Λίγες μέρες, πολλές αλλαγές! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Λίγες μέρες, πολλές αλλαγές! (pics)

bet365

Εποχή Βασίλη Βούζα στον Ολυμπιακό και το Gazzetta Match Review αναλύει τον τρόπο που παρέταξε σε δύο ματς την ομάδα με αποκορύφωμα την... επιστροφή Τσόρι ως φορ για πρώτη φορά από το 2013!

Σε πρώτη φάση ο υπηρεσιακός κόουτς των πρωταθλητών στράφηκε σε τέσσερις άξονες. Πρώτον στο να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών και να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα.

Δεύτερον να δώσει χώρο στο ρόστερ και χρόνο σε παίκτες που ήταν παροπλισμένοι και είχαν ένα έξτρα κίνητρο για να τα δώσουν όλα και να προσφέρουν στην ομάδα του Ολυμπιακού. Τρίτον προσπάθησε να κατεβάσει 11άδες με όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστους παίκτες και τέταρτον επεδίωξε να μην αδικήσει κανέναν. Παράλληλα ως προς τους μικρούς η στόχευση του εξαρχής ήταν να παίζουν ως επί το πλείστον στις φυσικές τους θέσεις.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο με την Μπεσίκτας και στο ντεμπούτο του στον πάγκο, παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Λεάλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι ΦιγκέΪρας, Μποτία, Ρέτσος και Σισοκό. Ο Ρομαό με τον Καμπιάσο ήταν στα χαφ (ο πρώτος κλασικός αμυντικός χαφ και ο Καμπιάσο ως οκτάρι) ενώ μπροστά τους ως δεκάρι ήταν ο Φορτούνης. Στις πτέρυγες έπαιζαν δεξιά ο Μανθάτης και αριστερά ο Ελιουνούσι, κάτι που αναμενόταν να αλλάξει πολλές φορές στο ματς. Στην επίθεση έπαιζε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Πρώτη φορά Τσόρι φορ μετά το 2013 και διάταξη με τρία δεκάρια και δύο οκτάρια

Περνάμε στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος. Εκεί ο Βούζας ουσιαστικά κατέβασε ένα σχήμα... 4-5-1 ή... 4-6-0! Το αρχικό πλάνο έλεγε 4-2-3-1. Ο Λεάλι ήταν εκ νέου κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Παρέδες, Ντα Κόστα, Ρέτσος και Ντε Λα Μπέγια. Ο Καμπιάσο και ο Μάρτινς ήταν στα χαφ, μπροστά τους ο Φορτούνης και στις πτέρυγες οι Μάριν και Ανδρούτσος, που πάλι άλλαζαν πλευρές. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιζε ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Τσόρι για όσους δεν θυμούνται στην πατρίδα του εθεωρείτο πολύ ως κρυφός κυνηγός ενώ στον Ολυμπιακό είχε ξαναπαίξει στην γραμμή κρούσης το 2013. Σε ένα ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά και σε παιχνίδι στην Ευρώπη με την Μπενφίκα.
Στην διάταξη του Ολυμπιακού με Ατρόμητο ο Βούζας είχε τρία δεκάρια, τον Τσόρι, τον Φορτούνη και τον Μάριν και δύο οκτάρια, τον Μάρτινς και τον Καμπιάσο ενώ ο Ανδρούτσος που έπαιξε πρώτη φορά φέτος ως ακραίος κυνηγός ως θέση παίζει πίσω από τον φορ αλλά και στην γραμμή κρούσης. Με τον τρόπο αυτό ο Έλληνας τεχνικός επεδίωξε η ομάδα του να παίξει κάθετο και στρωτό ποδόσφαιρο, να... κόψει τις καμινάδες και τις γιόμες και να δημιουργήσει πιο καλά και πιο πολύ. Θαύματα δεν γίνονται από την μία ημέρα στην άλλη αλλά τουλάχιστον ο Ολυμπιακός δεν ήταν βαρετός και νωθρός στο μάτι. Έβγαζε μία ποιότητα μέσα στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό του πως κυκλοφόρησε την μπάλα ο Ολυμπιακός ήταν πως κόντρα στην ΑΕΚ είχε με το... ζόρι 40 πάσες στην ήττα του ΟΑΚΑ και με Ατρόμητο είχε 77.
Περισσότερη κατοχή μπάλας με ουσία, πιο κοντά οι γραμμές και πιο ουσιαστικός επιθετικά
Ο ερυθρόλευκος κόουτς βέβαια έχει διαγνώσει πράγματα που θέλει να βελτιωθούν. Το 35% κατοχής μπάλας στο 2ο μέρος στο Ολυμπιακός - Μπεσίκτας τον προβλημάτισε έντονα.
Θέλει περισσότερη κατοχή μπάλας αλλά με ουσία και αντίκρισμα κυρίως ως προς την δημιουργία και την επίθεση. Περιμένει από τους Πειραιώτες να είναι πιο ουσιαστικοί επιθετικά στα επόμενα παιχνίδια και πιο σοβαροί και συγκροτημένοι. Άλλωστε από την πρώτη κιόλας στιγμή έχει ξεκαθαρίσει και δημόσια το πως λειτουργεί, πως προσεγγίσει τα ματς και την ομάδα και την λογική που έχει. Ακόμα και τις προθέσεις του να παίζουν μεν οι μικροί της ομάδας αλλά να έχουν δε και βοήθεια και ειδική διαχείριση και για να προσφέρουν και για να μην... καούν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα