Η Έβερτον του Λουκάκου είναι διασκεδαστική

Η Έβερτον του Λουκάκου είναι διασκεδαστική

Κώστας Ζάλιαρης
Η Έβερτον του Λουκάκου είναι διασκεδαστική

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr σχολιάζει τις επιδόσεις της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν, τη σεζόν... μεταγραφής που κάνει ο Ρομέλου Λουκάκου και την εμπιστοσύνη στα πιτσιρίκια.

Τα «ζαχαρωτά» είναι... σκέτη γλύκα για τους οπαδούς τους τον τελευταίο καιρό.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Μπορεί πριν από μια εβδομάδα να ήρθε οδυνηρή ήττα με κάτω τα χέρια στο μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ απέναντι στη Λίβερπουλ, ωστόσο, αυτό μάλλον ήταν μια κακή παρένθεση. Μάλιστα, η ομάδα του Κούμαν το έδειξε με τον τρόπο που αντέδρασε, αφού, αμέσως μετά πήρε βαθμό στο «Ολντ Τράφορντ», έχοντας μάλιστα δεχθεί γκολ στο φινάλε, ενώ σταμάτησε το εκπληκτικό σερί των έξι νικών σε όλες τις διοργανώσεις για τη Λέστερ του Σέικσπιρ, επικρατώντας με το εντυπωσιακό και άκρως ψυχαγωγικό 4-2 στο «Γκούντισον Παρκ», το απόγευμα της Κυριακής.

Αυτή ήταν η 7η διαδοχική νίκη για την Έβερτον στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια μπροστά στο κοινό της, το οποίο πλέον διασκεδάζει σε κάθε αναμέτρηση. Με 26 γκολ ενεργητικό, μόλις πέντε τέρματα παθητικό και πέντε ματς δίχως να παραβιαστεί η εστία τους, τα «ζαχαρωτά» έχουν μετατρέψει το «σπίτι» τους σε ένα καλά ενισχυμένο οχυρό μέσα στο 2017 και αποδίδουν περίφημα, συνεχίζοντας το κυνήγι για την ευρωπαϊκή συμμετοχή την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα 7 εντός έδρας παιχνίδια μέσα στο 2017, το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν έχει πετύχει όσα γκολ είχε σημειώσει σε 18 αναμετρήσεις στο «Γκούντισον Παρκ», σε ολόκληρο το 2016! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον η ομάδα θέλει να σπάσει το ρεκόρ διαδοχικών θετικών αποτελεσμάτων στο γήπεδό της, έχοντας ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση που έχει καταγράψει ποτέ με τα 7 παιχνίδια, προετοιμάζοντας πλέον το έδαφος για την υποδοχή της Μπέρνλι, το Μ.Σάββατο.

Αυτό το παιχνίδι μπορεί να σημειώσει και νέο ρεκόρ τερμάτων για την ομάδα σε επίπεδο Πρέμιερ στο γήπεδό της, αφού ήδη έχει φτάσει στα 38, όσα είχαν παρατηρηθεί τελευταία φορά τη σεζόν 2013-2014 και μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, δεδομένα θα υπάρξει νέο κορυφαίο στατιστικό στοιχείο.

Σε όλη αυτή την απόλυτα θετική τροχιά που έχει χαράξει η Έβερτον, έχει κι έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Τον Ρομέλου Λουκάκου. Μπορεί αρκετά νωρίτερα μέσα στη σεζόν το κλίμα να είχε διαταραχθεί με τις προθέσεις αποχώρησης, τις δηλώσεις περί των προσωπικών του φιλοδοξιών που δεν συμβαδίζουν με αυτές του συλλόγου και να δείχνει πλέον ότι κατά πάσα πιθανότητα διανύει τους τελευταίους του μήνες ως ποδοσφαιριστής των «ζαχαρωτών», ωστόσο, οι αριθμοί του και η εικόνα του μέσα στο γήπεδο είναι τέτοια στοιχεία που καθιστούν τη φετινή χρονιά, ευκαιρία μεταγραφής για εκείνον.

Έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε εφτά συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας στο πρωτάθλημα, ενώ, αυξάνονται σε οχτώ σε όλες τις διοργανώσεις (ο πρώτος για τα «ζαχαρωτά» έπειτα από τον Φρεντ Πίκερινγκ το 1964-1965) με 12 τέρματα!

Σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, έχει πλέον φτάσει στα 23 γκολ, κάτι που μαζί με τις 6 ασίστ τις οποίες έχει στ' όνομά του, τον κάνουν να δηλώνει «παρών» σε ποσοστό 50,9% στα συνολικά 57 γκολ της Έβερτον μέχρι στιγμής στο κορυφαίο πρωτάθλημα, έπειτα από 32 ματς!

Με τον Χάρι Κέιν να έχει μείνει... άσφαιρος το τελευταίο διάστημα λόγω και του τραυματισμού που τον άφησε εκτός δράσης για έναν μήνα, με τον Άγγλο φορ να έχει επιστρέψει στο ματς απέναντι στη Γουότφορντ αλλά να μη βρίσκει δίχτυα στη μισή ώρα που αγωνίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Ρομέλου Λουκάκου βρίσκεται στην pole position για το βραβείο του πρώτου σκόρερ, έχοντας διαφορά τεσσάρων τερμάτων.

Κάτι που τον... εξυψώνει ακόμα περισσότερο στα μάτια των οπαδών του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, είναι πως μέσα στο 2017, σε αυτούς τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, ο Βέλγος επιθετικός έχει σημειώσει 13 γκολ, με την επίδοσή του στο κομμάτι του σκοραρίσματος να είναι καλύτερη από πέντε ομάδες της Πρέμιερ στο ίδιο χρονικό διάστημα που εξετάζεται! Η Στόουκ έχει 12 γκολ, η Μπέρνλι 11 (και την αντιμετωπίζει σε έξι μέρες η Έβερτον), η Κρίσταλ Πάλας έχει 10 γκολ, η Σάντερλαντ 7 και η Μίντλεσμπρο μόλις 5!

Από τα πιο θετικά στοιχεία της φετινής Έβερτον, είναι και η εμπιστοσύνη που επιδεικνύει ο Ολλανδός κόουτς στα... νιάτα, φροντίζοντας και για το μέλλον της ομάδας του.

Ο Μάθιου Πένινγκτον ξεπετάγεται και πάλι, σκόραρε στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ σε μια στιγμή που θα του μείνει χαραγμένη και παίρνει συμμετοχές στα ματς με τη Γιουνάιτεντ και τη Λέστερ.

Ο Μπάρκλεϊ θα είναι ή του ύψους ή του βάθους, αλλά στην καλή του μέρα είναι από τους πιο επικίνδυνους χαφ στην ηλικία των μόλις 23 ετών (και MVP του αγώνα με τη Λέστερ έχοντας: 89 επαφές με τη μπάλα, 3 σουτ - 2 στο στόχο, 65 πάσες, 89% ακρίβεια, έφτιαξε 2 φάσεις για γκολ, έφτασε 8 ασίστ).

Ο εκπληκτικός Τομ Ντέιβις σκόραρε έπειτα από 31 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι με τις «αλεπούδες», ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του και αναμφίβολα πρόκειται για ένα 18χρονο παιδί με όλο το μέλλον μπροστά του και με θράσος που τον καθιστά ήδη αντάξιο του επιπέδου ανταγωνισμού στην Πρέμιερ Λιγκ.

Έχει σημειώσει 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ 8 παιχνίδια έχει στο... λογαριασμό του και ο 20χρονος, Κάλβερτ – Λιούιν, που έκανε το ξεπέταγμά του στην πρώτη ομάδα των «ζαχαρωτών» τον περασμένο Δεκέμβρη.

Εκτός από τον 23χρονο, Ρομέλου Λουκάκου στην επίθεση, παίρνει τις εμπειρίες του και ο 19χρονος φορ, Αντεμόλα Λούκμαν, που μετράει έξι συμμετοχές, όμως δεν έχει αγωνιστεί στην Πρέμιερ από τα τέλη Φεβρουαρίου...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα