Η πορεία του Ηρακλή προς την «σωτηρία»

Η πορεία του Ηρακλή προς την «σωτηρία»

Γιώργος Ντυμένος
Η πορεία του Ηρακλή προς την «σωτηρία»

bet365

Ο Ηρακλής πέτυχε κάτι που το καλοκαίρι έμοιαζε απίθανο και το Μatch Review του gazzetta.gr θυμάται τα 12 κλικ της φετινής του διαδρομής, όσοι και οι άθλοι του ημίθεου από τον οποίο πήρε το όνομά του.

Εϊμπαρ - Μπιλμπάο με επιστροφή, αν ο Αντούριθ ανοίξει το σκορ (21+).

Αυτό που πέτυχε φέτος ο Ηρακλής ήταν κάτι ξεχωριστό καθώς μία ομάδα που έδειχνε «καταδικασμένη», κατάφερε μέσα στο γήπεδο να φτάσει στην παραμονή της. Ολα δείχνουν πως για λόγους μη αδειοδότησης ο Γηραιός δεν θα καταφέρει να αποφύγει το μοιραίο, όμως η ιστορία... έγραψε. Μέσα στο γήπεδο η ομάδα «σώθηκε». Ας δούμε την φετινή πορεία της μέσα από 12 «κλικ», όσοι και οι άθλοι του ημίθεου της μυθολογίας από τον οποίο πήρε το όνομά της.

1. Πρεμιέρα στο AEL Fc Arena και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1, κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό (2-2). Η καλή ημέρα... από το πρωί φαίνεται.
2. Το ματς της Τούμπας στις 16 Οκτωβρίου έμελλε να είναι το τελευταίο του Νίκου Παπαδόπουλου στον πάγκο του Γηραιού. Ο 46χρονος που έχει συνδέσει το όνομά του με την επιστροφή του Γηραιού στα σαλόνια, δεν άντεξε τα προβλήματα που υπήρχαν και αποχώρησε από την τεχνική του ηγεσία.
3. Ο διάδοχός του Γιάννης Αμανατίδης έμεινε για 3 ματς στο «τιμόνι» και αποχώρησε στις 30 Οκτωβρίου μετά την ήττα με 2-0 στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Εκείνη τη στιγμή ο Ηρακλής ήταν ουραγός με μόλις 2 βαθμούς σε 7 αγώνες.
4. Την 1η Νοεμβρίου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του. Ο 52χρονος κόουτς αναλάμβανε μία αποστολή «αυτοκτονίας».
5. Στις 30 Νοεμβρίου ο Γηραιός κέρδισε με 3-0 τον Απόλλων Σμύρνης για το Κύπελλο και ήταν η πρώτη του φετινή νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Μέχρι εκείνη τη στιγμή μετρούσε 6 ήττες και 4 ισοπαλίες, σε 10 επίσημα παιχνίδια του.
6. Στις 5 Δεκεμβρίου ο Ηρακλής πανηγύρισε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, όταν και επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και «φώναξε» πως είναι... ζωντανός.
7. Την 1η Φλεβάρη η ομάδα έβγαλε αήττητη την τετράδα των ντέρμπι της ουράς με Βέροια (2), Λάρισα και Κέρκυρα, έχοντας απολογισμό μία νίκη και τρεις ισοπαλίες. Κυρίως μετά το διπλό επί της «βασίλισσας», άρχισε να πατά «γερά» στα πόδια της.
8. Σε διάστημα ενός μηνός, από τις 13 Φεβρουαρίου μέχρι τις 11 Μαρτίου, σε τρία παιχνίδια του στο Καυτανζόγλειο με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό έμεινε σε όλα στην ισοπαλία και έδειξε πως είναι... πολύ σκληρός για να πεθάνει.
9. Στις 2 Απριλίου κέρδισε με 3-0 στην Κέρκυρα και μπήκε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος αποφασισμένος για... όλα.
10. Στις 9 Απριλίου επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ στα Γιάννινα και για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια έκανε τρεις σερί νίκες στη μεγάλη κατηγορία. Πλέον όριζε την τύχη του.
11. Λίγες ημέρες μετά, στις 12/4, οι παίκτες του έκαναν απεργία διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές που υπάρχουν στο πρόσωπό τους και υπήρξε προς στιγμήν ο κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα. Ομως οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις υποχρεώσεις τους και επανήλθε η ηρεμία.
12. Η 23η Απριλίου θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη όλων στον Γηραίο. Η νίκη τους με 2-1 επί του Παναιτωλικού σε συνάρτηση με την ήττα του Λεβαδειακού από την ΑΕΚ, σήμανε την μαθηματική παραμονή του Γηραιού στην κατηγορία. Πλέον τον λόγο έχει η διοίκηση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα