Χρήστος Δώνης: Το «τρενάκι» για όλες τις δουλειές!

Χρήστος Δώνης: Το «τρενάκι» για όλες τις δουλειές!

Νίκος Μαρούδας
Χρήστος Δώνης: Το «τρενάκι» για όλες τις δουλειές!

bet365

Ο Χρήστος Δώνης δικαίωσε τον Μαρίνο Ουζουνίδη για την επιλογή του να τον βάλει στην επίθεση και το Μatch Review του gazzetta.gr γράφει για την προοπτική που δίνει!

Εδώ κι αρκετό καιρό ο Παναθηναϊκός αναζητεί λύση στο εύκολο γκολ. Προσθήκη επιθετικού δεν έχει γίνει ακόμα και είναι άγνωστο το αν αυτό θα συμβεί. Έτσι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έπρεπε να βρει άμεσα λύση εκ των έσω... Με τον Μολίνς να μη βοηθάει, η μόνη λύση καθαρού επιθετικού ήταν ο Πίσπας. Ο νεαρός επιθετικός μπορεί να είναι φιλότιμος, αλλά σίγουρα του λείπουν παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Από την αρχή της σεζόν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ψάχνει τρόπο να χωρέσει στην ομάδα τον Χρήστο Δώνη. Έχει δείξει πως πιστεύει πολύ σε εκείνον, αλλά στο δημιουργικό κυρίως κομμάτι! Άρχισε να τον βάζει σαν «δεκάρι» και στα τελευταία τρία παιχνίδια τον έχουμε δει να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Το Match Review του gazzetta.gr, καταγράφει πως το... τρενάκι από χαφ, ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την Κέρκυρα ως επιθετικός!

Το εξάμηνο στον Ηρακλή έστειλε το... μήνυμα!

Ο Ουζουνίδης είχε λόγο να πιστεύει στις επιθετικές δυνατότητες του Δώνη! Η παρουσία του στον Ηρακλή στο δεύτερο εξάμηνο, είχε δώσει αρκετά θετικά στοιχεία ως προς αυτό στον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ο Δώνης, έδειξε πως έχει εύκολη την μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, κατάφερε να... συνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα τέσσερις φορές κι όλα αυτά αγωνιζόμενος ως 8άρι! Αν σε αυτά προσθέσουμε και το ένα τέρμα που σημείωσε με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο, τότε τα 5 γκολ και ο τρόπος που κινούταν στο επιθετικό 1/3 για έναν, μέχρι και φέτος, αμυντικογενή ποδοσφαιριστή έδειχναν πως μάλλον είναι ικανός να αγωνιστεί και πιο μπροστά.

Το καλοκαίρι ο Ουζουνίδης είχε στα χέρια του τον Δώνη στην προετοιμασία της ομάδας και μπορούσε να δουλέψει μαζί του. Είχε εντοπίσει εξ αρχής πως θα μπορούσε να βρει σε αυτόν μια έξτρα λύση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Για καθαρό επιθετικό, πιθανότατα να μην το είχε σκεφτεί, όμως να που τον χρειάστηκε και του βγαίνει...

Η αδυναμία του Μολίνς και η φρεσκάδα του Δώνη

Η σεζόν άρχισε με τον Παναθηναϊκό να υπολογίζει για την επίθεση τους Τσάβες, Λουσιάνο και Μολίνς. Ο πρώτος έπαιξε ελάχιστα κι αποχώρησε, ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο κι ακόμα δεν έχει επιστρέψει κι ο τρίτος αποδεικνύεται είναι πολύ αργός για να βοηθήσει τους «πράσινους».

Η αδυναμία του Σουηδού να δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι γινόταν όλο ένα και πιο φανερή παιχνίδι με παιχνίδι, με το «τριφύλλι» να... φτύνει αίμα για να σκοράρει! Ο Ουζουνίδης αναζητούσε λύση στο πρόβλημα αυτό. Ενεργοποίησε τον Πίσπα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως πίστεψε στον Δώνη!

Αρχικά τον έφερε πίσω από τον επιθετικό. Ο Έλληνας άσος ήταν θετικότατος όσες φορές βρέθηκε σε αυτή τη θέση. Έδειξε πως έχει αίσθηση του χώρου, μπορεί να παίξει γρήγορα και να «σπάσει» όποτε πρέπει σωστά την μπάλα, κάνοντας τον Ουζουνίδη να... τρίβει τα χέρια του.

Πρώτη φορά φορ στη Ξάνθη

Φαινόταν πως στο μυαλό του Έλληνα τεχνικού, ο Δώνης, είχε θέση και στην αιχμή του δόρατος κι αυτό δεν άργησε να έρθει και στο γήπεδο! Το παιχνίδι με την Ξάνθη εκτός έδρας ήταν το πρώτο που τον είδαμε σε θέση επιθετικού. Στα Πηγάδια μπήκε ως αλλαγή και λίγο έλειψε να βγάλει ασίστ, αλλά ο Χίλιεμαρκ αστόχησε. Αυτό που φάνηκε σε αυτό το ματς ήταν πως έχει και την τελική πάσα και μπορούσε να βοηθήσει βρίσκοντας συμπαίκτες του που κάνουν κίνηση και βγαίνουν ως... κρυφοί φορ.

Ακολούθησε το παιχνίδι του Κυπέλλου με την Λαμία όπου ο Παναθηναϊκός έψαχνε τρία γκολ, με τον Δώνη σε θέση επιθετικού. Μέσα σε όλες τις φάσεις από την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι, είχε και την ευκαιρία του να κάνει το 2-0, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Έδειξε όμως πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει το πρώτο του γκολ...

Άτυχος στην Λιβαδειά και... ξέσπασμα με την Κέρκυρα

Κόντρα στο Λεβαδειακό ο Δώνης ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός επιθετικός. Πήγε να πετύχει ένα πραγματικά θαυμάσιο τέρμα, αλλά η τύχη δεν ήταν και πάλι μαζί του. Είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι με το σκορ στο 0-0 και η συνέχεια γνωστή, νέα εκτός έδρας ήττα.

Σε αυτό το παιχνίδι έδειξε και πόσο... πονάει τον Παναθηναϊκό! Αρχικά μαζί με τον Κουρμπέλη έκατσε κι έδωσε εξηγήσεις για την εικόνα της ομάδας στον κόσμο, ενώ στη συνέχεια με τις δηλώσεις του φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο πόσο καλά ξέρει το βάρος της φανέλας «τριφυλλιού».

Κόντρα στην Κέρκυρα ήρθε η ώρα να... ξεσπάσει! Τόσο αυτός όσο και ο Παναθηναϊκός! Στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του «τριφυλλιού», ο Δώνης ήταν εκ των κορυφαίων. Σημείωσε το πρώτο του τέρμα, κάτι που έψαχνε πάρα πολύ, το πανηγύρισε με την ψυχή του και μας έδειξε όλα τα στοιχεία που είχε δει εδώ και καιρό ο Ουζουνίδης.

Τρομερή συνεργασία με τον Γιόχανσον στο 2-0 του Παναθηναϊκού, έπαιζε με την μία την μπάλα, την «έσπαγε» όποτε χρειαζόταν, την κράταγε όσο έπρεπε. Με λίγα λόγια έκανε όσα έπρεπε να κάνει ένας σωστός και... κανονικός επιθετικός και όλα αυτά χωρίς να είναι η φυσική του θέση αυτή! Ο Ουζουνίδης δεν σταμάτησε να τον συγχαίρει για το παιχνίδι του, αλλά και να του κάνει παρατηρήσεις όταν έπρεπε.

Ωστόσο πλέον ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να νιώθει δικαιωμένος και να ξέρει πως έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην επίθεση. Άλλωστε κουβαλά τα γονίδια του «τρένου»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα