Φιόρι Ντουρμισάι: Το νέο διαμάντι του Πανιωνίου

Θοδωρής Βασίλης
Φιόρι Ντουρμισάι: Το νέο διαμάντι του Πανιωνίου

bet365

Ο Πανιώνιος μετά από 16 ολόκληρα χρόνια έφυγε από την Λεωφόρο με τη νίκη και αυτό το οφείλει στον Φιόρι Ντουρμισάι. Το Match Review του Gazzetta γράφει για το νέο σπλάχνο του Ιστορικού που έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Νεοσμυρνιωτών!

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση στη Novibet (21+)!

Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν μια απλή ημέρα για τον Ντουρμισάι. Ο 21χρονος φορ προερχόμενος από τον πάγκο ήταν αυτός που με το δικό του γκολ στο 72' χάρισε τη νίκη στον Πανιώνιο γράφοντας το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ιστορικού. Και πως να μην το γράψει, αφού αυτή ήταν μόλις η τρίτη νίκη των Νεοσμυρνιωτών στην Λεωφόρο με την προηγούμενη να καταγράφεται το μακρινό 2001.

Αν μια ομάδα είναι συνώνυμη με τις Ακαδημίες και την διαδικασία παραγωγής ταλέντων, αυτή είναι ο Πανιώνιος. Ένας σύλλογος που κάθε χρόνο παρά τις αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες καταφέρνει να κάνει το δικό του παιδομάζωμα. Κάπως έτσι ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του συλλόγου Γιάννης Παυλόπουλος μαζί με τον τότε προπονητή των Δημήτρη Κουζινό βρίσκονται στην Ρόδο όπου τις εντυπώσεις κλέβει ένα 13χρονο αγόρι ονόματι Φιόρι Ντουρμισάι.

Ο γεννημένος στην Αλβανία το Νοέμβριο του 1996 φορώντας την φανέλα της Ρόδου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στα δοκιμαστικά που γίνονται στο σμαραγδένιο νησί. Η ιδιαιτερότητα όμως είναι ότι κλέβει τις εντυπώσεις ως αμυντικό χαφ! Γρήγορα οι άνθρωποι του Πανιωνίου σημειώνουν το όνομα του στην λίστα και αμέσως ξεκινάνε τις διαδικασίες για να τον φέρουν στην Αθήνα. Ερχόμενος στον Πανιώνιο ενσωματώνεται άμεσα στις μικρές ομάδες του Ιστορικού.

Στον Πανιώνιο καταλαβαίνουν ότι στα χέρια τους έχουν ένα ακατέργαστο διαμάντι ο οποίος όμως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει δοκιμάζεται στην επίθεση. Ο Φιόρι αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά και το γεγονός ότι ο Πανιώνιος στρέφεται ξανά στα παιδιά του μετά την εποχή Τσακίρη, αναγκάζουν τον Δημήτρη Τερεζόπουλο να τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα και την σεζόν 2014-15 παίρνει το βάπτισμα του πυρός με δύο εμφανίσεις στην Super League αλλά και μια εμφάνιση στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο ανταγωνισμός όμως είναι σκληρός ενώ και ο Πανιώνιος παίζει την επιβίωσή του στην μεγάλη κατηγορία. Έτσι, αποφασίζεται ο Φιόρι να δανειστεί στην Καλλιθέα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Σε 20 συμμετοχές πετυχαίνει έξι γκολ και στη Νέα Σμύρνη τρίβουν τα χέρια τους.

Το καλοκαίρι του 2015 κάνει προετοιμασία αλλά ξανά δεν υπάρχει χώρος για τον ίδιο και ακολουθεί ξανά η γνωστή διαδρομή στην Καλλιθέα και στο «Ελ Πάσο». Οι συμμετοχές του και τα γκολ του μπορεί να είναι λιγότερα (12 εμφανίσεις κι 1 γκολ), αλλά είναι αρκετές αφού αυτό που έψαχνε τον αγωνιστικό ρυθμό τον είχε.

Το καλοκαίρι του 2016 οι ευκαιρίες του στην Πλατεία περιορίζονται αφού εκτός από τον Ανσαριφάρντ στην επιθετική γραμμή προστίθεται και ο Ν' Γκονγκ. Έτσι, η Λαμία που ψάχνει για έναν φορ να την βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο καταθέτει πρόταση για τον δανεισμό του. Με τα οκτώ γκολ συμβάλει τα μέγιστα στην άνοδο αν και το όνομά του γίνεται θέμα πρώτο θέμα για όχι αγωνιστικό λόγο. Ο Άρης όπως και οι άλλες ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον για την άνοδο καταθέτουν ένσταση για αντικανονική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League.

Και αυτό γιατί έχοντας αγωνιστεί στην εθνική ομάδα των Ελπίδων της Αλβανίας οι αντίπαλες ομάδες υποστήριζαν ότι κακώς αγωνιζόταν ως Έλληνας και ζητούσαν την τιμωρία της Λαμίας με την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να ξεκαθαρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής έχει ελληνική ιθαγένεια και ελληνική ταυτότητα κάτι που σήμαινε ότι η συμμετοχή του ήταν καθόλα νόμιμη.

Μετά από τρεις δανεισμούς και με τα οικονομικά να μην επιτρέπουν μεγάλα ανοίγματα στον Πανιώνιο αποφασίζουν πως ήρθε η ώρα να δούνε επιτέλους τον Ντούρμι, να του δώσουν την πολυπόθητη ευκαιρία.

Με τον Γεσίλ ευπαθή στους τραυματισμούς ο Φιόρι πλέον ήξερε ότι η ευκαιρία ήταν μπροστά του και το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να μην την πετάξει στα σκουπίδια. Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα και γκολ-χρυσάφι μέσα στην Κέρκυρα.

Ακολουθεί το γκολ επί του Ολυμπιακού και ας συνδυάστηκε με ήττα. Ο ίδιος είχε βροντοφωνάξει παρών αναγκάζοντας ακόμα και τα ιταλικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα το tuttomercatoweb στην στήλη του για τα ταλέντα τον αποθεώνει συγκρίνοντάς τον με τον Γιώργο Σαμαρά «...θυμίζοντας τις κινήσεις του Σαμαρά, ο Έλληνας επιθετικός με αλβανική καταγωγή, αποτελεί μια σημαντική προοπτική για το μέλλον. Αγωνίζεται στην SuperLeague με τον Πανιώνιο και ο 21χρονος είναι μια σημαντική μονάδα για την Ελλάδα. Διεθνής με την Under 21 της Αλβανίας δεν αποκλείεται να αλλάξει εθνική εφόσον η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον καλέσει».

Και μπορεί ακόμα να έχει πολύ δρόμο μέχρι να φτάσει στο επίπεδο του Σαμαρά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει βάλει τις βάσεις όχι μόνο να καθιερωθεί στον Πανιώνιο αλλά και να γίνει ο επόμενος που θα γεμίσει τα ταμεία του συλλόγου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα