Καλάμπρια: Ο επόμενος μπακ της Μίλαν

Καλάμπρια: Ο επόμενος μπακ της Μίλαν

Γιώργος Κοντογεώργης
Καλάμπρια: Ο επόμενος μπακ της Μίλαν

bet365

Το Gazzetta Match Review γράφει για τον Ντάβιντε Καλάμπρια, τον μπακ της Μίλαν που έγινε 'κανονικός' παίκτης σε μερικούς μήνες και αναγεννήθηκε με την άφιξη του Τζενάρο Γκατούζο.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ενα από τα μετρημένα θετικά που μπορούν να συμβούν σε μια ομάδα όταν δεν είναι στα καλά της, είναι να βγουν από την ακαδημία παίκτες που μπορούν να σταθούν στην πρώτη ομάδα. Υστερα από αρκετά ταλαιπωρημένα χρόνια, οι Rossoneri, μέσα σε όλα τα στραβά τους, έχουν πλέον την τύχη να καμαρώνουν τον 21χρονο πλάγιο αμυντικό, Ντάβιντε Καλάμπρια. Ο Ιταλός έφτασε τις 13 συμμετοχές στην Serie A φέτος, ξεπερνώντας όσες είχε πέρυσι στο τέλος της σεζόν και πλέον μπορεί να αισθάνεται σημαντικό μέλος της ομάδας που χτίζεται και σημαντική λύση στα χέρια του κάθε προπονητή.

Βρίσκεται κοντά στην πρώτη ομάδα από το 2014-15 όταν και έκανε ντεμπούτο με την Μίλαν. Τον Μάιο του 2015 μπήκε αλλαγή στον αγώνα με την Αταλάντα στη θέση του Ματία Ντε Σίλιο σε μια σκηνή που περιέγραφε την αλλαγή φρουράς που έμελλε να συμβεί στην οπισθοφυλακή των Rossoneri. Ο Ντε Σίλιο πήρε κάποτε το προσωνύμιο 'νέος Μαλντίνι' - από τον υπερβολικά συχνά ιερόσυλο ιταλικό Τύπο - όμως ύστερα από 6 χρόνια στα οποία δεν δικαίωσε ούτε στο ελάχιστο τον τίτλο, παραχωρήθηκε στην Γιουβέντους αντί 12 εκατ. ευρώ. Στην απόφαση αυτή έπαιξε ρόλο η παρουσία του Καλάμπρια, του επί χρόνια wonderkid, που ήταν πλέον 21.

Παρά το ταλέντο και τις δυνατότητές του, η Μίλαν δεν τον υπολόγιζε ως βασικό για φέτος αν και πωλήθηκε ο Ντε Σίλιο και ο Αμπάτε έφτασε πλέον τα 31. Από τα ταμεία βγήκαν 24 εκατ. ευρώ για τον διεθνή δεξιό μπακ της Αταλάντα, Αντρέα Κόντι, όμως όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν κάνεις σχέδια, κάποιος μπορεί να γελά. Ο Κόντι τραυματίστηκε σοβαρά στο ξεκίνημα της χρονιάς και ο Καλάμπρια πήρε προαγωγή και λεπτά συμμετοχής που ίσως υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έβρισκε. Ομως όφειλε, και όντως άρπαξε την ευκαιρία με λύσσα.

Από τις μέρες του Βιντσέντζο Μοντέλα ο Καλάμπρια έπαιρνε αγώνες, όμως ήταν όταν ο Τζενάρο Γκατούζο αφίχθη στο San Siro που ο 21χρονος πέρασε στο επόμενο επίπεδο. Οπως και όλος ο κορμός των μικρών Ιταλών των Rossoneri [Ντοναρούμα, Ρομανιόλι, Λοκατέλι, Κουτρόνε], o Καλάμπρια πήρε boost από την Grinta του Ρίνο και πραγματοποίησε εμφανίσεις που προκάλεσαν κύματα χαράς στους τιφόζι.

Πρώτα στο 1-0 με την Ιντερ στο Coppa Italia (1-0) και στη συνέχεια στη νίκη με 2-1 σε βάρος της Λάτσιο για την Serie A, ο Ιταλός έδειξε τρομερά αμυντικά και επιθετικά χαρακτηριστικά καλύπτοντας δυναμικά και τα δύο άκρα της άμυνας. Με ταχύτητα, τρομερά τάκλιν, αντοχή, ακρίβεια στις σέντρες, ο Καλάμπρια έδειξε το γιατί το club τον πίστεψε και δεν άργησε να δικαιωθεί.

Το νεαρό της ηλικίας και ο υπέρμετρος ενθουσιασμός τον έκαναν να δει δύο κίτρινες και να αποβληθεί με την Ουντινέζε - κάτι που κόστισε δύο βαθμούς στην Μίλαν - όμως επέστρεψε στο ματς της Κυριακής (18/02) με την Σαμπντόρια, κέρδισε πέναλτι και έκανε τη σέντρα από την οποία ο Τζακ Μποναβεντούρα πέτυχε το μοναδικό γκολ. Αγωνιζόμενος κυρίως στα δεξιά, ο αμυντικός που πιάνει ταχύτητα μεγαλύτερη των 30 χλμ την ώρα, έχει 11 συμμετοχές ως βασικός, δύο ως αλλαγή και τρεις ασίστ μετρώντας κάτι λιγότερο από 1.000 λεπτά στην Serie A, ενώ έχει και τρία 90λεπτά στο Europa League.

Οπως και για όλη την ομάδα, το 4-3-3 του Γκατούζο φαίνεται να δουλεύει καλύτερα και με τον ίδιο, ο οποίος χρωστά πολλά στον προπονητή του. Αν και η σεζόν έχει χαθεί από πολύ νωρίς φέτος, η αξία του Καλάμπρια και αυτά που μπορεί να προσφέρει άμεσα είναι τεράστιο κέρδος για την Μίλαν που συνεχίζει να βγάζει παίκτες για τη βοηθήσουν να επιστρέψει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα