Το Νησί στα πόδια της Σέλτικ!

Το Νησί στα πόδια της Σέλτικ!

bet365

Στιγμές δόξας, υπερηφάνειας κι ένα ρεκόρ που προκαλεί σοκ στο Νησί! Η Σέλτικ είναι 63 ματς αήττητη, έχει σκοράρει 183 γκολ και συνεχίζει ακάθεκτη!
Έναν μήνα πριν αναλάβει ο Ρότζερς την ομάδα ένα πανό είχε υψωθεί στο Σέλτικ Παρκ: «'Άδειες φανέλες, άδειες καρδιές, άδεια όνειρα και άδειες εξέδρες». Οι οπαδοί ένιωθαν προδομένοι μετά την ήττα από τους Ρέιντζερς στον ημιτελικό του Κυπέλλου και την διετή απουσία της ομάδας από το Chapions League. Διψούσαν για καλό ποδόσφαιρο και δυνατές στιγμές του παρελθόντος.
Ο Ρότζερς δέχθηκε συμβουλή από τους φίλους να απορρίψει την προσφορά τον Μάιο του 2016. Τον είχαν ενημερώσει ότι δεν υπήρχαν αρκετά έσοδα ή κεφάλαια και ότι η ποιότητα του συλλόγου δεν θα ήταν ανάλογη. Θα μπορούσε να περιμένει για την επόμενη προσφορά από την Premier League. Είχε ήδη τρεις τέτοιες απ' όταν έφυγε από την Λίβερπουλ τον Οκτώβριο του 2015.
Όμως ο Βορειοιρλανδός είχε άλλη οπτική, αισθάνθηκε δέος για την πρόταση μια τόσο μεγάλης ομάδας και φυσικά στο μυαλό ήρθαν στιγμές του παρελθόντος. Είχε μεγαλώσει υποστηρίζοντας τη Σέλτικ. Ήξερε για τους μεγάλους όπως οι Τζίμι Τζόνστοουν και Ντάνι ΜακΓκρέιν. Έπαιρνε το καραβάκι για να κάνει ένα ταξίδι 13 ωρών για το Celtic Park.
Το απόγευμα του Σαββάτου η Σέλτικ έσπασε ένα απίθανο ρεκόρ 100 ετών (Απο το 1915 μέχρι το 1917 οι "καθολικοί" είχαν 62 ματς χωρίς ήττα) φτάνοντας το αήττητό της εντός των συνόρων στα 63 ματς. Το έκανε με μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά 4-0 τη Σεντ Τζόνστοουν στο "McDiarmid Park" . «Είπα ευχαριστώ στους παίκτες γιατί για όλους είναι πραγματικά μία ξεχωριστή ημέρα. Στον σύγχρονο αθλητισμό και το μοντέρνο ποδόσφαιρο όλα μετράνε».
Ο Ρότζερς οδήγησε την ομάδα σε 44 νίκες και 7 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα της Σκωτίας, σε 5 νίκες στο Κύπελλο και 7 στο League Cup. Έχει ανταποκριθεί η ομάδα σε κάθε πρόκληση και ο κόουτς έχει φέρει νέο... αίμα. Περιπτώσεις όπως οι Μούσα Ντεμπελέ, Σκοτ Σινκλέρ έχουν προσελκύσει τα βλέμματα μεγάλων ομάδων, ενώ έχει εμπνεύσει τους παίκτες δίνοντάς τους άλλες προοπτικές και προσδοκίες! Μπορεί στο Champions League να μην κατάφερε να προκριθεί, αλλά συγκέντρωσε τα αποθεωτικά σχόλια του Χάινκες «Ηταν μια τεράστια πρόκληση για μας. Παίξαμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, σε ένα απίθανο γήπεδο και μας δυσκόλεψε αρκετά. Η Σέλτικ είχε μια σούπερ υποστήριξη, αλλά ήταν και πολύ δυνατή. Ηταν δύσκολο για μας...».

«Είναι μία περήφανη μέρα για όλους στην Σέλτικ», σχολίασε ο Ρότζερς που έχει κερδίσει ήδη τρία τρόπαια σε αυτούς τους 18 μήνες. Η Σεντ Τζόνστον ήταν η τελευταία ομάδα στην Σκωτία που νίκησε την Σέλτικ στις 11 Μαϊου 2016 στο τελευταίο διάστημα του Ρόνι Ντέιλα. Η Σέλτικ έχει ακόμα δρόμο όμως για τα 104 ματς του ρεκόρ της Στεάουα Βουκουρεστίου, ένα ρεκόρ από την δεκαετία του '80. Για την ιστορία, υπάρχει και η επίδοση του σερί 88 αγώνων από την Λίνκολν από το Γιβραλτάρ μεταξύ του 2009 και του 2014.

Ενα απίθανο ρεκόρ, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί στην απέναντι πλευρά που τονίζουν πως το πρωτάθλημα της Σκωτίας έπειτα και τον υποβιβασμό της Ρέιντζερς είναι ένα από τα πιο αδύνατα της Ευρώπης. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως οι «Προτεστάντες» μπορεί να βρίσκονται ξανά στα μεγάλα σαλόνια, αλλά δεν έχουν τη δυναμική του παρελθόντος! Πόσο όμως εύκολο είναι για τους παίκτες της Σέλτικ να μην χαλαρώσουν επικίνδυνα; Πόσες φορές οι μεγάλοι της Premier League έχουν στραβοπατήσει απέναντι σε μικρούς αντιπάλους λόγω χαλαρής στάσης; Δε συνέβη όμως για τους «Καθολικούς» και τεράστιο μερίδιο επιτυχίας ανήκει στον Ρότζερς.

Πάθος, προθυμία για έντονη πίεση, σκληρές μάχες είτε παίζουν εναντίον της Μπάγερν Μονάχου στο Celtic Park ή μπροστά σε 6.800 οπαδούς κόντρα στην αδύναμη Σεντ Τζόνστον! Η Σέλτικ μεταμορφώθηκε σε ομάδα του Ρότζερς, δεν παρατά ποτέ το ματς. Ποιος θα ξεχάσει την αναμέτρηση με τη Μάδεργουελ τον Δεκέμβρη, όταν βρέθηκε μπροστά με 2-0, ισοφαρίστηκε, δέχθηκε τρίτο γκολ, αλλά στο τέλος ήταν αυτή που πανηγύρισε με 4-3! Είπαμε, παθιασμένη ομάδα που δεν παρατά ποτέ τη μάχη... Αλλωστε, η Σέλτικ σημείωσε το 41% των τερμάτων της στο τελευταίο μισάωρο, ενώ το 26.4% μπήκε στο τελευταίο τέταρτο.

Στον τελικό του League Cup με τη Χαρτς, ο Ρότζερς έγραψε στα αποδυτήρια τη λέξη: «άθραυστος» προσθέτοντας: «Να είσαι αδιάσπαστος, να αισθάνεσαι έτσι». Οι παίκτες πιστοί στα λόγια του προπονητή τους έσπασαν το ρεκόρ, το οποίο μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες. Ο Βορειοϊρλανδός και οι άνδρες του, από την πλευρά τους, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, επιδιώκοντας να γράψουν ακόμα ένα κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία της ομάδας!

H Σέλτικ είναι αήττητη σε 542 ημέρες, έχει 56 νίκες, 7 ισοπαλίες, 183 γκολ, 21 διαφορετικοί σκόρερ και 36 clean cheets. Καθόλου άσχημα... Ο Μούσα Ντεμπελέ πέτυχε 33 γκολ και ο Γκρίφιθς με 19. Old Firm; Πεντάρα στη Ρέιντζερς με 5-1 στο Ibrox, πεντάρα κι εντός έδρας με την αιώνια αντίπαλο (5-1) ανάμεσα στις μεγαλύτερες νίκες του Μπρένταν Ρότζερς. Κι όμως, το αήττητο της Σέλτικ δεν κινδύνευσε από τους «Προτεστάντες». Στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας το 2017 βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν η Αμπερντίν προηγήθηκε 1-0. Ωστόσο, ο Αρμστρονγκ ισοφάρισε αμέσως και λίγο πριν το τέλος, ο Ρόγκιτς ολοκλήρωσε τον θρίαμβο! Η Σεντ Τζόνστον προσπάθησε να βάλει δύσκολα στη Σέλτικ για το πρωτάθλημα, προηγήθηκε, αλλά ο ΜακΓκρέγκορ έδωσε τη λύση ισοφαρίζοντας 1-1! Σημαντικό μερίδιο επιτυχίας στη διατήρηση του αήττητου έπαιξε ο ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος πάλι έσωσε το ματς, δίνοντας την ισοπαλία κόντρα στη Χιμπερνίαν (2-2)!

 

Τελευταία Νέα