«Η αδικία πείσμωσε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς!»

Θάνος Σαρρής
«Η αδικία πείσμωσε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς!»

bet365

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης, σκόρερ στο ντέρμπι με τη Δόξα Δράμας, μιλάει στο Match Review του gazzetta.gr για τη νίκη των Ποντίων και το πλάνο που μπορεί να τους φέρει ψηλά!

Ο 31χρονος επιθετικός ήταν εκείνος που άνοιξε με γκολάρα το δρόμο για τη νίκη στην κομβική αναμέτρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τη Δόξα Δράμας. Οι Πόντιοι κατάφεραν να καλύψουν το -6 που τους είχε επιβληθεί τον Σεπτέμβριο, μετά από καταγγελία της Δόξας για αντικανονική συμμετοχή του Ορέστη Μένκα και να περάσουν ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Και το έκαναν σε ένα ματς που ξυπνούσε αναμνήσεις από το ένδοξο παρελθόν των δύο ομάδων, ένα ντέρμπι γεμάτο ιστορία.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr για τη μεγάλη νίκη επί των «μαυραετών», τη διαφαινόμενη επιστροφή στη Football League και τη φιλοδοξία ότι το οικοδόμημα του Απόλλωνα έχει βάσεις που μπορούν να τον οδηγήσουν ακόμα πιο ψηλά!

Ειπώθηκε ότι το ματς με τη Δόξα Δράμας ξεπέρασε τα όρια της κατηγορίας. Το βιώσατε έτσι κι εσείς;

«Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα έκρινε πολλά για τη συνέχεια, ότι ήταν καθοριστικό για την άνοδο. Ωστόσο, ξέραμε επίσης τι μπορούσαμε να κάνουμε. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας και ακολουθήσαμε το πλάνο σε όλα τα παιχνίδια για να φτάσουμε εδώ. Παρόλα αυτά έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε για να πάρουμε την άνοδο που ήταν στόχος από την αρχή».

Είχε πέσει αρκετό λάδι στη φωτιά πριν το ματς με τη Δόξα. Έγιναν εμπρηστικές δηλώσεις και απαντήσεις, ενώ ήταν και οι βαθμοί που σας είχαν αφαιρεθεί. Επηρέασε όλο το... pregame την αγωνιστικής συμπεριφορά σας;

«Εμείς οι ποδοσφαιριστές σκεφτόμασταν μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Για να μην κρυβόμαστε, αν δεν υπήρχε το -6 το πρωτάθλημα θα είχε κριθεί από τον Δεκέμβριο. Εμείς θέλαμε να αποδείξουμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και το καταφέραμε με δύο νίκες στο Πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο».

Αυτό το -6 λειτούργησε συσπειρωτικά;

«Απλώς πιστεύω ότι ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, γιατί ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε άλλες απώλειες. Ήμασταν ήδη πολύ πίσω και αυτό φάνηκε στη συνέχεια, που είχαμε μόνο μια ήττα και μια ισοπαλία. Νιώσαμε την αδικία στο αίμα μας και μας πείσμωσε».

Ποιο είναι το μυστικό του Απόλλωνα Καλαμαριάς που έχει κάνει φέτος τη διαφορά;

«Είναι το ότι είμαστε σαν οικογένεια. Πραγματικά όλη η ομάδα έχει πολύ καλούς χαρακτήρες και αυτό την κάνει να ξεχωρίζει. Είναι επίσης το πλάνο που έχουμε σαν ομάδα. Ο καθένας έχει συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα, δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει κι αυτό είναι ένα επίτευγμα του προπονητή μας».

Απέναντι στη Δόξα ήταν εντυπωσιακή και η παρουσία του κόσμου...

«Ήταν όντως πολύ σημαντική η παρουσία του. Είχαμε πολύ κόσμο, ο οποίος ήταν ζεστός και μας ενθάρρυνε σε αθλητικά πλαίσια. Έτσι πρέπει να είναι πάντα, να μας υποστηρίζει και να σέβεται τον αντίπαλο».

Ζώντας τον οργανισμό του Απόλλωνα από μέσα, θεωρείς ότι υπάρχουν οι βάσεις ώστε να συνεχίσει να εξελίσσεται;

«Πιστεύω ότι η ομάδα φέτος είναι πολύ δουλεμένη. Υπάρχουν παίκτες που έχουν συνεργαστεί με τον κύριο Καλαϊτζίδη τα προηγούμενα χρόνια και εμείς οι νέοι που ήρθαμε φέτος έχουμε δέσει πάρα πολύ. Πιστεύω έχουμε πολύ καλό κορμό και με τις κατάλληλες προσθήκες του χρόνου, οι οποίες θεωρώ ότι δεν θα είναι πάρα πολλές, θα διεκδικήσουμε ξανά την άνοδο. Όχι ότι είναι αυτοσκοπός, αλλά έχουμε τα φόντα να το κάνουμε και του χρόνου».

Πώς βλέπεις την πρώην ομάδα σου, τον Άρη, στη μάχη που δίνει για την άνοδο; Είχες δηλώσεις ότι δεν περίμενες να φύγεις.

«Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο. Έχει τα δικά του προβλήματα. Από εκεί πέρα εγώ καλώς ή κακώς έφυγα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν κρατάω καμία κακία. Σίγουρα αξίζει στον Άρη να ανέβει αλλά δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε όλα τα ματς που απομένουν, ωστόσο δεν εξαρτάται από τον ίδιο. Μακάρι να ανέβει, γιατί το αξίζει, αλλά όπως είναι η κατάσταση τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα».

Βλέπουμε αρκετές ομάδες που πέφτουν στις χαμηλότερες κατηγορίες να αντιμετωπίζουν μετά πολλές δυσκολίες. Είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα; Τι συμπεραίνεις εσύ μετά και τη φετινή πορεία του Απόλλωνα Καλαμαριάς;

«Σε οποιαδήποτε κατηγορία δεν αρκούν μόνο τα λεφτά. Θέλει να έχεις και πλάνο εντός και εκτός γηπέδου, ώστε να μην είσαι ασανσέρ και ανεβοκατεβαίνεις. Αυτό το πλάνο έφερε στην ομάδα η οικογένεια Καλαϊτζίδη και πιστεύω θα φανεί στη συνέχεια ότι δεν θα είμαστε μια ομάδα ασανσέρ ανάμεσα στη Β' και τη Γ'. Θα σταθεροποιηθούμε και με σταθερά βήματα και πολλή δουλειά να ανεβάσουμε την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ».

Σε προσωπικό επίπεδο οι στόχοι σου;

«Οι στόχοι οι δικοί μου συμβαδίσουν με της ομάδας. Πάνω από όλα να είμαι υγιής και στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν να κάνω ό,τι μπορώ για να ανέβει η ομάδα. Από εκεί και πέρα το καλοκαίρι θα δούμε τα υπόλοιπα».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα