Μαχρέζ και Πιέλ κάνουν την Λέστερ... ξανά ομάδα!

Μαχρέζ και Πιέλ κάνουν την Λέστερ... ξανά ομάδα!

bet365

H Λέστερ άλλαξε προπονητή, η διοίκηση δέχθηκε κριτική, αλλά ο Κλοντ Πιέλ αποδεικνύεται λίρα εκατό! Ο Μαχρέζ κάνει το έργο του Γάλλου ευκολότερο και οι Αλεπούδες... ονειρεύονται Ευρώπη!

O Αγιόθε Πέρεθ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, το Σεντ Τζέιμς Παρκ παγώνει, εκτός από τις φωνές κάποιων εκατοντάδων οπαδών της Λέστερ! Ταξίδεψαν περισσότερα από 300 χλμ για να δουν από κοντά την τρίτη διαδοχική νίκη της ομάδας τους, αλλά και το ρεκόρ του Κλοντ Πιέλ! Ναι, πρώτη φορά στην Premier League, ο Γάλλος τεχνικός σημείωσε τρεις σερί επιτυχίες και το πανηγύρισε έξαλλα! Στον ουρανό του Νιούκαστλ εμφανίστηκαν ξανά φαντάσματα, σαν εκείνα της προπέρσινης περιόδου... Οι φίλοι της ομάδας αναγνωρίζουν τη μυρωδιά και τον ήχο του αέρα, είναι σαν περπατούν ξανά σε επικίνδυνα μονοπάτια. Στο Λέστερ όμως αναπνέουν ελεύθερα, δεν κάνουν όνειρα σαν αυτά του 2015, όταν έγραφαν το μοναδικό τους «παραμύθι», αλλά αισθάνονται ξανά πως μπορούν να μπουν στο κλαμπ των ισχυρών. Κι όμως, στα μέσα Οκτώβρη η ομάδα φλέρταρε με τον υποβιβασμό, η Λέστερ δεν μπορούσε να ρολάρει, οι παίκτες παρουσιάζονταν χωρίς ρόλους και η αβεβαιότητα μεγάλωνε.

mahrez.jpg

Οταν η... μπάλα έκαιγε, βγήκε μπροστά ο ιδιοκτήτης Βισάι Στριβανταναμπράβχα. Γι ακόμα μια φορά έδειξε την απροθυμία του να στηρίξει έναν πιστό στρατιώτη του συλλόγου, ήταν σαφές πως φοβήθηκε πως ο Σέξπιρ μπορεί να τους οδηγήσει σε παρόμοια επικίνδυνη περσινή κατάσταση. Κάποιοι τόνισαν πως ήταν απόφαση σοκ... Λάθος, δεδομένης της ιστορίας τους και της αντιμετώπισης του Ρανιέρι... Ο Γκάρι Λίνεκερ εξήγησε με δυο μηνύματα στο twitter την κατάσταση, όπως ακριβώς είναι «Απολύθηκε ο Κρεγκ Σέξπιρ από την Λέστερ. Φέρτε πίσω τον Κλαούντιο. Ήταν πάντα ένα θαύμα, αλλά είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κέρδισε το πρωτάθλημα με την Λέστερ, δεδομένης της ανυποληψίας εκείνων που διαχειρίζονται τον σύλλογο».

Οι Ταϊλανδοί πάνε κόντρα στο συναίσθημα κι αυτός του βγαίνει σε... καλό! Οταν απέλυσαν τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου η κατακραυγή ήταν τεράστια, κι όμως δικαιώθηκαν. Ο Σέξπιρ έκανε ρεκόρ κι έσωσε την Λέστερ από υποβιβασμό. Οταν ο τελευταίος απολύθηκε, τον διαδέχθηκε ο Κλοντ Πιέλ και ο Γάλλος έχει 14 βαθμούς σε επτά ματς! Η Λέστερ, βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη (δυο νίκες σε εννέα ματς) και μπήκε στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τι άλλαξε εκτός από την ψυχολογία;

gray.jpg

Ο Μαχρέζ μοιάζει απελευθερωμένος! Την χρονιά του τίτλου ο Μαχρέζ είχε ποσοστό στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις που άγγιζε το 80%, έκλεισε την περσινή σεζόν με 70% και το ποσοστό έπεφτε περισσότερο. Το τελευταίο δίμηνο όλα αλλάζουν! Ο τρόπος παιχνιδιού της Λέστερ δεν είναι μονοδιάστατος, βρήκε το ρυθμό του και αναδύθηκε! Ο Αλγερινός δεν αισθάνεται απομονωμένος, η τακτική της ομάδας τον βοήθησε να απεγκλωβιστεί, ενώ κανείς δε λησμονεί πως πλησιάζει το μεταγραφικό παζάρι και ο ίδιος... καίγεται για ένα μεγαλύτερο βήμα! Ο Μαχρέζ έχει ήδη τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ, όταν πέρσι σε 36 ματς είχε έξι τέρματα και τρεις ασίστ. Ο Πιέλ ξέρει ακριβώς πως να διαχειριστεί τον σταρ της ομάδας, ενώ δεν διστάζει να τον αντικαταστήσει όταν βλέπει πως υπάρχει πρόβλημα. Ο Γάλλος είναι το απόλυτο αφεντικό στα αποδυτήρια του King Power και ίσως αυτή η πειθαρχία να ήταν και κάτι που χρειάζονταν οι Αλεπούδες.

Ο Ντεμαράι Γκρέι δεν πήρε ευκαιρίες από τον Ρανιέρι, ούτε από τον Σέξπιρ! Αντίθετα, με τον Πιέλ έχει αγωνιστεί σε έξι από τα επτά ματς ως βασικός! Η γκολάρα του με τη Νιούκαστλ ήταν η απόδειξη πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Τέσσερα γκολ, μια ασίστ και η ψυχολογία του στα ύψη! Ο Γάλλος μπορεί να μην κατάφερε πέρσι να τον αποκτήσει όταν βρισκόταν στον πάγκο της Σαουθάμπτον, τώρα όμως έχει την ευκαιρία να τον καθοδηγήσει. Ο 21χρονος μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, κάτι που διευκολύνει τον έμπειρο κόουτς να του δίνει ευκαιρίες! Ο ενθουσιασμός, η ταχύτητα και η δύναμη του μικρού προσθέτουν ένα σημαντικό κομμάτι στο τέλειο παζλ που προσπαθεί να φτιάξει ο νέος προπονητής!

Στα λόγια του Ντιντί ίσως να κρύβεται ακόμα ένας λόγος για την εκτόξευση των Αλεπούδων «Τeam spirit. Μπορεί αυτό το διάστημα να μην έχουμε κάνει συνεχόμενα μεγάλα ματς, αλλά ο κάθε παίκτης είναι επικεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Υπάρχει πάθος σε κάθε λεπτό του ματς». Το ομαδικό πνεύμα που έχασε η ομάδα στα 2/2 της σεζόν, αλλά και φέτος στο ξεκίνημα.

Η Λέστερ με τον Πιέλ είναι άλλη ομάδα επιθετικά! Ο Γάλλος με το που βρέθηκε στο Κing Power ήταν αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση, πως να διαχειριστεί μια ομάδα με τόσους επιθετικούς! Βήμα- βήμα κατάφερε να βάλει στο παιχνίδι ακόμα και τον... ξεχασμένο Οκαζάκι, παίρνει τα πάντα από τον Βάρντι, ενώ δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τον Σλιμάνι να αποχωρήσει. Επίθεση παίζει και η... άμυνα. Τσίλγουελ και Σίμπσον έμαθαν να συμμετέχουν στο σύστημα του Γάλλου, κάτι που φάνηκε περίτρανα και στο ματς με τη Νιούκαστλ. Η Λέστερ δουλεύει επιθετικά, τα συστήματα περισσότερα και ο τρόπος ανάπτυξης ιδανικότερος. Οταν η Λέστερ έχει την ευκαιρία αντεπίθεσης, θα συμμετέχουν αρκετοί παίκτες και η ταχύτητα που ζητά ο Πιέλ κάνει την ομάδα πιο επικίνδυνη. Από την έλευσή του κι έπειτα οι Αλεπούδες δημιουργούν περισσότερες φάσεις, σκοράρουν περισσότερο και κάπου εκεί ο Γάλλος βλέπει πως η παρουσία τόσων επιθετικών ίσως να μην είναι πρόβλημα... Η Λέστερ κάνει την αντεπίθεσή της και ονειρεύεται Ευρώπη!

Ньюкасл 2-3 Лестер. Обзор матча от Серёжа Стратий на Rutube.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα