο αντίπαλος, η πρόκληση και η ποιότητα της φετινής ΑΕΚ ήταν τέτοια, που κατέστησαν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό… προεόρτια φιέστας! Ο Μπακασέτας με δυο γκολ το έκανε όσο απλό προμηνυόταν και το ΟΑΚΑ γνώρισε μεγάλες πιένες από 60.000 «κιτρινόμαυρους», που γιόρτασαν την επιστροφή τους στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια! Όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Μαρούσι σίγουρα θα θυμούνται το παιχνίδι και ειδικά όσα ακολούθησαν για πολλά χρόνια!

Όσα έπρεπε ο ΠΑΟΚ

Ο Γέντρισεκ εκμεταλλεύτηκε το πρωτοφανές στη φετινή σεζόν λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ κι έδωσε ενδιαφέρον σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη στη… σκιά όσων γινόταν στο ΟΑΚΑ. Τελικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέτρεψε την κατάσταση με τα γκολ των Κουλούρη και Μπίσεσβαρ, για να «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση, αλλά και το… παράπονο, πως τα πράγματα γι’ αυτόν θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά στη φετινή σεζόν, αν όσα συνέβησαν στα δυο αλησμόνητα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν είχαν «σημαδέψει» την αγωνιστική του πορεία. Η ανατροπή και η αντίδραση των παικτών του Λουτσέσκου πάντως συγκαταλέγεται στα θετικά, δείχνοντας και την ποιότητα της φετινής ομάδας των Θεσσαλονικέων.

«Ερυθρόλευκο» χάλι…

Ο Αλμπάνης αιφνιδίασε τους πάντες και σκόραρε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Κι αν για τον Απόλλωνα Σμύρνης, το παιχνίδι ήταν άκρως σημαντικό, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία, για τον Ολυμπιακό ήταν εξίσου κομβικό, στον αγώνα του να τερματίσει δεύτερος. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, πολύ απλά γιατί οι Πειραιώτες δεν… παρέβησαν τον κανόνα στη φετινή τους πορεία, δείχνοντας την ίδια μέτρια εικόνα που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Τα παράπονα για τη διαιτησία είναι ένα πράγμα. Από κει και πέρα όμως, η ήττα και η αδύναμη αντίδραση μετά το 1-0 δείχνουν και την χαμηλή ποιότητα της φετινής ομάδας, που αναμένεται να αλλάξει -δικαιολογημένα- εκ βάθρων τη νέα σεζόν.

«Μαχητές» στα πράσινα!

Από τη διοικητική αστάθεια και τα οικονομικά προβλήματα, ο Παναθηναϊκός πέρασε ως και στην εποχή της αποχής από την προπόνηση και της αφαίρεσης βαθμών λόγω οφειλών. Κι όμως, μέσα σε όλο αυτό τον κατακλυσμό προβλημάτων, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρήκε τον τρόπο να πανηγυρίσει μια από τις ελάχιστες, μόλις δυο, εκτός έδρας νίκες της, περνώντας επιβλητικά από τη Νέα Σμύρνη με 0-3 επί του Πανιώνιου. Αν κάτι μπορεί να κρατήσει το «τριφύλλι» απ’ αυτή την εφιαλτική σεζόν είναι το μαχητικό πνεύμα και η διάθεση να αφήνουν οποιοδήποτε πρόβλημα στην άκρη και να παίζουν ποδόσφαιρο, φτάνοντας ως εκεί που επιτρέπουν οι συνθήκες.

Αστέρας Ευρώπης

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ούτε σε καλό «φεγγάρι» βρισκόταν, ούτε πλήρης ταξίδεψε στην Κέρκυρα. Οι Φαίακες όμως αποδείχθηκαν χαμηλό εμπόδιο για την ποιότητά της, που βρήκε «πρωταγωνιστή» στο πρόσωπο του Μανιά και είδε τον στόχο της ευρωπαίκής εξόδου να γίνεται ορατότερος από ποτέ, δυο «στροφές» πριν το φινάλε! Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να προστατεύσει το προσπέρασμα επί της Ξάνθης σε αυτό το χρονικό σημείο και να πανηγυρίσει την 5η θέση σε δυο εβδομάδες.

Ο Ντιγκινί κλείνει τη σεζόν πανηγυρικά

Εδώ και καιρό, ο Ατρόμητος πορεύεται με φόρα από το εκπληκτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, παίζοντας σε πολλά παιχνίδια με στόχο να διαχειριστεί και τις καλές εντυπώσεις. Κόντρα στον Πλατανιά δεν κατάφερε μόνο αυτό, αλλά δημιούργησε και νέες, εξαιρετικές, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας 4 γκολ! Ο Ντιγκινί με το χατ-τρικ του κατέστησε τον αγώνα «γιορτή» για τους Περιστεριώτες, που πλέον στοχεύουν στη διατήρηση της ποιότητας στις τάξεις τους, ώστε η φετινή καταπληκτική σεζόν της ομάδας να έχει και συνέχεια του χρόνου, που θα παίζει και στην Ευρώπη.

Η Λαμία συνεχίζει να ανησυχεί

Δεν έχει «αποδράσει» από πολλές έδρες φέτος, για να αισιοδοξεί στο Αγρίνιο, ωστόσο σε αυτό το σημείο του πρωταθλήμτος, η Λαμία όλο προσπαθεί να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία και όλο… κάτι μένει για μετά! Ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος, πήρε το «τρίποντο», έστω κι αν δεν σημαίνει τίποτα για εκείνον κι άφησε τους Φθιωτούς να ανησυχούν για άλλη μια αγωνιστική, μετά από μια ακόμα ανεπαρκή εκτός έδρας εμφάνιση.

Ισοπαλία στη μετριότητα

ΠΑΣ και ΑΕΛ δεν κυνηγούσαν τίποτα, ειδικά οι γηπεδούχοι, μιας και οι Θεσσαλοί είχαν και το μυαλό τους στη γρηγορότερη δυνατή εξασφάλιση της παραμονής τους. Αυτό βγήκε και στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων, όπου καμία εκ των δυο ομάδων δεν ανέδειξε κάποια αρετή στο παιχνίδι της. Ο Κόντε κόντεψε να καθορίσει το αποτέλεσμα στο φινάλε, αλλά το δοκάρι στο εντυπωσιακό φαλτσαριστό του φάουλ «καταδίκασε» τον αγώνα στον χαρακτηρισμό του ως «ανιαρός», στην καλύτερη περίπτωση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα