Δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 17η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 17η αγωνιστική!

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 17η αγωνιστική της Superleague Σουρωτή.

Μονακό - Νις με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Όταν ζοριστεί η ΑΕΚ, έχει τον Λιβάια!

Όταν αποκτήθηκε, μάλλον ουδείς περίμενε πως θα είναι τόσο καθοριστικός στην πορεία της Ένωσης προς τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή. Κι όμως, ο Κροάτης δεν αποδείχθηκε μόνο ποιοτικός, αλλά και καθοριστικός! Απέναντι στον ΠΑΣ έκανε την αρχή για τους «κιτρινόμαυρους», ανοίγοντας το σκορ. Αφού οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν και πλέον δεν αρκούσε το γκολ του, έδωσε και μια ασίστ στον Αραούχο, ενδεικτική της κλάσης του! Έτσι ήρθε η νίκη για την ΑΕΚ, έτσι έφτασε και τα 6 «τεμάχια» και τις 3 ασίστ στο πρωτάθλημα, έτσι πίνουν και οι οπαδοί της ομάδας του «νερό» στο όνομά του!

Ο ΠΑΟΚ πια δεν «κολλάει» στα εύκολα

Από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα διάστημα στο οποίο «βασανίστηκε», ενώ πλέον απλώς… αυτοτιμωρείται, αφού η κριτική αγγίζει τους πάντες και δεν θα σταματήσει λογικά, αν δεν κατακτήσει τον τίτλο. Με τον καιρό πάντως ξεπεράστηκαν οι «σκόπελοι» μακριά από την Τούμπα και πλέον η ομάδα του Λουτσέσκου παίζει με άλλον «αέρα» απέναντι σε αντιπάλους όπως η Κέρκυρα. Οι Φαίακες δεν μπορούσαν να τον απειλήσουν κι ακόμη κι αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν παίζει εντυπωσιακά, δεν γίνεται να μην περνάει από έδρες τέτοιας δυναμικότητας.

Το σερί του Ολυμπιακού συνεχίζεται

Μπορεί να αλλάζει προπονητές και τρόπο παιχνιδιού, ενδεχομένως τώρα με τον Γκαρθία να πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να προσαρμοστούν σε νέα, πιο επιθετικά δεδομένα, όμως αυτό δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, που συνεχίζει ακάθεκτος και παίζοντας πλέον εδώ και καιρό ως πρωτοπόρος. Το 2-0 απέναντι στη Λαμία ήρθε εύκολα, με καλό ποδόσφαιρο, ορισμένα στοιχεία που ο Καταλανός τεχνικός θεωρεί απαραίτητα, όπως το πρέσινγκ ψηλά και συνολικά πειστική εικόνα. Το ζητούμενο βέβαια για τους «ερυθρόλευκους» είναι τα ερχόμενα ντέρμπι, όμως από μόνο του το 8Χ8 υπό συνθήκες πίεσης και συνεχών αλλαγών δεν παύει να δείχνει την ποιότητα που έχουν σε μονάδες οι Πειραιώτες.

Δεν έχει πια «κάστρο» ο Ατρόμητος

Είχε να καμαρώνει για το πολλάκις απαραβίαστο της εστίας του, τα εντυπωσιακά «διπλά» και το θάρρος με το οποίο κοίταζε στα «μάτια» τους «μεγάλους» στην κορυφή! Κάποια στιγμή, νομοτελειακά, θα ερχόταν και μια… νορμάλ ήττα κι έμελλε αυτό να συμβεί απέναντι στον Παναιτωλικό. Πλέον, μετά από τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες, ο Ατρόμητος δεν είναι αήττητος στο Περιστέρι, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν έχει τον τρόπο να επανέλθει στις υψηλές «πτήσεις». Κόντρα στους Αγρινιώτες πάντως τα βρήκαν δύσκολα, ενώ χάνοντας και πέναλντι έφυγαν μετά από καιρό απογοητευμένοι από το γήπεδο.

Μόνο καλύτερα μπορεί ο Παναθηναϊκός από αυτό που παίζει

Το 3-0 από τον Λεβαδειακό θα μπορούσε να συμβεί, υπό άλλες συνθήκες, μόνο αν κάποιος θεωρούσε πως είναι «μαγική εικόνα». Κι όμως, αντικατόπτριζε ακριβώς όσα έκαναν οι παίκτες των δυο ομάδων στο γήπεδο! Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να «μακιγιάρει» τις εντυπώσεις με το τελικό 3-2, όμως η εικόνα των «πράσινων» ήταν θλιβερή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, για τρίτη φορά φέτος σε τέτοιο βαθμό, μετά την Τούμπα, τη Λαμία και γενικά, σε μικρότερο βαθμό, στη συντριπτική πλειοψηφία των εκτός έδρας αγώνων.

Ο Γέντρισεκ είναι παίκτης… Ευρώπης!

Οκτώ γκολ εκ των 17 στο σύνολο συνιστούν επίδοση παίκτη-βαρόμετρου. Ο Έρικ Γέντρισεκ αναδεικνύεται σε «λίρα εκατό» για την Ξάνθη και το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι, όντας καθοριστικός! Κόντρα στον Πλατανιά σκόραρε δυο φορές και «καθάρισε» τον αγώνα, έστω κι αν οι Κρητικοί αντέδρασαν προς το τέλος και είναι ο βασικότερος λόγος που οι Ακρίτες βρίσκονται στην 7η θέση, με μόλις δυο βαθμούς λιγότερους από τον 5ο Πανιώνιο. Αν συνεχίσει έτσι θεωρείται δεδομένο πως η Ξάνθη θα διεκδικήσει μέχρι τέλους ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και αν αυτό συμβεί, θα οφείλεται κυρίως στα κατορθώματα του Σλοβάκου, που τελειώνει φάσεις, καλύπτει χώρους και απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στη Superleague Σουρωτή!

Άργησε, αλλά «ξύπνησε» ο Παναιτωλικός!

Μέχρι την Κυριακή τα «καναρίνια» είχαν περάσει μόνο από τα Χανιά, αλλά φέτος τον Πλατανιά τον έχουν νικήσει σχεδόν όλοι. Το «διπλό» στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο ήταν πραγματικά σπουδαίο, από αυτά που ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες που διαμορφώθηκαν για την πορεία των Αγρινιωτών στο φετινό πρωτάθλημα! Ο Τραϊανός Δέλλας έκανε νικηφόρο ντεμπούτο και μπορεί να πίστωσε τη νίκη στον Μάκη Χάβο, όμως πλέον καλείται να τα καταφέρει καλύτερα από τον προκάτοχό του, έχοντας ένα καλό ρόστερ, που πάντως ως τώρα δεν διέγραφε ικανοποιητική πορεία.

Στη Βοιωτία ο Λεβαδειακός «πετάει»!

Δεν του… φαίνεται, αλλά στην έδρα του ο σύλλογος της Βοιωτίας τα καταφέρνει εξαιρετικά, με τέσσερις πλέον νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μόλις μια ήττα! Κόντρα στον Παναθηναϊκό οι παίκτες του Ανιγκό έκαναν σχεδόν τα πάντα σωστά και πήραν μια ιστορική νίκη, που άγγιξε τα όρια του θριάμβου! Καλύτερες εντός έδρας επιδόσεις από τον Λεβαδειακό έχει μόνο το Big-4 και ο Αστέρας Τρίπολης και αυτό δείχνει τον δρόμο που πρέπει να διαβεί για να μην κινδυνεύσει στην πορεία του πρωταθλήματος.

Αστέρας έτοιμος για… εκτόξευση!

Είναι αήττητος από την 9η αγωνιστική και την επίσκεψη στην Τούμπα! Πλέον μετράει 8 αγώνες αήττητος (6 νίκες, 2 ισοπαλίες) και κοιτάζει προς την Ευρώπη. Το θέμα όμως δεν είναι (μόνο) αυτό, αλλά η εικόνα των Αρκάδων στο γήπεδο, με τους παίκτες του Παντελίδη να εμφανίζουν μια από τις πιο δουλεμένες εικόνες στο γήπεδο. Λείπει μια μεγάλη νίκη, που θα τραβήξει ακόμα περισσότερο τα βλέμματα στην Τρίπολη. Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στον δεύτερο γύρο προσφέρονται για να πιστοποιηθεί η συνεχής πρόοδος της ομάδας.

Τα «χαλάει» προς το τέλος ο Απόλλων

Απέναντι στον Πανιώνιο, για άλλο ένα παιχνίδι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν στις ράγες για τη νίκη, πριν «στραβώσει» κάτι στο τέλος. Το αυτογκόλ του Τσόβιτς στο 78’, μετά το γκολ του Ντέλετιτς στη Λάρισα (86’), του Πίτι από τη Λαμία (92’) και του Γιακουμάκη στη Λιβαδειά (93’) του έχουν στερήσει πολλούς βαθμούς, λίγο πριν το τέλος των αγώνων που θα μπορούσαν να του έχουν διασφαλίσει περισσότερη ηρεμία στη φετινή σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα