Μπρινιόλα: Ο 18χρονος που έλυσε τα μάγια στην Μπενεβέντο

Γιώργος Κοντογεώργης
Μπρινιόλα: Ο 18χρονος που έλυσε τα μάγια στην Μπενεβέντο

bet365

Το Gazzetta Match Review γράφει για τον Ενρίκο Μπρινιόλα, τον 18χρονο επιθετικό που έχει ταυτιστεί με το comeback της Μπενεβέντο.

Η εικόνα μιλά από μόνη της. Τα γκολ του Μάσιμο Κόντα γύρισαν σε 2-1 το ματς με την Σαμπντόρια, όμως στο 91' ο πιτσιρικάς σφράγισε τη δεύτερη σερί νίκη των Stregoni στην Serie A. Και δεύτερη σκέτο στη μικρή ιστορία τους στην κατηγορία. Η ομάδα από την Καμπάνια ολοκλήρωσε το καλοκαίρι το παραμύθι με την μαγική άνοδο και στα μέσα της σεζόν έγινε ξανά θέμα όταν έσπασε το χειρότερο ξεκίνημα ομάδας στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Είναι απόλυτα λογικό να θεώρησε και να θεωρεί κάποιος τελειωμένη την Μπενεβέντο, όμως με έναν γύρο να απομένει, οι 8 βαθμοί διαφορά από την παραμονή πλέον μοιάζουν να μην είναι τίποτα. Τα ματς που η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι πήρε βαθμούς, είχαν ένα κοινό στοιχείο. Την παρουσία του Ενρίκο Μπρινιόλα.

Allievi στην Ιταλία λέγεται η τρίτη ομάδα των club, ενώ η Primavera είναι η αμέσως πιο κάτω από την πρώτη. Ο Μπρινιόλα έκανε αυτή τη διαδρομή μέσα σε μόλις τρεις μήνες και ντεμπούτο με την Μπενεβέντο σε αγώνα κόντρα στην Λατίνα. Από πολύ μικρός ξεχώρισε από τα παιδιά της ηλικίας του και αυτό του χάρισε δανεισμό στην Primavera της Ρόμα, όπου ο προπονητής, Μπρούνο Κόντι, τρελάθηκε μαζί του. Ο legend του συλλόγου ήθελε να επαναδιαπραγματευτεί και να τον κρατήσει μετά το τέλος του δανεισμού του το 2015-16, όμως δεν τα κατάφερε και αφού ο πιτσιρικάς έπαιξε πρώτα στην Serie B, στις 3 Δεκεμβρίου του 2017 έκανε ντεμπούτο στο Ciro Vigorito κόντρα στην Μίλαν, ομάδα που υποστήριζε από μικρός.

Ο τεχνικός των Stregoni, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, έπιασε από νωρίς το ταλέντο του και δεν άργησε να τον εμπιστευτεί. «Μου είπε να μπω και να απολαύσω το παιχνίδι. Πιστεύω το έκανα και είμαι ενθουσιασμένος με αυτή την ισοπαλία. Είμαι ευτυχισμένος, είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα, ήταν όνειρο η Serie A και το πέτυχα» είπε ύστερα από εκείνο το απίστευτο 2-2 ο Μπρινιόλα, ο οποίος έζησε διπλή χαρά γιατί όχι μόνο έκανε ντεμπούτο αλλά επειδή το έκανε και κόντρα στην αγαπημένη του ομάδα, τους Rossoneri.

Ο 18χρονος είναι κυριολεκτικά αυτό που λέμε γέννημα θρέμμα της περιοχής, οπότε τα όσα ζει έχουν διπλή σημασία. Μετά την ευτυχία που ένιωσε κόντρα στην Μίλαν, σειρά είχαν οι νίκες με Κιέβο και Σαμπντόρια, που δίνουν ρεαλιστικές ελπίδες για κάτι που πριν μερικές εβδομάδες φάνταζε ως ασύλληπτο θαύμα. Στον αγώνα με την Κιέβο, ο star-player, Αμάτο Τσιτσιρέτι, τραυματίστηκε στο ζέσταμα και έτσι ο Μπρινιόλα πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά. Και για πρώτη φορά η ομάδα του πήρε νίκη.

Στο επόμενο ματς, με αντίπαλο την Σαμπ, ο κράτησε τη θέση του, έδωσε ασίστ στον Κόντα και σκόραρε ο ίδιος δίνοντας κάτι που μοιάζει με φιλί της ζωής για τους Stregoni. Τρεις συμμετοχές, επτά βαθμοί για την Μπενεβέντο, ο οποίος βρήκε τον δικό της μικρό μάγο, ο οποίος κάθε φορά που παίζει κάτι μπαίνει στο σακούλι...

Η μαγική άνοδος της Μπενεβέντο
Οι Μάγισσες και το στοιχειωμένο ρεκόρ της Γιουνάιτεντ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα