Η Τορίνο γίνεται ξανά ομάδα

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Η Τορίνο γίνεται ξανά ομάδα

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για την βελτιωμένη Τορίνο του Βάλτερ Ματσάρι.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Εχοντας κλείσει το 2017 με άσχημα αποτελέσματα στη Serie A, με αποκλεισμό στο Coppa Italia και με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να απολύεται, η Γκρανάτα μπήκε στο 2018 γνωρίζοντας ότι έχει ένα μήνα στη διάθεση της για να ενισχυθεί και να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια. Ο πρόεδρος Ουρμπάνο Κάιρο, βέβαια, κατάφερε για ακόμη μία φορά να αφήσει με παράπονα και νεύρα τους οπαδούς και τον Τύπο επειδή ουσιαστικά δεν έκανε τίποτα στη μεταγραφικη περίοδο, ελπίζοντας ότι αρκεί η κίνηση που έκανε στις αρχές του Ιανουαρίου: Η πρόσληψη του Βάλτερ Ματσάρι.

Η άφιξη του 56χρονου τεχνικού, πάντως, δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από κανέναν. Μπορεί να είχε πετύχει την αποστολή του στην Αγγλία, διατηρώντας στην Premier League την Γουότφορντ, αλλά ο Ματσάρι έχει την φήμη του "κλαψιάρη" και του προπονητή που ψάχνει πάντα δικαιολογίες, οπότε σε μια ομάδα που έψαχνε τρόπο για να βρει από τον λαβύρινθο της και να αποκτήσει ένα μπούσουλα στον αγωνιστικό χώρο, η επιλογή δεν έμοιαζε και η πιο σωστή. Για την Τορίνο και όχι για τον ίδιο, αφού ο allenatore από την πρώτη στιγμή δήλωσε ενθουσιασμένος επειδή θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει σε μια ομάδα με κόσμο, ιστορία και σταθερή διοίκηση. Είναι αυτονόητο ότι είναι πολύ νωρίς για να βγει το οποιοδήποτε συμπέρασμα για το πώς θα πάει η θητεία του Ματσάρι στην Τόρο αλλά η αρχή είναι καλή.

Για την ακρίβεια, είναι καλύτερη από ό,τι θα περίμενε κανείς, αφού το απόγευμα του Σαββάτου η Τορίνο πήγε στο Luigi Ferraris για να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη -και εξαιρετικά δυνατή στην έδρα της- Σαμπντόρια και τελικά νιώθει και αδικημένη για το τελικό 1-1. Αδικημένη τόσο από τον εαυτό της, αφού η απόδοση της ήταν για νίκη, όσο κι από τον διαιτητή Ρόκι, ο οποίος για κάποιον περίεργο λόγο έχει δημουργήσει παράδοση στα... εγκλήματα κατά της Γκρανάτα. Οπως και να 'χει, η ισοπαλία στη Γένοβα ήταν ακόμη μία ένδειξη ότι η ομάδα βαδίζει σωστά μετά την αλλαγή προπονητή, δίνοντας την εικόνα κανονικής ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

«Είναι φανερό ότι η Τορίνο είναι πλέον πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για κάθε ματς, είναι πολύ πιο διαβασμένη για τον αντίπαλο και αρκετά καλύτερη σε σχέση με πριν ένα μήνα», έγραψε σχετικά η Tuttosport, δίνοντας τον πόντο στον Ματσάρι για το γεγονός ότι δεν επέστρεψε στη Serie A τόσο στενόμυαλος όσο ήταν πριν φύγει για Αγγλία. Ο πρώην προπονητής των Νάπολι και Ιντερ, μεταξύ άλλων, δεν είναι γνωστός μόνο για την ευκολία με την οποία βρίσκει δικαιολογίες αλλά και για το κόλλημα του με την άμυνα τριών, φτάνοντας στο σημείο να τσακώνεται κάποτε με τον Αντόνιο Κόντε για το ποιος επανέφερε στη μόδα αυτή τη διάταξη.

Στον πρώτο του μήνα ως προπονητής της Τόρο, ο 56χρονος allenatore είναι πραγματικά... άλλος allenatore. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μπαίνει πλέον στη διαδικασία να προσαρμοστεί στον αντίπαλο αν χρειαστεί, έχοντας παρουσιάσει την ομάδα με τρία διαφορετικά συστήματα στα πρώτα τέσσερα ματς! Το βασικό του, όπως είπε από την επίσημη παρουσίαση του, θα είναι το 4-3-3 αλλά στην εκτός έδρας ισοπαλία με την Σασουόλο παρέταξε την Τορίνο με 3-4-3 και το Σάββατο στη Γένοβα ήταν η σειρά του 4-3-2-1, με την απόδοση και τα αποτελέσματα να τον δικαιώνουν.

Εχοντας αποφύγει το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, να αλλάξει τα πάντα στην ομάδα από την στιγμή που ανέλαβε δηλαδή, ο Ματσάρι κράτησε ό,τι καλό είχε αφήσει ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς κι από εκεί και πέρα βάζει τις δικές του πινελιές. Η άμυνα που ήταν πάντα το αγαπημένο του κομμάτι λειτουργεί ήδη καλύτερα αφού οι Τορινέζοι έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ σε αυτά τα τέσσερα ματς και είναι και τα δύο εκτός έδρας, με το ένα μάλιστα να έρχεται από εκτέλεση φάουλ, με την Σαμπντόρια να μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό καθώς δεν μπόρεσε ουσιαστικά να γίνει ποτέ απειλητική το Σάββατο.
Η επιστροφή του Αφριγιε Ακουα στη δράση ύστερα από απουσία ενός μήνα σήμανε και την επιστροφή του στην 11άδα, με τον Ματσάρι να δείχνει τις προθέσεις του για τη συνέχεια, θέλοντας μια μεσαία γραμμή τριών δυναμικών παικτών. Οι δύο είναι οι Ακουα και Ρινκόν, ο τρίτος στο Luigi Ferraris ήταν ο Ομπι αλλά εκεί μπορεί να υπάρξει ένα θέμα, από την στιγμή που ο πρόεδρος Κάιρο δεν προχώρησε στην απόκτηση του Ντονσά, όπως ήθελε ο προπονητής. Οπως και να έχει, η Τορίνο ήδη λειτουργεί καλύτερα και ο στόχος του allenatore είναι να καταφέρει να "δέσει" τους Ιάγκο Φαλκέ και Μπαζέλι, αφού θεωρεί ότι μπορούν να κάνουν πολύ δυνατό δίδυμο πίσω από τον Μπελότι, η επιστροφή του οποίου στο 100% αναμένεται πώς και πώς.

Αυτό φάνηκε και το Σάββατο, αφού ο Ιάγκο Φαλκέ -πρώτος σκόρερ της Γκρανάτα με 9 γκολ- κινούνταν παντού στο χώρο της επίθεσης και ο Μπαζέλι εκμεταλλευόταν κάθε κενό που υπήρχε, αλλά μπροστά αυτός που έπρεπε να βάλει το γκολ ήταν ο Νιανγκ... Οχι και ό,τι καλύτερο, δηλαδή, για την Τορίνο, η οποία "καίγεται" για την άμεση επιστροφή του Μπελότι στα γκολ, αφού ο Ιανουάριος τής έδειξε ότι μπορεί και να προλαβαίνει να τη σώσει την σεζόν. Μπορεί να μην ήρθαν παίκτες, ήρθε όμως ένας προπονητής που έχει αρχίσει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, έχοντας επαναφέρει την αισιοδοξία για έξοδο στην Ευρώπη αφού το -5 από την 6η θέση δεν είναι διαφορά που δεν καλύπτεται. Ειδικά αν ο Ματσάρι καταφέρει να βρει επιτέλους την λύση στο "αίνιγμα" Λιάγιτς...

 

SERIE A Τελευταία Νέα