Κλωναρίδης: «Με τον Μπεργκ έχουμε κοινό τρόπο σκέψης!»

Νίκος Αθανασίου
Κλωναρίδης: «Με τον Μπεργκ έχουμε κοινό τρόπο σκέψης!»

bet365

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr για τον... νέο του εαυτό και τη συνεργασία με τον Μπεργκ!

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην «αναγέννηση» του Παναθηναϊκού με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Βρήκε με το «καλημέρα» χημεία στο σύνολο του Έλληνα προπονητή, έδεσε εκπληκτικά με τον Μπεργκ και η δική του παρουσία, σε συνδυασμό με αυτή του Εμποκού, έχουν βοηθήσει το Σουηδό να κάνει αυτό το εκπληκτικό σερί των 15 γκολ σε 11 ματς.

Από 0:3 πίσω στο πρώτο ημίχρονο η Λας Πάλμας εκανε το 3:3 στο δεύτερο μισό! Τι θα συμβεί αυτή τη φορά;

Ο «Κλώνα» έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του από ό,τι στην προηγούμενη θητεία του, όπου πάσχιζε για σταθερότητα. Γρήγορος και επίμονος, βοηθάει πολύ την ομάδα τόσο με την μπάλα όσο και χωρίς, πρεσάροντας και δημιουργώντας χώρους για τον Μάρκους Μπεργκ. Η διαχείριση του Ουζουνίδη, που δεν τον θεωρεί απλά έναν παίκτη για το rotation αλλά τον έχει κάνει να αισθανθεί σημαντικός, αλλά και η δουλειά στην τακτική τον έχει απελευθερώσει, κάνοντάς τον πλέον να νιώθει σημαντικό γρανάζι για τη λειτουργία της ομάδας.

Εκτός όμως από τη συμβολή του στη δημιουργία και την ανάπτυξη, βρίσκει και δίχτυα! Ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Επέλεξε να μην πανηγυρίσει το τέρμα, σε μια κίνηση σεβασμού προς την πρώην ομάδα του, όμως τη δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω! Δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αμυντικούς της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο και το δικό του γκολ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, δίνοντας στους «πράσινους» και ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Ο Κλωναρίδης μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα στο gazzetta.gr για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, εξήγησε τους λόγους της προσωπικής του βελτίωσης, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Μπεργκ και έδωσε... παράταση στο θέμα της παραμονής του στο «τριφύλλι».

«Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος παίξαμε πολύ καλά, κάναμε το παιχνίδι μας. Σκοράραμε δύο γκολ αλλά ποτέ δεν είναι αρκετά. Έπρεπε να σκοράρουμε και τρίτο γκολ, είχαμε τις ευκαιρίες να το κάνουμε. Ήξερα πως η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος θα μπει διαφορετικά, μετά το πρώτο τους γκολ τα πράγματα έγιναν δύσκολο για εμάς. Στο φινάλε, όμως, ο Θεός, ξέρεις. Έγινε ό,τι έγινε και πήραμε την νίκη».

Τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο;

«Μπορώ να πω ότι η ΑΕΚ άλλαξε την διαχείρισή της στο παιχνίδι. Μας έβαλαν πολύ μεγάλη πίεση και ήταν καλοί. Μας έβαλαν πολύ δύσκολα στο να φτιάξουμε το παιχνίδι μας από πίσω».

Είναι πιο γλυκό που ήρθε η νίκη στο 90';

«Θα προτιμούσα να είχαμε πετύχει ένα τρίτο γκολ στο πρώτο μέρος αλλά πάντα είναι ωραίο να νικάς στο τελευταίο λεπτό»!

Πέτυχες ένα γκολ, έκανες πολύ καλή εμφάνιση και νομίζω πως βρίσκεσαι στην καλύτερη φάση της καριέρας σου...

«Νομίζω πως έχει αλλάξει ο τρόπος που διαχειρίζομαι τα πάντα. Αυτή την στιγμή, ο Παναθηναϊκός με πιστεύει πολύ, ο προπονητής, το επιτελείο, όλοι. Μου δείχνουν ότι με πιστεύουν και αυτό με βοηθά πολύ να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο».

Έχεις δημιουργήσει με τον Μπεργκ ένα πολύ αποδοτικό δίδυμο. Που οφείλεται αυτή η εξαιρετική συνεργασία;

«Νιώθω πολύ καλά παίζοντας μαζί του. Έχουμε κοινό τρόπο σκέψης, έχουμε ''χημεία'', μας αρέσει να βγαίνουμε στην πλάτη της άμυνας με τις κινήσεις μας. Ο αντίπαλος δεν ξέρει που θα πάμε, τι θα κάνουμε, παίζουμε αρκετές φορές το «1-2» και βάζουμε δύσκολα στους αμυντικούς».

Θα ήθελες να παραμείνεις και του χρόνου;

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για αυτό. Κοιτάζω μόνο τα επόμενα παιχνίδια. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι θα γίνει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα