Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 22η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 22η αγωνιστική!

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε στην 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Μπάγερν Μονάχου-Μπεσίκτας Με αξεπέραστο Live Στοίχημα! (21+)

Νίκη με στυλ για τον ΠΑΟΚ

Δεν έπαιξε καταπληκτικά στη Λαμία, αλλά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν άφησε την ανωτερότητά του να αμφισβητηθεί, ούτε την ικανότητά του να «καθαρίσει» το παιχνίδι να υποτιμηθεί, έστω κι αν δεν το έκανε τόσο εμφατικά όσο στα Γιάννενα, στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι. Ο Λουτσέσκου βλέπει την ποιότητα των παικτών του να ανοίγει την κλειστή άμυνα της Λαμίας και να συνεχίζει τις «πτήσεις» κορυφής, ενόψει των ντέρμπι, μα κυρίως να πείθει πως δεν θα χάσει τον φετινό τίτλο, αν συμβεί αυτό, από «γκέλες» σε εκτός έδρας παιχνίδια, κάτι που ασφαλώς δεν ήταν δεδομένο στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έκανε απλά το καθήκον του

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για τους πρωταθλητές των τελευταίων επτά τίτλων της Superleague, κάθε νίκη του από δω και στο εξής, με εξαίρεση πιθανή τέτοια στην Τούμπα, θα αντιμετωπίζεται ως συμβατική υποχρέωση. Αυτή έβγαλε από πάνω του και απέναντι στον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, που είτε πάρει πίσω μέσω της έφεσης τους βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί, είτε όχι, θα πρέπει να κάνει όσες περισσότερες νίκες μπορεί μέχρι το τέλος, μέχρι να γίνει το ταμείο. Την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με το τελευταίο διάστημα, αλλά κανείς στον Πειραιά δεν θα πανηγυρίσει για το «τρίποντο», αφού θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Η ΑΕΚ μπορεί και να σκοράρει αρκετά

Ακόμα κι αν το «μαγικό» 4-0 του ημιχρόνου απέναντι στην Ξάνθη ήρθε λόγω της εκκωφαντικής παρουσίας του Όγκνιεν Βράνιες, που έσπασε πολλά μαζεμένα ρεκόρ με το χατ τρικ του, η ΑΕΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ, ενώ πολλά τέτοια δεν έχει καταφέρει να ζήσει φέτος. Ο Χιμένεθ είδε τους παίκτες του να επικρατούν άνετα των Ακριτών, μπόρεσε να κάνει ροτέισον και να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής, δίνοντας ανάσες, ενώ είδε και τον συντελεστή του σκορ να βελτιώνεται, παίρνοντας «θάρρος» για τα δύσκολα που έρχονται για την Ενωση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε εκτός έδρας

Ειδικά μετά την αποδυνάμωση του ρόστερ του «τριφυλλιού» τον Ιανουάριο, πολλοί υπέθεσαν ότι ήταν εξαιρετικά πιθανό ο Παναθηναϊκός να ολοκληρώσει τη σεζόν δίχως νίκη εκτός έδρας. Αυτή ήρθε τελικά απέναντι στην ΑΕΛ και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πανηγύρισε για πρώτη φορά τέτοιο «τρίποντο». Βέβαια, αυτό δεν κολακεύει τη φετινή της πορεία, όμως δεν παύει να εμψυχώνει τους «πράσινους» για τη δύσκολη πορεία στη συνέχεια.

Ο Ατρόμητος τον… χαβά του και στην Τρίπολη

Με… buzzer beater; Απέναντι σε έναν Αστέρα που βρίσκεται σε κακό «φεγγάρι»; Έστω κι έτσι, η ομάδα του Κάναντι είναι φέτος σχεδόν ασταμάτητη κι αν η κόντρα της κορυφής δεν κυμαινόταν σε τόσο ανταγωνιστικά επίπεδα, μόνο μυθικά καλολογικά στοιχεία θα χαρακτήριζαν τη φετινή πορεία του Ατρόμητου! Ο Χατζηισαϊας βρήκε το καλύτερο τάιμινγκ που μπορούσε για να σκοράρει για πρώτη φορά και οι Περιστεριώτες καταγράφουν την καλύτερη πορεία τους στα χρονικά, περνώντας από μια έδρα, στην οποία έχει σταματήσει και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, τους οποίους οι παίκτες του Κάναντι έχουν βαλθεί να κοντράρουν ως το τέλος.

Η «Κέρκυρα» αναπνέει περισσότερο από ποτέ

Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, το πρώτο από τα «ντέρμπι» που έπρεπε να κερδίσουν οι Φαίακες, ανταποκρίθηκαν. Η ήττα στη Λιβαδειά τους έφερε στο αρχικό σημείο, αλλά πλέον μπορούν να ηρεμούν ξανά και μάλιστα με μεγαλύτερη άνεση, αφού έχουν «ξεκολλήσει» επιτέλους από τη διακεκαυμένη ζώνη. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα ήταν «ο-θάνατός-σου-η-ζωή-μου» και η ομάδα του Μαντζουράκη πήρε μια από τις ελάχιστες νίκες της στη φετινή σεζόν, μα ίσως την πιο πολύτιμη!

Ο Απόλλων «κατρακυλάει» αντί να «σηκώνεται»

Όλα τα παιχνίδια είναι απαιτητικά για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και οι νίκες είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά πλέον συμπληρώθηκαν 12 αγωνιστικές μακριά τους, από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως δεν τα κατάφερε απέναντι στον Πλατανιά και στον Λεβαδειακό, όπου τουλάχιστον πήρε έναν βαθμό, έτσι η ομάδα του Παράσχου απέτυχε και κόντρα στην Κέρκυρα, της οποίας πλέον βλέπει την πλάτη. Τα δύσκολα είναι μπροστά για τον Απόλλωνα, που πλέον πρέπει να βρει τον τρόπο να βγει από τη θέση στην οποία περιήλθε, αν θέλει να πανηγυρίσει την παραμονή.

Ο Παναιτωλικός του Δέλλα είναι «άλλη» ομάδα

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους Αγρινιώτες, τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς με αήττητο στις αποσκευές και «διπλό» από αυτά που επιβεβαιώνουν μια ομάδα για τις δυνατότητές της. Ο Λεβαδειακός δεν χάνει για πρώτη φορά στο σπίτι του, για να θεωρηθεί μέγα κατόρθωμα το «τρίποντο» με το οποίο έφυγαν από τη Βοιωτία ο Δέλλας και οι παίκτες του, αλλά δεν παύει να έρχεται για να διατηρήσει το θετικό κλίμα στις τάξεις των «καναρινιών», που έχουν δώσει τα περισσότερα δύσκολα «τεστ» τους στη φετινή σεζόν και τώρα κυνηγούν με όσες δυνάμεις έχουν το «θαύμα» της πέμπτης θέσης.

Του ΠΑΣ του πάνε τα «εκτός» εσχάτως

Η νίκη στα Περιβόλια με 0-3 ήρθε άνετα κι επιβεβαίωσε τη φόρμα των Ηπειρωτών, που μετρούν τρεις νίκες στις τελευταίες 4 αγωνιστικές. Η νίκη αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας και δεδομένου ότι ως τώρα μετρούσαν συνολικά μια, δείχνει πως ο ΠΑΣ δικαιωματικά είναι στο «κόλπο» του Europa League. Αν ο Κόντε συνεχίσει δε να «πυροβολεί» σε τέτοιους ρυθμούς, τότε ο Πετράκης θα έχει το μεγαλύτερο «όπλο» στα χέρια του, αφού κανείς εκ των ανταγωνιστών του δεν έχει τέτοιο σκόρερ στις τάξεις του.

Ο Αστέρας χάνει «αέρα»

Απαξ και «πάτησε» στην 5η θέση, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δεν μπόρεσε να ξαναπιάσει υψηλά στάνταρ στην απόδοσή της και αναπόφευκτα ήρθε και η «κατρακύλα». Μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, οι Αρκάδες συμπλήρωσαν πέντε συνεχόμενους αγώνες δίχως νίκη (3 ήττες, 2 ισοπαλίες) και θυμίζουν την κάκιστη εικόνα που εμφάνιζαν στην αρχή του πρωταθλήματος. Απέχουν μόλις τρεις βαθμούς από τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», αλλά βρίσκονται σε κακή κατάσταση και είναι αουτσάιντερ αυτή τη στιγμή, μέχρι να φανεί αν μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα