Ο Τζάστιν Κλάιφερτ στα χνάρια του Πάτρικ!

Ο Τζάστιν Κλάιφερτ στα χνάρια του Πάτρικ!

bet365

Το χατ τρικ του Τζάστιν Κλάιφερτ έκανε τον γύρο της Ευρώπης και ο Πάτρικ βλέπει τον 18χρονο γιο του να ακολουθεί τα χνάρια του. Ενα απίθανο story για ένα μεγάλο ταλέντο!

Τσέλσι-Σουόνσι Όλη η μαγεία της Πρέμιερ Λιγκ στη bwin (21+)

Πέτυχε τον πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα σε ηλικία 17 ετών και οι Ολλανδοί ήταν ενθουσιασμένοι με το τελευταίο τους ταλέντο. Θα μπορούσε να φτάσει μέχρι εκεί που έφτασε ο πατέρας του; Το απόγευμα της Κυριακής ο Τζάστιν Κλάιφερτ πέτυχε ένα απίθανο χατ τρικ κόντρα στη Ρόντα και το όνομά του έγινε... hot μέσα σε λίγες ώρες! Ο μικρός Κλάιφερτ δεν φοβάται τις προκλήσεις. Το αντίθετο: σε αυτές βρίσκει κίνητρο. Πέρυσι, όταν ήταν με την U17 της Ολλανδίας είχε πει: «μου αρέσει όταν με συγκρίνουν με τον πατέρα μου. Έκανε μεγάλη καριέρα και ελπίζω να κάνω το ίδιο και εγώ. Όλοι περιμένουν μεγάλα πράγματα από μένα, όμως δεν νιώθω πίεση. Απλά μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο».

Ο Τζάστιν έχει διαφορετικό στυλ από εκείνο του πατέρα του. Δεν είναι κλασικό 9άρι. Αν ήταν στην ίδια εποχή, πιθανότατα θα έπαιζαν μαζί. Είναι πιο γρήγορος και αρκετά πιο κοντός. Το να σκοράρει δεν είναι η πρώτη του δουλειά. Το πρώτο του γκολ στο ματς με την Εξέλσιορ ήταν σημαδιακό, καθώς ήρθε ακριβώς 10 χρόνια μετά το τελευταίο γκολ του πατέρα του στο πρωτάθλημα (18/03/2007) με τον Άγιαξ. Ανάμεσα στους παίκτες που θα κυριαρχήσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έως το 2020 ο Κλάιφερτ είναι η νέα... άφιξη. Είναι πέντε μήνες πιο μικρός από τον Κίλιαν Εμπαπέ, δέκα μήνες πιο νέος από τον Κρίστιαν Πούλισιτς και 18 μήνες πιο νέος από τον Μάρκους Ράσφορντ.

Ο Κλάιφερτ είναι τόσος νέος που δεν θυμάται καν το πότε ο πατέρας του ήταν ένας από τους πιο δυνατούς στην Ευρώπη με Άγιαξ, Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ολλανδίας. Πως θα μπορούσε; Ο Τζάστιν είχε γεννηθεί τον Μαϊο του 1999, μεγαλώνοντας στο Άμστερνταμ, όταν ο Πάτρικ ήταν εκτός Ολλανδίας με Μπαρτσελόνα και Νιουκάστλ. «Ήμουν τόσο νέος», θα πει ο Τζάστιν όταν τον ρωτούν για τον πατέρα του. Δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα όπως λέει καθώς ήταν πολύ μικρός. Ο Τζάστιν είχε δει μόνο τις δύο τελευταίες χρονιές του Πάτρικ που είχε να ξεπεράσει τραυματισμούς πριν σταματήσει στα 31 του το 2008. Θυμάται να τον έχει δει σε Λιλ και Αϊντχόφεν.

Ο υπόλοιπος κόσμος βλέπει μέχρι και σήμερα τον Κλάιφερτ ως έναν εμβληματικό φορ. Ο γιος του δεν τον θυμάται έτσι. «Είναι απλώς ο πατέρας μου. Είναι πολύ διαφορετικό. Έξω από την πόρτα είναι πολύ διάσημος. Στο σπίτι είναι απλώς ο μπαμπάς μου», σχολιάζει. Ο Τζάστιν λέει ακόμα πως οι πιο μεγάλες αρετές του είναι πως είναι γρήγορος και ευέλικτος και όχι τόσο δυνατός. Το πρότυπό του είναι ο Ροναλντίνιο, συμπαίκτης του πατέρα του που έχει δει όλα του τα κόλπα. Μετά από αυτόν ο Ρονάλντο, τον οποίο αποθεώνει για την ταχύτητά του, την εκτελεστική του δεινότητα, αλλά και την τεχνική του με τη μπάλα »"Ζει από το ποδόσφαιρο και είναι εξαιρετικός. Σούπερ επαγγελματίας και πάντα γυμνασμένος και σε φόρμα. Σκοράρει κάθε εβδομάδα. Και εγώ θα ήθελα να τα πάω τόσο καλά», υπογραμμίζει.

Ο θρύλος του Άγιαξ, Πάτρικ Σβάρτ, που έχει τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα του Αίαντα είπε: «Ο Κλάιφερτ κάνει καλή πρόοδο. Θα πρέπει να παίρνει την μπάλα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Έχει ταχύτητα και κουράγιο και ξέρει να πασάρει. Θα πρέπει να βελτιώσει κάποιους τομείς του παιχνιδιού του, όμως είναι ακόμα τόσο νέος». Πέρσι έβαλε τη σφραγίδα του κι έδειξε πως αξίζει να του δοθεί η ευκαιρία, φέτος κάνει το μεγάλο βήμα. Εχει ήδη 9 συμμετοχές με τον Αίαντα στο πρωτάθλημα, πέτυχε χατ τρικ και μπήκε για τα καλά στο μάτι των μεγάλων! «Η Μπαρτσελόνα, όμως, είναι το όνειρό μου. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, θέλω να βρεθώ εκεί. Θα ήθελα να παίξω και στην Αγγλία. Μου αρέσει πολύ η Premier League». Το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα