Γι’ αυτό ο Βιεϊρίνια είναι το «άλφα και το ωμέγα» του ΠΑΟΚ

Γι’ αυτό ο Βιεϊρίνια είναι το «άλφα και το ωμέγα» του ΠΑΟΚ

Γι’ αυτό ο Βιεϊρίνια είναι το «άλφα και το ωμέγα» του ΠΑΟΚ

bet365

Μια ακόμα... ηγετική εμφάνιση του Αντελίνο Βεϊρίνια για τους «ασπρόμαυρους» και το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τους λόγους που κάνει τη διαφορά.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Στο άνετο 3-1 επί του Πανιωνίου το Σάββατο, ο Ομάρ Ελ Καντουρί πέτυχε το δεύτερο γκολ (πρώτο στο πρωτάθλημα) με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, είχε μια πολύ καλή απόδοση ξεκινώντας ως βασικός μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες, το ίδιο καλός και ουσιαστικός ήταν και ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος μέτρησε δύο ασίστ, ενώ ο Εβγέν Σάχοφ απέδειξε το πόσο καλός είναι γι’ αυτού του είδους τα παιχνίδια, σκοράροντας και φτάνοντας τα 7 γκολ.

Όμως, όπως και να το κάνουμε, τη διαφορά και πάλι μέσα στο γήπεδο την έκανε ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος «κάπτεν» του ΠΑΟΚ ήταν για άλλη μια φορά ο πιο ουσιαστικός ποδοσφαιριστής, αυτός που δεν έκανε σχεδόν κανένα λάθος, που έτρεξε, πάλεψε, έκοψε και απέδειξε γιατί ο Λουτσέσκου, όσα αριστερά μπακ κι αν του φέρουν, επιμένει στη δική του «ασφάλεια» και σιγουριά.

Τα φετινά νούμερα του 32χρονου, πλέον, Βιεϊρίνια αποδεικνύουν ότι έχει προσθέσει πάνω απ’ όλα εμπειρία στο παιχνίδι του. Σε 24 εμφανίσεις, από την ημέρα που επέστρεψε στην Τούμπα, μετράει πάνω από 2.000 λεπτά συμμετοχής, μετράει 1 γκολ, αλλά και 6 ασίστ, με τις 136 μεταβιβάσεις, τα 50 κλεψίματα, τα 61/160 γεμίσματα και τα 41 υπέρ του φάουλ. «Προσοχή, μην πλησιάζετε», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο στο twitter του συλλόγου για τον τρόπο που χόρεψε τους αντίπαλούς του το Σάββατο!

Προσοχή, μην πλησιάζετε... #Vieirinha #TheReturn #tinaftore pic.twitter.com/zhQv1IYNkw

Μόλις τη Δευτέρα επιβεβαιώθηκε και μέσω της καθιερωμένης ψηφοφορίας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, για την ανάδειξη του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή κάθε μήνα, το πόσο ψηλά τον έχουν οι φίλοι του «Δικεφάλου». Ο Αντρέ Βιεϊρίνια κέρδισε το πρώτο βραβείο, που αφορά τον πολυτιμότερο παίκτη, από την ημέρα που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Η πρωτιά για τον αρχηγό ήρθε με οριακή πλειοψηφία έναντι του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος για λίγους ψήφους έμεινε στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του MVP τον Μάρτιο. Μέσα στον μήνα αυτό είχε μια ασίστ, εξαιρετικά υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ έδειξε και την ηγετική του παρουσία στο ματς με την ΑΕΚ και στα όσα ακολούθησαν, βγαίνοντας μπροστά σαν πραγματικός αρχηγός.

Στην προηγούμενη βράβευσή του, για την καλύτερη ενέργεια, ο Πορτογάλος είχε παραδεχθεί πως του αρέσει να παίζει πιο μπροστά, αλλά δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τον ίδιο. Ούτως ή άλλως, για εκείνον μετρά πάνω από όλα η ομάδα και το καλό της. «Νομίζω ότι όλοι μας σαν παίκτες, σαν ομάδα, φτάσαμε σε σημείο που δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, πέρα από το να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε. Νομίζω ότι μετά από το ματς στη Νέα Σμύρνη, κάναμε αυτό το σερί νικών και έχουμε ως στόχο να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, δείχνοντας τη διαρκή επιθυμία του ίδιου, αλλά και της ομάδας, για βελτίωση και εξέλιξη.
Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τη νέα χρονιά, αν θα ενισχυθεί ή όχι ο ΠΑΟΚ στη θέση του αριστερού μπακ, που θα φέρει την επιστροφή του στη φυσική του θέση, αλλά ο αγαπημένος Αντρέ των οπαδών, ακόμη κι ως μπακ, παραμένει το «άλφα και το ωμέγα» του ΠΑΟΚ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα